Goed debuut Gerco met Vigaro

ZURICH - Gerco Schröder (foto) kan tevreden terugkijken op zijn debuut met Eurocommerce Vigaro. In Zürich stuurde hij zijn nieuwste aanwinst (v. Tangelo van de Zuuthoeve), die overkwam van collega Roelof Bril, vrijdag foutloos rond in een parcours over 1,35 meter. Gerco nam niet onbegrijpelijk wel de tijd en kreeg daarom een tijdfout achter zijn naam genoteerd. Hij eindigde daardoor als 37ste in de wedstrijd, waarin de Zwitsers onder aanvoering van Pius Schwizer met MI Sam des Landes de dienst uitmaakten.

In de rubriek over 1,45 meter tegen de klok stuurde Gerco Schröder zijn merrie Eurocommerce Vicky Gold (v. Andiamo) naar de zesde plek. Nina Fagerström greep de winst met Mouse.

In de hoofdrubriek van vrijdag moest Gerco Schröder genoegen nemen met een 23ste plaats. Met Eurocommerce New Orleans beëeindigde hij zijn rit in de Rolex Grand Prix (1,55 meter) met vijf strafpunten. Harrie Smolders haalde met Regina Z de barrage wel en werd na twee springfouten zesde. De Ier Billy Twomey was de sterkste met Tinka's Serenade.

Ook zaterdag reed nationaal kampioen Gerco Schröder een foutloos rondje met Eurocommerce Vigaro. Het leverde in de rubriek over 1,40 meter direct op tijd de elfde plaats op. Dennis Lynch triomfeerde met Lacroix.  
In zijn derde optreden met Vigaro viel voor Schröder voor het eerst een balkje. Tijdens het estafettespringen leverde dat de achttiende plaats op. Met Eurocommerce werd Gerco ook nog twintigste, eveneens met een springfout.

Gerco Schröder sloot de wedstrijd in Zürich af met een voor zijn buitengewoon matige wedstrijd voor de Wereldbeker (1,60 meter). Met Eurocommerce New Orleans liep hij liefst 21 strafpunten op. Er was in het parcours een driesprong opgenomen met een zeldzame combinatie van hindernissen, namelijk steil, oxer en dan weer steil, met daartussenin beide malen één galopsprong. Om het nog gecompliceerder te maken stond drie galopsprongen voor de driesprong nog een steilsprong. Gerco Schröder noteerde met zijn paard New Orleans een eerste foutje op de vijfde hindernis van het parcours, een oxer. "Daarna liepen we tegen nog een springfout aan en toen heb ik even een volte moeten draaien. Omdat de kansen op een goede klassering toen voorbij waren zijn we rustig aan naar de finish gereden, waardoor we ook nog eens de nodige tijdstrafpunten aan onze broek kregen. Dat was echt balen, temeer omdat Eurocommerce New Orleans op de eerste dag van dit concours super in vorm leek", aldus Schröder. Alhoewel Gerco in Zürich geen punten aan zijn totaal van 28 kon toevoegen is hij nog steeds de tweede Nederlander, terwijl Leon Thijssen, die niet aan de start verscheen, met een puntje minder de achttiende plaats in de tussenstand van de West-Europese League inneemt.

In de barrage realiseerde de als tweede startende Spaanse Pilar Lucrecia Cordon met Nuage Bleu als eerste een foutloos parcours, in een tijd van 42,81 seconde. Dit bleek uit eindelijk goed voor de vierde plaats. De Duitser Marcus Ehning, die in april tijdens de wereldbeker finale in Leipzig als titelverdediger van start gaat, stuurde Noltes Küchengirl razendsnel rond en verbeterde de tijd van de Spaanse met bijna drie seconden. Edwina Alexander uit Australië nestelde zich na een goede rit met Cevo Itot du Chateau op de tweede plaats, tot de Brit Ben Maher als laatste starter binnenreed met de KWPN gefokte Robin Hood W. 
Maher probeerde in een alles of niets rit onder de tijd van Ehning te duiken, maar bleef steken op 42.10 sec., waarmee de tweede plaats voor hem was. Ehning verdiende met zijn zege een Mercedes CLS.

Jos Lansink werd met Econoom vh Lindehof vijftiende inde barrage van de finale voor jonge paarden (1,30/1,35 meter). Hij liep daarin n a een foutloze eerste ronde elf strafpunten op. Luc Steeghs won met Zavorita.

Tussenstand FEI World Cup
1) Kevin Staut (Fra) - 87
2) Meredith Michaels-Beerbaum (Dui) - 62
3) Rolf-Göran Bengtsson (Zwe) - 58
6) Harrie Smolders - 43
16) Gerco Schröder - 28
18) Leon Thijssen (Baarlo) - 27
28) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - 20
35) Marc Houtzager (Rouveen) - 16
38) Albert Zoer (Echten) - 15

Foto Gerco Schröder van Stal Eurocommerce

Meer Springen

»
GEESTEREN – Amber van Marle maakte zaterdag een prima indruk in de ‘kleine’ Grote Prijs van Hippisch Geesteren. De amazone uit Ambt-Delden hoefde op... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Eric ten Cate schreef vrijdag in eigen woonplaats de rubriek over 1,35 meter van Hippisch Geesteren op zijn naam. Met de schimmelmerrie... (03-05-2024)
»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)