GOUD VOOR SJAAK SLEIDERINK

MIERLO - Sjaak Sleiderink is zaterdagmiddag in Mierlo nationaal springkampioen bij de young riders geworden. De Denekamper bleef op de slotdag in beide manches foutloos en passeerde daarmee met Zhivago amazone Charlotte Verhagen die met Willemijn HL in het laatste parcours een springfout maakte. Dennis van den Brink eindigde met Wennemars voor Verhagen als tweede. Frank Schuttert rukte na twee foutloze omlopen met Arc de Triomphe nog op naar de vierde positie.

Achter de Ommenaar volgden Kirsten Rikkert met Sorrento (0-4), Bart Haselbekke met Wigeunerin (0-0) en Isabelle van Straaten met Zeuchelle-S (4-8) op de plekken vijf tot en met zeven. Rikkert had na de eerste omloop nog het brons in handen.

Drie jaar nadat hij nationaal kampioen klasse ZZ werd, dus de nieuwe Nederlandse titel voor Sjaak Sleiderink, die daar de laatste twee jaren in Mierlo al zo dichtbij was geweest. "Ook nu was het op het nippertje", aldus een dolgelukkige Denekamper. "Op zo'n laatste dag gebeurt er altijd nog zoveel. Als je dan twee keer nul rijdt, kun je een mooie sprong maken."

Dat bleek wel, want Sleiderink moest na vrijdag van de vijfde plaats komen omdat hij zich toen een springfout permitteerde. "Een pechfoutje op een stijlsprong, maar ook die tellen helaas. Maar Zhivago is een bok met heel veel kwaliteit en vermogen. Wel soms wat moeilijk, maar dat is niet erg als hij goed springt. Je moet gewoon een goede klik in het parcours hebben, dat lukte in deze wedstrijd prima. We zijn nooit in moeilijkheden gekomen. Zhivago is voor mij een heel geschikt paard, dat is wel zeker. Als het goed is blijf ik hem nu rijden." Om meteen te relativeren: "Dat hoop ik tenminste."

Eerder dit jaar moest Sleiderink nog afscheid nemen van La Toya en Breitling, die voor mooi geld van de hand gingen. Daarop kreeg hij van baas Jeroen Dubbeldam Zhivago onder het zadel. Een gouden greep...

Foto Sjaak Sleiderink (m), geflankeerd door Dennis van den Brink en Charlotte Verhagen. Foto www.fototrailer.nl

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN NK MIERLO

Meer Springen

»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)