JONGE TUBBERGENAAR TEKENT MET DYNAMITE VOOR KNAPPE ZEGE IN DENEKAMP 

Lars Schröder verrassend de ‘meester’

Lars Schröder, geflankeerd door trainer Peter Olthof en vader Ben. Foto © Erik Wiefferink.

DENEKAMP – Lars Schröder ontpopte zich vrijdagavond tot de verrassende winnaar van het masterspringen tijdens Euregio Indoor Denekamp. De jonge Tubbergenaar reed met zijn paard Dynamite TN de snelste tijd in de beslissende vierde ronde.

De zestienjarige Lars Schröder wordt nu enkele maanden getraind door Peter Olthof en dus niet op de thuisbasis bij de BWG Stables. “Dat bevalt me heel goed. Pa is vaak op pad in het buitenland en Peter is een heel goede coach. Ik denk dat hij er veel verstand van heeft om ook paarden beter te maken. Ik kan dus beter proberen bij hem van alles te leren dan thuis.”

Vader Ben is het daar overigens helemaal mee eens. “Ook al omdat vreemde ogen meer dwingen.” Een mooi voorbeeld daarvan is dat Lars Schröder aanvankelijk van plan was het paard Champion te zadelen voor de masterclass. “Zelf had ik daar een beter gevoel bij, maar Peter leek het beter om Dynamite te rijden. Thuis hebben we gekeken of het lukte en dat ging heel goed.”

Niet veel vertrouwen
Dat betekende niet, dat Lars Schröder zichzelf kansen had toegedicht in Denekamp als winnaar gehuldigd te worden. “Eerlijk gezegd had ik er vooraf zelfs niet zo heel vertrouwen in om mee te doen. Ik dacht niet dat ik dit niveau al zou aankunnen, maar Peter kwam ermee en daarom heb ik ingeschreven.”

Eenmaal in de laatste ronde beland durfde Lars Schröder als voorlaatste starter wel voor de winst te gaan. “Ik kon het natuurlijk wel proberen, maar had nooit verwacht te winnen.” De jonge ruiter heeft ondertussen de ambitie terug van zijn loopbaan als ruiter iets moois te maken. “In de tijd van corona reed ik thuis wel door, maar vond ik er niks aan dat er toen geen concoursen waren. Ik had er niet zoveel zin meer in. Nu wel weer.”

Al stapt vanaf nu zus Sanne op het paard Dynamite TN, eigendom van hun vader, de ambitie succesvol te worden in de paardensport is terug. “Net zo goed worden als pa? Ik zou het graag willen, maar of dat lukt? Uiteindelijk wil ik wel bij hem in het bedrijf werken.” 

Foto onder van Lars Schröder tijdens de prijsuitreiking © Frank Nieuwhuis.


 

Meer Springen

SAASVELD – Na een onderbreking van twee jaar staat deze week in Saasveld weer de ontknoping van de strijd om de Twente Cups bij de paarden te wachten... (28-11-2022)
ROUEN – Een week na haar fraaie zege in de Grote Prijs van Lier was Annelies Vorsselmans ook in het hoofdnummer van het CSI4* in Rouen prima op dreef... (28-11-2022)
AMBT DELDEN – Pascalle Donders reed zaterdag overtuigend in manege De Hoffmeijer te Ambt Delden naar de snelste tijd in de zwaarste klassen van de... (27-11-2022)
SAASVELD -  Bij de midweekse springwedstrijden in de Ankerhal in Saasveld was Remco Been woensdag niet te kloppen in de klassen over 1,20 en 1,30... (24-11-2022)
LIER – Annelies Vorsselmans schreef zondag op knappe wijze de Grote Prijs van het CSI2* in het Belgische Lier op haar naam. Met de twaalfjarige... (20-11-2022)
MARIENHEEM – Eric ten Cate won vorig jaar de Grote Prijs van Mariënheem met Ivoor. Zaterdag ging hij op herhaling met zijn zege in de toprubriek over... (20-11-2022)
MARIENHEEM – De jonger Zweedse amazone Pernilla Josse verraste vrijdag de routiniers in de rubriek over 1,35 meter tijdens Nationaal Indoor Salland.... (19-11-2022)
MARIENHEEM – Elike Morsink was donderdag goed op dreef in de zwaarste klassen tijdens Nationaal Indoor Salland. De amazone uit De Lutte zegevierde... (18-11-2022)
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink eindigde zaterdag verdienstelijk als tweede in de Grote Prijs van het CSI2 De Peellbergen in het Limburgse Kronenberg... (13-11-2022)
LUTTENBERG  – Gerben Morsink was zaterdag de enige Twentse ruiter, die er in slaagde een van de vier rubrieken van de tweede aflevering van de... (13-11-2022)
TUBBERGEN – Wim Schröder is vanaf 1 januari 2023 niet langer actief voor de Japanse springruiters. Zijn taken als trainer, coach en manager in het... (07-11-2022)
MAASTRICHT - Lucas Porter was ook zondag weer goed voor een tweede plek bij Jumping Indoor Maastricht. Opnieuw met de dertienjarige bruine merrie... (06-11-2022)
MAASTRICHT – Lucas Porter en Annelies Vorsselmans haalden zaterdag het podium in de rubriek progressief over 1,45 meter tijdens CSI4* Indoor Jumping... (06-11-2022)
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdag voor de derde maal in zijn loopbaan in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. Dit keer flikte hij het met de... (05-11-2022)
Gerco Schröder en Gert-Jan Bruggink boekten vrijdag beiden een mooie zege in respectievelijk Samorin en Vragender. (05-11-2022)
WIERDEN – Steven Veldhuis kaapte vrijdagavond als laatste starter in de winning round van het Championat van Wierden alsnog de zege over 1,40 meter... (05-11-2022)
WIERDEN – Bas van der Aa was donderdagavond niet te kloppen in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens Indoor Wierden. Met de negenjarige... (03-11-2022)
WIERDEN – Tijdens de 45ste editie van Indoor Wierden word deze dagen onder meer gereden om de Double Crown en de Triple Crown. De ruiter die behalve... (03-11-2022)
DENEKAMP - De Dinkelruiters hadden vrijdag tijdens Euregio Indoor Denekamp bezoek van Rob Ehrens. De voormalig bondscoach springen verzorgde in vijf... (30-10-2022)
HELLENDOORN – Eric ten Cate vervulde met verve de hoofdrol in de eerste wedstrijd van vier voor de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics 2022. De... (30-10-2022)