MET MAMA MIA PICOBELLO Z OVERTUIGEND BESTE OVER 1,00 METER OP STIJL

Lisa Schröder pakt nationale titel

Lisa Schröder met Mama Mia Piccobello Z

ERMELO – Vorig jaar was ze er met twee keer zilver tijdens de nationale kampioenschappen voor ponyruiters al dichtbij. Vrijdag lukte het haar wel met haar dertien jaar oude zwart geboren schimmelmerrie Mama Mia Piccobelle Z (v. Mr. Blue). Lisa Schröder pakte de nationale titel, over 1,00 meter met 84,5 stijlpunt.

De dochter van Gerco Schröder, die haar vanaf de Sunshine Tour in het Spaanse Vejer de la Frontera live volgde, is zelf nog maar twaalf. Dus een jaartje jonger dan de schimmel, die ze mag rijden van haar oom Wim. Na twee puike rondjes waardeerden de juryleden Edwin Hogenraat en Hester Klompmaker de Tubbergse vier punten hoger dan haar twee naaste concurrenten.

“Eigenlijk had ik vooraf niet iets verwacht of zo”, bekende Lisa Schröder na afloop eerlijk. “Maar het ging heel goed. Mama Mia is een heel lief paard en erg fijn te rijden. Als ik een keer de afstand niet goed heb, helpt ze me geweldig. Ze wil echt winnen.”

In voetsporen vader
Voorlopig is ze nog van plan zowel bij de pony’s als bij de paarden te blijven rijden. De vooral door moeder Evelien getrainde eerstejaars leerlinge havo/vwo van het Canisius in Tubbergen heeft de ambitie als amazone in de voetsporen van haar vader te treden.

Pia-Luise Steggink haalde het podium in deze klasse net niet. Met de zevenjarige bruine merrie License to Jump Minka (v. Eldorado van de Zeshoek) eindigde de amazone uit Rossum als vierde.

In de klasse over 1,10 meter bezette Ties Rothstegge uit Weerselo met zijn zesjarige donkerbruine merrie Moon BS als vijfde. Benthe Lammertink uit Albergen werd in zijn spoor zesde met de pas zes jaar oude bruine hengst Neymar van de Watermolen (v. Fernando H).

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)