IN TITELSTRIJD VOOR ZEVENJARIGE PAARDEN VAN WBFSH MET LOEKIE-DOUGLAS

Goud en zilver voor Hilde Woudstra

Hilde Woudstra met Loekie-Douglas.

Hilde Woudstra legde zondag knap beslag op goud en zilver in de finale van de nieuwe titelstrijd over 1,45 meter van de World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH) bij de zevenjarige paarden tijdens het concours op de terreinen van Jan Tops in Valkenswaard.

Als beste Nederlandse deelnemer won ze op de zwarte merrie Loekie-Douglas (v. Douglas) goud met het KWPN-team. Individueel eindigde de amazone uit Daarle als tweede. Ze duldde alleen de Belg Dirk Demeersman met Cote d’Or Z voor zich. Ze hoefde alleen een strafpunt wegens het overschrijden van de toegestane tijd te incasseren.

Hilde Woudstra: "Ik ben heel blij met hoe mijn paard hier alle dagen sprong. Teammanager Eric van der Vleuten gaf ons handige tips en daar heb ik zeker wat aan gehad. Als ik nog iets beter had geluisterd, had ons zelfs dat tijdstrafpunt niet hoeven te overkomen. Loekie-Douglas heeft een geweldige instelling en we hebben hoge verwachtingen van haar voor de toekomst. Ze heeft veel balans en daardoor doet ze alles gemakkelijker. We hebben haar twee jaar gelden gekocht. Natuurlijk weet je nooit hoe hoog ze gaan springen als ze het nog gedaan hebben, maar het voelt alsof het nog heel gemakkelijk gaat en dat ze de top nog niet heeft bereikt.”

Niet verkopen
Woudstra hoopt nog lang plezier van de merrie te beleven. “We willen deze juist niet verkopen om te proberen om weer op een nog wat hoger niveau te komen. Toevallig hebben we momenteel niet heel veel sportpaarden. Bij de vijftien die we hebben staan, zijn ook een aantal jongere en enkele die we trainen voor ruiters. Zelf ben ik nog op zoek naar jonge aanwas.

Over de titelstrijd zelf was ze al even lovend. “Het was heel mooi om hier aan dit nieuwe kampioenschap deel te nemen, het is een waardevolle ervaring en de sfeer zat er heel goed in. ”Zo’n eerste keer is het altijd afwachten, maar alles was tiptop geregeld en de grasbaan was super te rijden. En het prachtige weer hielp natuurlijk ook een handje mee.”

Met partner Henri Stegeman bestiert ze al jaren de HH Stables in Haarle. “Daar genieten we nog elke dag volop van.”

Meike Zwartjens
Meike Zwartjens was de afgelopen dagen goed op dreef tijdens het internationale springconcours in het Duitse Riesenbeck. De amazone uit Raalte eindigde vrijdag knap als tweede op het parcours over 1,45 meter op tijd met de dertienjarige voshengst Twister de la Pomme  (v. Darco) achter de Duitse topper Marcus Ehning met Flower  Girl 13.

Een dag eerder werd Zwartjens vijfde over 1,40 meter op tijd met de vosruin Twindam Z, de achtjarige zoon van Twister de la Pomme. Daarin legde Vincent Geerink met de dertienjarige vosruin Fifty Fifty (v. Zirocco Blue) beslag op de tweede positie.

Gerco Schröder boekte zaterdag twee noteringen in de top tien. Over 1,40 meter met twee fasen werd hij achtste met de tienjarige Glock’s Novellist (v. Carrera VDL), direct voorafgegaan door Vincent Geerink met zijn twaalf jaar oude vosruin Gelster (v. Carthino Z). Over 1,35 meter klasseerde de Tubbergenaar zich als zevende met de zevenjarige bruine merrie Lorona (v. Grand Slam). 
Annelies Vorsselmans noteerde donderdag een tiende plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. 

Willem Greve
Willem Greve won met Nederland de troostfinale van de strijd om de FEI Nations Cup in Barcelona. In de barrage van de strijd om de negende plaats in het eindklassement troefde de ploeg van bondscoach Jos Lansink  Australië af.

Willem Greve maakte met Highway een springfout in het basisparcours, maar in de extra rondgang bleef hij zonder averij en verwees hij Australië naar de tweede plek in de verliezersronde. Jur Vrieling met Long John Silver 3 NOP en Maikel van de Vleuten met Beauville Z NOP reden een nulronde, Kim Emmen noteerde vier strafpunten met Inflame Go.

Eerder op de dag eindigde Willem Greve als vierde in de rubriek over 1,50 meter met winning round op de achtjarige bruine merrie Candy Lucky Z (v. Comme il Faut). Harrie Smolders eiste de zege op met Deesse de Kerglenn.

De Nations Cup werd gewonnen door Duitsland, dat in de finale foutloos bleef. Frankrijk pakte het zilver na barrage met België., nadat beide landen op acht strafpunten eindigden.

Meer Springen

»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)
»
PRAAG – De springruiters van TeamNL wonnen vrijdag overtuigend de landenwedstrijd van het CSIO3* Praag. Dankzij foutloze ritten van Henk Frederiks... (29-06-2024)
»
GEESTEREN – Regerend Europees kampioen Steve Guerdat bevestigde vrijdagavond op het Equestrian Park Erve Maathuis zijn reputatie. De Zwitser zette... (28-06-2024)
»
GEESTEREN – Op de eerste dag van het CSI Twente van het vijftigjarige CSI Twente gaf nationaal kampioen junioren in de toprubriek over 1,45 meter... (27-06-2024)
»
GEESTEREN - Het CSI Twente werd donderdagavond op de eerste dag van het concours overschaduwd door een tragisch ongeval, waarbij een paard overleed. (27-06-2024)
»
Al sinds de eerste editie van het CSI Twente in 1975 is Jan Leus in zijn eigen dorp een van de vaste vrijwilligers. En elk jaar weer geniet hij volop... (26-06-2024)
»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
ERMELO – Nationaal kampioen Willem Greve maakt zoals verwacht deel uit van TeamNLdat Nederland vertegenwoordigt bij het springen tijdens de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations... (17-06-2024)
»
VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van... (16-06-2024)
»
VRAGENDER – Het beste resultaat voor een regioruiter tijdens Outdoor Gelderland in de toprubrieken van de twee voorlaatste dagen van het concours in... (16-06-2024)
»
HAGEN – Evi Wiefferink maakte vrijdag tijdens haar tweede optreden in het nationale team bij de junioren een prima indruk. Ze had met alleen één... (16-06-2024)
»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)
»
SOPOT – De springruiters van TeamNL, met in de gelederen nationaal kampioen Willem Greve, wonnen vrijdag in het Poolse Sopot de viersterren... (14-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)