Jeroen Dubbeldam op dreef

Jeroen Dubbeldam past en meet.

VRAGENDER – Het beste resultaat voor een regioruiter tijdens Outdoor Gelderland in de toprubrieken van de twee voorlaatste dagen van het concours in Vragender kwam vrijdag op naam van Jeroen Dubbeldam.

Met de elf jaar oude bruine ruin Trezeguet (v. Turmalin) eindigde de Olympisch kampioen van 2000 als vijfde in de rubriek over 1,50 meter van vrijdag. In de door Bas Moerings met de schimmelmerrie Kivinia gewonnen proef werd Dubbeldam op de hielen gezeten door Hessel Hoekstra met de tienjarige bruine hengst Comthago (v. Comme il Faut) en Frank Schuttert met de een jaar jongere ruine ruin Luckey Sr Z (v. L’Arc de Triomphe, die zesde en zevende werden. Annelies Vorsselmans sloot de wedstrijd als laatste nulfouter met de ook negenjarige vosruin Ubrisco (v. Uriko) als negende af. 

Eric ten Cate
Eric ten Cate (hiernaast) pakte met de elfjarige bruine ruin Indendo (v. Q. Breitling LS) de derde plaats in de door Duitse amazone Jörne Sprehe gewonnen wedstrijd over 1,45 meter van vrijdag en was daarmee de beste Nederlander. Lucas Porter moest dit keer genoegen nemen met de op donderdag winnende achtjarige vosruin Lingulio O (v. Singular LS La Silla) en de negende plek was voor Thijmen Vos met zijn negenjarige bruine ruin Cadillac Z (v. Carrera VDL).

Isabelle van Bommel
De vrijdagavond werd afgesloten met de klasse over 1,30 meter.  Slechts drie combinaties plaatsten zich voor de barrage. Isabelle van Bommel-van Straaten ging in haar tweede rit voluit en stond bijna drie seconden los van de rest van het deelnemersveld. 

De amazone, die samen met haar man Jurre van Bommel Stoeterij Brennerhoeve in Ruurlo runt, is lovend over haar merrie: “Ik rook mijn kans. Mijn paard kan kort draaien en hard galopperen zonder vlak te worden op de sprong. Het plan voor de barrage lag klaar en direct na de eerste hindernis voelde ik dat het goed zat. Winnen op zo’n mooi concours is simpelweg genieten. Geronada B heeft zo’n groot hart, ze is een fantastische merrie. Ze is gefokt door mijn schoonvader en dat maakt het voor onze familie extra speciaal. Mijn schoonvader wilde enorm graag komen kijken, maar is vanwege ziekte daartoe helaas niet in staat. Hij heeft uiteraard alles gevolgd via Horse & Country TV. Des te mooier dat we met de overwinning thuiskomen.” 

Matt Garrigan
Matt Garrigan tekende vrijdag met zijn tienjarige bruine merrie Grace V (v. London) voor de zevende plek in de finale van de Medium Tour over 1,45 meter met winning round. Remco Been volgde als achtste met de achtjarige vosmerrie Lucy T (v. Comme il Faut) en Gerco Schröder bezette de tiende positie met de elf jaar oude voshengst Glock’s Novellist (v. Carrera VDL).

Faye Louise Vos vond zichzelf als nummer zes terug in de uitslag van de ‘kleine’ Grote Prijs over 1,35 met haar dertienjarige bruine merrie Monica LH (v. Verdi TN). Ze ging juist vooraf aan Lars Schröder met de veertienjarige bruine hengst Colando 21 (v. Conthargos) en Annelies Vorsselmans met de achtjarige schimmelmerrie Leuke Vrouw*(v. Emir R). De zege werd opgeëist door Harrie Wiering, in het verleden actief voor Stal De Hemmelhorst in Borne, met Dutch Breitling AN.

Meer Springen

»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations... (17-06-2024)
»
VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van... (16-06-2024)
»
HAGEN – Evi Wiefferink maakte vrijdag tijdens haar tweede optreden in het nationale team bij de junioren een prima indruk. Ze had met alleen één... (16-06-2024)
»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)
»
SOPOT – De springruiters van TeamNL, met in de gelederen nationaal kampioen Willem Greve, wonnen vrijdag in het Poolse Sopot de viersterren... (14-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
VRAGENDER – Lucas Porter gaf donderdag weer eens zijn visitekaartje af op Nederlandse bodem. Tijdens Outdoor Gelderland zegevierde de Amerikaan met... (13-06-2024)
»
DENEKAMP  - Lars Schröder was afgelopen weekeinde niet te kloppen in de strijd om de titel van Kring Twente over 1,,35 meter. De jonge Tubbergenaar... (10-06-2024)
»
RIJSSEN – De rubriek over 1,30 meter leverde woensdag de meeste spanning op tijdens de TCN Jumping Tour in Rijssen. Eric ten Cate won met Métrix J... (07-06-2024)
»
Gerben Morsink en zijn vijftienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) verkeren in goede vorm. In het Duitse Riesenbeck eiste de ruiter... (02-06-2024)
»
HAAKSBERGEN - Met drie zeges speelde Remco Been de absolute hoofdrol tijdens Jumping Haaksbergen. De Wierdenaar won zaterdag de twee belangrijkste... (02-06-2024)
»
KESSEL - Amke Bekhuis legde zaterdag tijdens het concours hippique in Kessel met haar negenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL... (01-06-2024)
»
VEENINGEN - Het lijkt voor de toekomst wel snor te zitten met de Nederlandse springsport, tenminste wanneer je afgaat op de Nations Cups die vrijdag... (31-05-2024)
»
SAMORIN – Ashley Spiele-te Wierik verkeert in bloedvorm. Donderdag voegde de amazone in het Slowaakse Samorin twee fraaie zeges toe aan haar erelijst... (30-05-2024)
»
KESSEL -  Amke Bekhuis reed woensdag tijdens het concours in het Limburgse Kessel met haar achtjarige schimmelmerrie Ligeunerin VDL (v. Corporal VDL... (30-05-2024)
»
HAAKSBERGEN - Jumping Haaksbergen biedt van 30 mei tot en met 2 juni een aantrekkelijk programma voor elk niveau, van 80 cm tot  met de Grote Prijs... (23-05-2024)
»
DENEKAMP – Jeroen Denekamp verzorgde Tweede Pinksterdag een fraaie springles tijdens Euregio Outdoor Denekamp. De Olympisch kampioen van 2000 won op... (21-05-2024)