RUITER UIT GEESTEREN 8,5 SECONDE SNELLER DAN NUMMER TWEE IN BONHEIDEN

Imponerende zege Eric ten Cate

Eric ten Cate met Notre Dame van 't Roosakker

BONHEIDEN – Eric ten Cate onderstreepte zaterdag zijn puike vorm met een imponerende overwinning in de rubriek over 1,35 meter op tijd tijdens het CSI2* in Bonheiden.

Met de negenjarige vosmerrie Horsedeals Notre Dame van ’t Roosakker (v. Echo van ’t Spieveld) was de ruiter uit Geesteren liefst 8,51 seconde sneller dan nummer twee Jack Ansems op Kaboom. Met de zevenjarige vosmerrie Prima Donna van ’t Roosakker (v. Comme il Faut 5) legde Ten Cate voorts beslag op de achtste plaats in de finale van de wedstrijd voor zeven- en achtjarige paarden.

Conor Drain werd zaterdag twee keer zesde in Bonheiden. Dat deed de Tubbergenaar van Ierse komaf in de finale voor zesjarige paarden met de bruine ruin Covehill Archie (v. Emerald) en in de finale voor vijfjarige paarden met Mai Tai PS (v. Messenger).

Bas van der Aa
Bas van der Aa eindigde als derde in de Grote Prijs van het CSI1* over 1,35 meter met barrage in Kronenberg met de elfjarige bruine merrie E. Guriel (v. Emerald). Met de even oude vosruin Gaen (v. Quintago) sloot hij de hoofdrubriek van het CSI2* De Peelbergen over 1,45 meter met barrage als zevende af na twee springfouten in de barrage.

Jasmin Seppälä eindigde met de achtjarige bruine ruin Igor E als zesde in de wedstrijd over 1,40 meter met twee fasen.

Frank Schuttert
Frank Schuttert deed in Samorin (Slowakije) opnieuw prima van voren mee met zijn achtjarige schimmelruin Obilix van het Stuyvenberghof (v. Galisco van Paemel). Na zijn overwinning van een dag eerder werd hij nu tweede in de finale van de Small Tour over 1,40 meter. 
Madée Schuttenbeld klasseerde zich met haar veertienjarige bruine ruin Piccolo R (v.Cantauer Z) als tweede in de rubriek over 1,25 meter.

Gerben Morsink reed in Paderborn met zijn negenjarige vosruin Carsey Z (v. Carthino Z) naar de achtste plek in de rubriek over 1,40 meter op tijd.

 

 

Meer Springen

MARIENHEEM – De zussen Elike en Claudia Morsink waren in Mariënheem te sterk voor de rest van het deelnemersveld in de klasse over 1,35 meter met... (04-10-2022)
OLIVA – Remco Been en Eric ten Cate reden zondag naar fraaie overwinningen in respectievelijk het Spaanse Oliva en het Belgische Bonheiden. (02-10-2022)
BARCELONA– De springruiters van TeamNL eindigden zondag op de vierde plaats in de finale van de strijd om de FEI Longines Nations Cup in Barcelona. “... (02-10-2022)
RIESENBECK – Annelies Vorsselmans legde vrijdag met de negenjarige bruine hengst Quo Vadis Dkg (v. Q-Verdi) beslag op de tweede plaats in de zwaarste... (30-09-2022)
BONHEIDEN – Eric ten Cate kende een prima tijdens het CSI Bonheiden. Op de eerste dag boekte de ruiter uit Geesteren vier noteringen bij de eerste... (30-09-2022)
BARCELONA – De springruiters van TeamNL hebben zich in in Barcelona geplaatst voor de finale van de strijd om de FEI Longines Nations Cup van... (29-09-2022)
KRONENBERG - De Nederlandse children en junioren hebben in Kronenberg onder leiding van bondscoach Edwin Hoogenraat de CSIO-jeugdfinales gewonnen. (26-09-2022)
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink schreef zaterdag op superieure wijze de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck op zijn naam. De ruiter uit De Lutte... (24-09-2022)
ENSCHEDE - Arie Hoogendoorn, tot vorig jaar teamveterinair van de springpaarden van TeamNL, is voor zijn verdiensten voor de Nederlandse springsport... (23-09-2022)
RIESENBECK – Bas van der Aa begon donderdag goed aan het concours hippique in Riesenbeck. De Albergenaar mocht op de eerste dag van de wedstrijd in... (23-09-2022)
SAMORIN – Frank Schuttert heeft de smaak te pakken. Een week na zijn fraaie triomf in de Grote Prijs van het CSI2* in Samorin met Joviaal ES won de... (18-09-2022)
OPGLABBEEK – Eric ten Cate blijft prima presteren. In Opglabbeek reed de ruiter uit Geesteren donderdag drie keer naar een plek in de top tien. (15-09-2022)
ALMELO – De Almelose Looleeruiters hielden afgelopen weekeinde een geslaagde pilot tijdens hun springconcours. Deelnemers konden in de grote ring,... (14-09-2022)
PADERBORN – Gerben Morsink snelde zondag naar een mooie zege tijdens de OWL Challenge in Paderborn. Met zijn achtjarige vosmerrie Carina Z (v.... (11-09-2022)
SAMORIN – Frank Schuttert schreef zondagmiddag op overtuigende wijze de Grote Prijs van het CSI2* in  het Slowaakse Samorin op zijn naam. Met zijn... (11-09-2022)
KRONENBERG – Bas van der Aa stond vrijdag al voor de tweede keer vooraan tijdens een prijsuitreiking bij de Indian Summer Tour in Kronenberg. Op de... (10-09-2022)
KRONENBERG – Sander Geerink en Bas van der Aa zijn prima begonnen aan de Indian Summer Tour bij De Peelbergen in Kronenberg. Geerink won woensdag de... (09-09-2022)
LIER – Bij het CSI3 De Azelhof in het Belgische Lier bezette Remco Been zaterdag met zijn tienjarige bruine merrie Bridgetown Z (v. Big Star Jr KZ)... (05-09-2022)
LANGEVEEN – Jarno Hesselink was zondag de enige ruiter, die tijdens het concours van De Molenruiters in Langeveen ook in de barrage van de klasse... (05-09-2022)
VALKENSWAARD – De bruine ruin Mister SFN (v. Grandorado TN) werd woensdag in Valkenswaard gehuldigd als beste vijfjarige in de finale van de strijd... (31-08-2022)