JONGE TUBBERGENAAR TEKENT MET DYNAMITE VOOR KNAPPE ZEGE IN DENEKAMP 

Lars Schröder verrassend de ‘meester’

Lars Schröder, geflankeerd door trainer Peter Olthof en vader Ben. Foto © Erik Wiefferink.

DENEKAMP – Lars Schröder ontpopte zich vrijdagavond tot de verrassende winnaar van het masterspringen tijdens Euregio Indoor Denekamp. De jonge Tubbergenaar reed met zijn paard Dynamite TN de snelste tijd in de beslissende vierde ronde.

De zestienjarige Lars Schröder wordt nu enkele maanden getraind door Peter Olthof en dus niet op de thuisbasis bij de BWG Stables. “Dat bevalt me heel goed. Pa is vaak op pad in het buitenland en Peter is een heel goede coach. Ik denk dat hij er veel verstand van heeft om ook paarden beter te maken. Ik kan dus beter proberen bij hem van alles te leren dan thuis.”

Vader Ben is het daar overigens helemaal mee eens. “Ook al omdat vreemde ogen meer dwingen.” Een mooi voorbeeld daarvan is dat Lars Schröder aanvankelijk van plan was het paard Champion te zadelen voor de masterclass. “Zelf had ik daar een beter gevoel bij, maar Peter leek het beter om Dynamite te rijden. Thuis hebben we gekeken of het lukte en dat ging heel goed.”

Niet veel vertrouwen
Dat betekende niet, dat Lars Schröder zichzelf kansen had toegedicht in Denekamp als winnaar gehuldigd te worden. “Eerlijk gezegd had ik er vooraf zelfs niet zo heel vertrouwen in om mee te doen. Ik dacht niet dat ik dit niveau al zou aankunnen, maar Peter kwam ermee en daarom heb ik ingeschreven.”

Eenmaal in de laatste ronde beland durfde Lars Schröder als voorlaatste starter wel voor de winst te gaan. “Ik kon het natuurlijk wel proberen, maar had nooit verwacht te winnen.” De jonge ruiter heeft ondertussen de ambitie terug van zijn loopbaan als ruiter iets moois te maken. “In de tijd van corona reed ik thuis wel door, maar vond ik er niks aan dat er toen geen concoursen waren. Ik had er niet zoveel zin meer in. Nu wel weer.”

Al stapt vanaf nu zus Sanne op het paard Dynamite TN, eigendom van hun vader, de ambitie succesvol te worden in de paardensport is terug. “Net zo goed worden als pa? Ik zou het graag willen, maar of dat lukt? Uiteindelijk wil ik wel bij hem in het bedrijf werken.” 

Foto onder van Lars Schröder tijdens de prijsuitreiking © Frank Nieuwhuis.


 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)