IN TOPRUBRIEK BIJ DE ESCHRUITERS, STEF VELDHUIS WINT TWEE KEER

Hoekstra net voor Wesley ter Harmsel

Hessel Hoekstra krijgt met Kathleen de hoofdprijs uitgedeeld door Leontine ter Harmsel, die haar zoon Wesley (foto hieronder) mag feliciteren met zijn tweede plaats op Geronimo.

WIERDEN – Hessel Hoekstra leek vrijdagavond op een onbedreigde zege af te steven in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het concours hippique van De Eschruiters uit Wierden. Wesley ter Harmsel maakte het hem nog danig lastig en strandde op slechts 0,34 seconde van de winnaar. 

De twee zijn goede bekenden van elkaar. Hoekstra is alweer enkele jaren stalruiter bij Erik Wiefferink. De Lelystedeling werd uiteindelijk dus inderdaad de winnaar met zijn achtjarige bruine merrie Kathleen WV (v. Vigo d’Arsouilles). Samen met Don Willemsen treedt Wiefferink ook als coach voor de ruiters van Stal Enterbrook op. Wiefferink is bovendien de fokker van Geronimo EB, de twaalfjarige bruine ruin waarmee Wesley ter Harmsel de tweede plaats opeiste.

“Het was best een moeilijk parcours”, vond Hessel Hoekstra na afloop van het door Henk Ekkelenkamp uitgedokterde traject. “Vooral de dubbel naar de hoek richting de hindernis met het bord eronder was lastig. Kathleen deed het echter goed en is ook gewoon snel.”

Mooi groepje
De merrie staat van de paarden die hij momenteel onder het zadel heeft het langst op stal. “Na de verkoop van Icoon heb ik een stapje terug moeten doen. Een paar nieuwe paarden hebben nog een beetje tijd nodig, maar ik heb er wel vertrouwen in dat dit mooie groepje het goed gaat doen. Met mijn nieuwste toppaard Helena van de Perbeemd (de elfjarige bruine merrie v. Eldorado van den Zeshoek TN) ben ik laatst al derde geworden over 1,55 meter  in Gorla Minore. Ze heeft echter nog niet veel internationale ervaring, maar het lijkt prima.”

Het NK in Deurne van volgende week komt voor Hessel Hoekstra mede daarom nog te vroeg. Wesley ter Harmsel gaat daar wel naar toe. Met twee paarden zelfs, want behalve Geronimo EB staat hij ook met de veertienjarige vosruin Endvot (v. Wietvot) op de startlijst bij de junioren. Met zijn zestien jaar mag Ter Harmsel nog twee keer aan het nationaal kampioenschap in die categorie deelnemen. 

Door het vuur
De ruiter uit Enter, bezig aan zijn laatste jaar op de havo: “Ik ben gewoon heel blij met hoe het vandaag liep. Met Endvot heb ik vandaag een lekkere ronde foutloos gereden voor de controle om hem uitgerust in Deurne te kunnen starten. Met Geronimo kon ik wel voor de tijd gaan. Het zijn allebei heel goede paarden. De vos is al net iets verder dan Geronimo. Hij springt heel soepel en geeft je veel vertrouwen. Geronimo is iets scherper. Als je met haar een klik hebt, doet ook zij alles voor je. Ze gaan allebei voor me door het vuur.”

Hij prijst zich geluk met de steun in de rug van Don Willemsen en Erik Wiefferink. “Het zijn allebei prima trainers voor mij. Ze weten wat goed voor me is en helpen me uitstekend. Dat doet Hessel trouwens ook waar hij kan.”

En om het voor de band tussen de toppers extra leuk te maken werd de rubriek ook nog eens gesponsord door Dekstation en Dierenkliniek Enterbrook en mocht Wesley’s moeder Leontine na afloop de nummers een en twee de prijzen overhandigen…

Achter Jorinde Dolfijn, die met Ithaca de eerste foutloze rit liet aantekenen, eindigde Steven Veldhuis met Iregina als vierde. De Haaksbergenaar werd ook nog zesde met Jisborn. 

Zoon Stef Veldhuis (rechts) maakte eens te meer duidelijk met sprongen voorwaarts te gaan als ruiter. Hij won zowel over 1,35 als over 1,20 meter. In de zwaarste van de twee proeven reed hij Karolitha (v. Carembar de Muze) naar de zege. Pim Mulder met Its a Katosca Again en Renée de Weert met Cara-K van ’t Kattenheyl eindigden als tweede en derde. Hessel Hoekstra nam met Famariloma de vierde plaats voor zijn rekening en Berber Dijkman werd vijfde met Jetset.
Over 1,20 meter was Stef Veldhuis veruit superieur met Lilexta Li. Op grote afstand volgde Nina Houtzager met Fonia Again als tweede, met klein verschil gevolgd door Tom Brinkman met Charimo.

Robert Vos
Robert Vos was in eigen ‘achtertuin’ nipt de sterkste over 1,30 meter met Canadian Girl. Steven Veldhuis bleef met Cndios CC Z maar 0,03 seconde bij hem achter. Hessel Hoekstra met VDL Legodermus Pp en Tom Brinkman met Luc moesten meer terrein prijsgeven en werden derde en vierde.

Liz Meenhuis met Lariecoeck en Coen van Haarst met No Idea Tr bezetten de tweede en derde positie over 1,10 meter. Ook zij moesten hun meerdere erkennen in Gert van den Hof met Qvantico Bay.
Jogé Nijhof bleek net als een week eerder in Tubbergen niet te kloppen in de klasse over 1,00 meter. Met Holette veroverde ze de meeste stijlpunten (85). Femke Meenhuis sloot met Netflix EB als tweede aan (82) en Elin Karlsson met Coppohjo als derde (80).

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)