Albert Zoer troeft alle concurrenten af

Goede prestaties Peter Olthof op CSI Ommen

Jur Vrieling met Freeman VDL - Foto: Fototrailer

STEGEREN – De Twentse ruiter Peter Olthof leverde in de eerste dagen van het CSI Ommen op de Driehoekhoeve te Stegeren een paar prima prestaties. Op de openingsdag van het internationaal springen behaalde de ruiter uit Langeveen met Flying Dream H (v. Numero Uno) een zesde plek in het internationale 2fasen 1.m30 en donderdag  reed Olthof zijn Dokyra Fortuna (Canturano x Quasimodo Z) in het 1m40 internationaal zonder springfouten naar een achtste tijd.

Onder de concurrenten o.a. de landgenoten Jeroen Dubbeldam, Gerco en Ben Schröder, Piet Raijmakers Jr, Wout Jan van der Schans, Jur Vrieling, Marc Houtzager en de op het eigen erf strijdende broers Frank en Hendrik Jan Schuttert en uit het buitenland o.a. Michael Jung, Jesse Luther, Wilton Porter, Nicolas Toro, Irma Karlsson, Jonna Ekberg, Tae Sato, Toshiki Masui, José Maria jr  Larocca, Marlon  Modolo Zanotelli, Nicolas  Pizarro en vele anderen.

Van de ruim 100 starters bleek uiteindelijk Albert Zoer ongenaakbaar. Met het achtjarige KWPN-hengst Freedom (v. Larino) troefde de Drent in de barrage de zeker in Boekelo niet onbekende,  drievoudig Olympisch kampioen eventing Michael Jung met zijn paard Fischer Chelsea (Check in 2 x Argent af. De Duitser had zelfs twee troeven in de barrage maar reikte met Sportsman S (Stolzenberg X Calido I) niet verder dan de vierde plek. De Zweedse Irma Karlsson kon zich met Balahe (Baloubet de Rouet x Flamingo) daar tussen nestelen op de derde plek.
De Drent Zoer had derhalve een prima dag en laat weer eens van zich horen; “Freedom werd als tweejarige bij de fokker aangekocht. Op papier leek het goed, maar dan is het afwachten of het een goede wordt. Het viel ons wel meteen op dat het een heel scherp en voorzichtig springpaard is. In de opleiding van een paard is het belangrijk dat je af en toe een stapje verder gaat om te toetsen hoe ver ze zijn, maar je moet ze niet afbluffen. Freedom voelt nu bevestigd in het 1m40m. Morgen loopt hij zijn eerste 1m45 proef en daarna kijken we wel weer verder.”

Vrieling en Verlooy
In totaal werden donderdag drie internationale rubrieken verreden. Jur Vrieling startte de dag winnend in de 1m30 Trebbe Trophy met de KWPN-goedgekeurde hengst Freeman VDL (v. Emmerton). Jos Verlooy, gisteren winnaar van het 1m30, won vanmiddag de 1m35 Agrifirm Trophy met Cor-Leon van Vlierbeek Z (v. Calvaro Z). Beste Nederlander was hier Stijn Roelink op de tweede plaats met Souplesse (v. Carthino Z).

De donderdag op Erve De Driehoek werd afgesloten met een schitterende, drukbezochte menavond vol tuigpaardensport, mensport, Friezen en Hackneys.

Klik hier voor alle uitslagen.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)