VIERDE EN ZESDE IN RUBRIEKEN TIJDENS HET CSI IN HET ZWEEDSE FALSTERBO

Hessel Hoekstra blijft goed presteren

Hessel Hoekstra

HELSINKI – Hessel Hoekstra blijft goed presteren in Falsterbo. Zaterdag was hij goed voor een vierde en een zesde plaats.

Met de tienjarige Helsinki (v. VDL: Zirocco Blue) sloot hij de derby als vierde af. Met de twee jaar oudere merrie Famariloma (v. Azteca VDL) eindigde hij als zesde in de kwalificatierubriek voor de Grote Prijs over 1,50 meter op tijd.

Valkenswaard
Ook Gerco Schröder noteerde een vierde en een zesde positie. Dat deed de Tubbergenaar op de terreinen van Jan Tops in Valkenswaard, waar hij met New Star van de Berghoeve als vierde eindigde op een parcours over 1,45 meter op tijd. Op een traject over 1,40 meter tegen de klok reed hij met Glock’s Brillant Berlin naar de zesde stek.

Gert-Jan Bruggink werd in Valkenswaard vierde in een wedstrijd over 1,35 meter op tijd met Kasilias Eas SHO Z.

CH De Wolden
Bij het CH De Wolden in Veeningen legde Bas van der Aa met de negenjarige bruine ruin Shanroe Barney beslag op de derde prijs in de rubriek over 1,40 meter met barrage voor de Gold Tour van het CSI2*. Steven veldhuis werd zevende met de even oude vosmerrie Installera Balia en Vasco Campoana negende met de ook al negen jaar oude bruine ruin Vivant.
Met de zesjarige schimmelmerrie Laconique DN bezette Steven Veldhuis de zesde plaats in de finale van de Small Tour van het CSI1*.

Jasmin Seppälä kwam als negende in de uitslag voor na de proef over 1,40 meter met twee fasen. In de finale voor de jonge paarden werd ze tiende met de zesjarige vosruin Toulon. Steven Veldhuis ging haar op de negende plek juist vooraf met de zes jaar oude bruine ruin Laretto.

Meer Springen

MARIENHEEM – De zussen Elike en Claudia Morsink waren in Mariënheem te sterk voor de rest van het deelnemersveld in de klasse over 1,35 meter met... (04-10-2022)
OLIVA – Remco Been en Eric ten Cate reden zondag naar fraaie overwinningen in respectievelijk het Spaanse Oliva en het Belgische Bonheiden. (02-10-2022)
BARCELONA– De springruiters van TeamNL eindigden zondag op de vierde plaats in de finale van de strijd om de FEI Longines Nations Cup in Barcelona. “... (02-10-2022)
RIESENBECK – Annelies Vorsselmans legde vrijdag met de negenjarige bruine hengst Quo Vadis Dkg (v. Q-Verdi) beslag op de tweede plaats in de zwaarste... (30-09-2022)
BONHEIDEN – Eric ten Cate kende een prima tijdens het CSI Bonheiden. Op de eerste dag boekte de ruiter uit Geesteren vier noteringen bij de eerste... (30-09-2022)
BARCELONA – De springruiters van TeamNL hebben zich in in Barcelona geplaatst voor de finale van de strijd om de FEI Longines Nations Cup van... (29-09-2022)
KRONENBERG - De Nederlandse children en junioren hebben in Kronenberg onder leiding van bondscoach Edwin Hoogenraat de CSIO-jeugdfinales gewonnen. (26-09-2022)
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink schreef zaterdag op superieure wijze de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck op zijn naam. De ruiter uit De Lutte... (24-09-2022)
ENSCHEDE - Arie Hoogendoorn, tot vorig jaar teamveterinair van de springpaarden van TeamNL, is voor zijn verdiensten voor de Nederlandse springsport... (23-09-2022)
RIESENBECK – Bas van der Aa begon donderdag goed aan het concours hippique in Riesenbeck. De Albergenaar mocht op de eerste dag van de wedstrijd in... (23-09-2022)
SAMORIN – Frank Schuttert heeft de smaak te pakken. Een week na zijn fraaie triomf in de Grote Prijs van het CSI2* in Samorin met Joviaal ES won de... (18-09-2022)
OPGLABBEEK – Eric ten Cate blijft prima presteren. In Opglabbeek reed de ruiter uit Geesteren donderdag drie keer naar een plek in de top tien. (15-09-2022)
ALMELO – De Almelose Looleeruiters hielden afgelopen weekeinde een geslaagde pilot tijdens hun springconcours. Deelnemers konden in de grote ring,... (14-09-2022)
PADERBORN – Gerben Morsink snelde zondag naar een mooie zege tijdens de OWL Challenge in Paderborn. Met zijn achtjarige vosmerrie Carina Z (v.... (11-09-2022)
SAMORIN – Frank Schuttert schreef zondagmiddag op overtuigende wijze de Grote Prijs van het CSI2* in  het Slowaakse Samorin op zijn naam. Met zijn... (11-09-2022)
BONHEIDEN – Eric ten Cate onderstreepte zaterdag zijn puike vorm met een imponerende overwinning in de rubriek over 1,35 meter op tijd tijdens het... (10-09-2022)
KRONENBERG – Bas van der Aa stond vrijdag al voor de tweede keer vooraan tijdens een prijsuitreiking bij de Indian Summer Tour in Kronenberg. Op de... (10-09-2022)
KRONENBERG – Sander Geerink en Bas van der Aa zijn prima begonnen aan de Indian Summer Tour bij De Peelbergen in Kronenberg. Geerink won woensdag de... (09-09-2022)
LIER – Bij het CSI3 De Azelhof in het Belgische Lier bezette Remco Been zaterdag met zijn tienjarige bruine merrie Bridgetown Z (v. Big Star Jr KZ)... (05-09-2022)
LANGEVEEN – Jarno Hesselink was zondag de enige ruiter, die tijdens het concours van De Molenruiters in Langeveen ook in de barrage van de klasse... (05-09-2022)