JONGE TUBBERGENAAR TEKENT MET DYNAMITE VOOR KNAPPE ZEGE IN DENEKAMP 

Lars Schröder verrassend de ‘meester’

Lars Schröder, geflankeerd door trainer Peter Olthof en vader Ben. Foto © Erik Wiefferink.

DENEKAMP – Lars Schröder ontpopte zich vrijdagavond tot de verrassende winnaar van het masterspringen tijdens Euregio Indoor Denekamp. De jonge Tubbergenaar reed met zijn paard Dynamite TN de snelste tijd in de beslissende vierde ronde.

De zestienjarige Lars Schröder wordt nu enkele maanden getraind door Peter Olthof en dus niet op de thuisbasis bij de BWG Stables. “Dat bevalt me heel goed. Pa is vaak op pad in het buitenland en Peter is een heel goede coach. Ik denk dat hij er veel verstand van heeft om ook paarden beter te maken. Ik kan dus beter proberen bij hem van alles te leren dan thuis.”

Vader Ben is het daar overigens helemaal mee eens. “Ook al omdat vreemde ogen meer dwingen.” Een mooi voorbeeld daarvan is dat Lars Schröder aanvankelijk van plan was het paard Champion te zadelen voor de masterclass. “Zelf had ik daar een beter gevoel bij, maar Peter leek het beter om Dynamite te rijden. Thuis hebben we gekeken of het lukte en dat ging heel goed.”

Niet veel vertrouwen
Dat betekende niet, dat Lars Schröder zichzelf kansen had toegedicht in Denekamp als winnaar gehuldigd te worden. “Eerlijk gezegd had ik er vooraf zelfs niet zo heel vertrouwen in om mee te doen. Ik dacht niet dat ik dit niveau al zou aankunnen, maar Peter kwam ermee en daarom heb ik ingeschreven.”

Eenmaal in de laatste ronde beland durfde Lars Schröder als voorlaatste starter wel voor de winst te gaan. “Ik kon het natuurlijk wel proberen, maar had nooit verwacht te winnen.” De jonge ruiter heeft ondertussen de ambitie terug van zijn loopbaan als ruiter iets moois te maken. “In de tijd van corona reed ik thuis wel door, maar vond ik er niks aan dat er toen geen concoursen waren. Ik had er niet zoveel zin meer in. Nu wel weer.”

Al stapt vanaf nu zus Sanne op het paard Dynamite TN, eigendom van hun vader, de ambitie succesvol te worden in de paardensport is terug. “Net zo goed worden als pa? Ik zou het graag willen, maar of dat lukt? Uiteindelijk wil ik wel bij hem in het bedrijf werken.” 

Foto onder van Lars Schröder tijdens de prijsuitreiking © Frank Nieuwhuis.


 

Meer Springen

»
SAASVELD – Wie het laatst lacht, lacht het best. Het ging woensdagavond maar weer eens op tijdens de rubriek over 1,35 meter met twee fasen voor de... (07-12-2023)
»
VRAGENDER – De ruiters uit de regio speelden op de slotdag van Jumping De Achterhoek een relatief bescheiden rol. Eric ten Cate was de beste... (04-12-2023)
»
RIESENBECK – Bas van der Aa liet tijdens het CSI2* in het Duitse Riesenbeck zowel op donderdag als vrijdag een plek in de top vijf noteren in... (02-12-2023)
»
VRAGENDER – Ashley Spiele-te Wierik was de enige Twentse deelnemer die er van woensdag tot en met vrijdag in slaagde zich in een rubriek van Jumping... (02-12-2023)
»
VRAGENDER – Hessel Hoekstra sloeg woensdag een dubbelslag tijdens de wedstrijden voor de Blom Hengstencompetitie in Vragender. De ruiter van Stal... (30-11-2023)
»
BATHMEN – Lieke Reinders-Ophof was dit weekend in Bathmen met haar ruin  Numago (v. v. Gogh) de sterkste in de selectiewedstrijd voor de GMB... (27-11-2023)
»
VRAGENDER – Amber van Marle mocht zondag met haar achtjarige vosruin Kansas (v. Baltic VDL) de derde prijs mee naar huis nemen na de strijd om de... (26-11-2023)
»
SAASVELD – Tom Brinkman mocht woensdag de eerste prijs afhalen na de toprubriek over 1,35 meter tijdens SAS, het midweekse springen in de Ankerhal... (23-11-2023)
»
MARIENHEEM – Robert Vos was zaterdag twee keer dichtbij tijdens de derde wedstrijd van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Marienheem. Zowel... (19-11-2023)
»
MARIENHEEM – Jennifer Munsterhuis boekte vrijdag een knappe zege in de afsluitende rubriek over 1,35 meter van Nationaal Indoor Salland. Met haar... (19-11-2023)
»
WIERDEN – Thijmen Vos heeft maandagochtend plotseling afscheid moeten nemen van zijn toppaard Ive Got the Key. De dertienjarige bruine ruin (v.... (14-11-2023)
»
MAASTRICHT - Willem Greve was zondag dicht bij zijn tweede zege van dit jaar in een Grote Prijs van een toptoernooi in eigen land. Maar uiteindelijk... (12-11-2023)
»
LUTTENBERG – Robert Vos mocht zaterdag tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics na de Grote Prijs van Luttenberg over 1,45 meter met barrage... (12-11-2023)
»
MAASTRICHT - Frank Schuttert schreef vrijdagavond de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht (JIM... (11-11-2023)
»
ERMELO – De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) heeft de elfjarige hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) van Willem Greve... (10-11-2023)
»
LIER – Remco Been reed donderdag met twee paarden de top tien binnen in de rubriek over 1,35 meter met twee fasen tijdens de herfsttour van het CSI... (09-11-2023)
»
DEURNE – Steven Veldhuis deed afgelopen weekend een royale greep in de prijzenpot tijdens het concours op het Green Valley Estate in het Brabantse... (06-11-2023)
»
WIERDEN – Gerben Morsink lachte zaterdagavond het laatst. Als zevende en slotruiter in de spannende barrage van de Nijwa Grote Prijs van Indoor... (05-11-2023)
»
RIESENBECK – Gert- Jan Bruggink eindigde zaterdag knap als tweede in de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck. Met zijn negenjarige schimmelruin... (04-11-2023)
»
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink reed zowel donderdag als vrijdag goed vooraan mee tijdens het concours in het Duitse Riesenbeck. In rubrieken over 1,... (03-11-2023)