ALBERGENAAR TWEE KEER DERDE IN RIESENBECK

Goed begin van Bas van der Aa

Bas van der Aa met E. Guriel.

RIESENBECK – Bas van der Aa begon donderdag goed aan het concours hippique in Riesenbeck. De Albergenaar mocht op de eerste dag van de wedstrijd in de Duitse plaats twee keer de derde prijs afhalen.

Met de tienjarige schimmelruin Häkkinen (v. Zirocco Blue) eindigde Van der Aa als derde in de rubriek over 1,35 meter voor de Medium Tour van het CSI2*. Met de elfjarige bruine merrie E. Guriel (v. Emerald) noteerde hij eenzelfde klassering na het parcours over 1,30 meter op tijd voor het CSI1*.

Jennifer Munsterhuis legde in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden beslag op de negende positie met haar zes jaar oude vosmerrie Pebble Peach (v. Arezzo VDL).

Jeugdfestival Peelbergen 
Bij het jeugdfestival op De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg reed Thijmen Vos in de eerste ronde van de landenwedstrijd voor junioren een foutloze ronde met zijn twaalfjarige bruine ruin Ive Got the Key (v. Womanizer). Nederland voert met een blanco ‘strafblad’ de ranglijst aan. 

Op een parcours op tijd over 1,40 meter op tijd werden Wesley ter Harmsel met de dertienjarige vosruin Endvot (v. Wietvot) en zijn broer Quinten met de veertien jaar oude vosruin Unicstar de Courcy (v. Kashmir van Schuttershof) respectievelijk tiende en elfde. Thijmen Vos sloot de rubriek over 1,30 meter op tijd met de twaalfjarige bruine ruin Feliek (v. Azteca VDL) als negende af.

Jesse Berkers legde met de tienjarige schimmelmerrie Aragon Happhira (v. Corland) een vlekkeloos parcours af in de eerste rit van de landenwedstrijd voor children. Faye-Luise Vos maakte een springfout met de elfjarige bruine merrie Monica LH (v. Verdi). Oranje deelt na de eerste ronde zonder strafpunten de eerste plaats met België, Duitsland en Zweden.

Meer Springen

»
SAASVELD – Wie het laatst lacht, lacht het best. Het ging woensdagavond maar weer eens op tijdens de rubriek over 1,35 meter met twee fasen voor de... (07-12-2023)
»
VRAGENDER – De ruiters uit de regio speelden op de slotdag van Jumping De Achterhoek een relatief bescheiden rol. Eric ten Cate was de beste... (04-12-2023)
»
RIESENBECK – Bas van der Aa liet tijdens het CSI2* in het Duitse Riesenbeck zowel op donderdag als vrijdag een plek in de top vijf noteren in... (02-12-2023)
»
VRAGENDER – Ashley Spiele-te Wierik was de enige Twentse deelnemer die er van woensdag tot en met vrijdag in slaagde zich in een rubriek van Jumping... (02-12-2023)
»
VRAGENDER – Hessel Hoekstra sloeg woensdag een dubbelslag tijdens de wedstrijden voor de Blom Hengstencompetitie in Vragender. De ruiter van Stal... (30-11-2023)
»
BATHMEN – Lieke Reinders-Ophof was dit weekend in Bathmen met haar ruin  Numago (v. v. Gogh) de sterkste in de selectiewedstrijd voor de GMB... (27-11-2023)
»
VRAGENDER – Amber van Marle mocht zondag met haar achtjarige vosruin Kansas (v. Baltic VDL) de derde prijs mee naar huis nemen na de strijd om de... (26-11-2023)
»
SAASVELD – Tom Brinkman mocht woensdag de eerste prijs afhalen na de toprubriek over 1,35 meter tijdens SAS, het midweekse springen in de Ankerhal... (23-11-2023)
»
MARIENHEEM – Robert Vos was zaterdag twee keer dichtbij tijdens de derde wedstrijd van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Marienheem. Zowel... (19-11-2023)
»
MARIENHEEM – Jennifer Munsterhuis boekte vrijdag een knappe zege in de afsluitende rubriek over 1,35 meter van Nationaal Indoor Salland. Met haar... (19-11-2023)
»
WIERDEN – Thijmen Vos heeft maandagochtend plotseling afscheid moeten nemen van zijn toppaard Ive Got the Key. De dertienjarige bruine ruin (v.... (14-11-2023)
»
MAASTRICHT - Willem Greve was zondag dicht bij zijn tweede zege van dit jaar in een Grote Prijs van een toptoernooi in eigen land. Maar uiteindelijk... (12-11-2023)
»
LUTTENBERG – Robert Vos mocht zaterdag tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics na de Grote Prijs van Luttenberg over 1,45 meter met barrage... (12-11-2023)
»
MAASTRICHT - Frank Schuttert schreef vrijdagavond de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht (JIM... (11-11-2023)
»
ERMELO – De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) heeft de elfjarige hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) van Willem Greve... (10-11-2023)
»
LIER – Remco Been reed donderdag met twee paarden de top tien binnen in de rubriek over 1,35 meter met twee fasen tijdens de herfsttour van het CSI... (09-11-2023)
»
DEURNE – Steven Veldhuis deed afgelopen weekend een royale greep in de prijzenpot tijdens het concours op het Green Valley Estate in het Brabantse... (06-11-2023)
»
WIERDEN – Gerben Morsink lachte zaterdagavond het laatst. Als zevende en slotruiter in de spannende barrage van de Nijwa Grote Prijs van Indoor... (05-11-2023)
»
RIESENBECK – Gert- Jan Bruggink eindigde zaterdag knap als tweede in de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck. Met zijn negenjarige schimmelruin... (04-11-2023)
»
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink reed zowel donderdag als vrijdag goed vooraan mee tijdens het concours in het Duitse Riesenbeck. In rubrieken over 1,... (03-11-2023)