AMAZONE BESTE NEDERLANDSE IN ZWAARSTE RUBRIEK OPENINGSDAG OUTDOOR WIERDEN

Geslaagde ouverture Chantal Regter

WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter.

De 31-jarige amazone bleef met haar ‘maatje’ Quilando (v. Quintender) 0,03 seconde achter op de Brit Jonathan Dixon, die ook al de proef over 1,35 meter had gewonnen. Hij reed de Nederlands gefokte paarden Esunja (v. Warrant) en Fireball (v. Wittinger VDL). Remco Been eindigde als derde met zijn tien jaar oude bruine ruin Balou van  het Molenhof (v. Berlin), Henri Stegeman reed zijn even oude bruine ruin Endeavour (v. Cantos) naar de zevende positie.

“Toen ik op het scorebord keek, dacht ik shit…  Die 0,03 seconde had ik wel kunnen goed maken. Ik heb onwijs lekker gereden, maar eigenlijk niet om te winnen”, geeft Chantal Regter toe. In januari reed Chantal Regter haar laatste internationale springconcours reed. Ze maakte een sterke comeback. “Ik had een hoop jonge paarden waar ik mee aan de gang ben geweest en die nu meekunnen. Je kent dat wel, thuis een hoop werk en dan is het zonde dat je met drie paarden internationaal weg bent op. Er zijn heel veel mooie landelijke concoursen waar je ook 1,40 meter kunt rijden. Leerzaam en leuk. Ik vind niet dat mijn oudere paarden daarmee tekort zijn gekomen. Okay, internationaal heb je meer prijzengeld, maar ze zijn in elk geval niet uit het ritme geraakt. Ik heb voor van de zomer voor meer internationale concoursen ingeschreven.”

Al 21 jaar naar Wierden
Wierden stond in elk geval met stip in de agenda van Chantal Regter. “Ik zei vandaag nog: we rijden alweer 21 jaar in Wierden, vanaf m’n tiende bij de pony’s. Ik kom hier echt heel graag. Alles is super voor elkaar. Lekker de ruimte om te galopperen en er staat hier genoeg te kijken voor de paarden. De paarden leren er veel van en de parcoursbouw was fair vandaag. Ik heb er vijf mee, een lekker volle dag. M’n groom en ik kunnen goed slapen vanavond. Maar ik houd er wel van. Als je moet hangen op concours en lang moet wachten tot je je volgende paard kunt starten, word ik alleen maar chagrijnig. Ik ben liever bezig.”

Speciaal paard
Quilando, die al sinds 2013 onder het zadel van Chantel Regter loopt, deed waar hij goed in is: foutloos springen. Ze wonnen de tweede prijs in de Werkgeverskring Wierden Prize met maar liefst 95 ruiters. Remco Been op Balou van het Molenhof Z (v. Berlin) werd gedeeld derde, samen met de succesvolle Jonathan Dixon. Harrie Wiering volgde als vijfde op Fantasy Colada (v. Azteca VDL).

“Ja, die Quilando. Die heb ik al heel lang. Hij is aan onze stal gebonden en aan mij. Het is een heel enthousiast paard dat altijd voor je wil gaan. Hij is heel druk van zichzelf. Dat is niet wat mensen aantrekt. Maar hij gaat echt voor je door het vuur. Hij is zoals hij is, je moet hem niet teveel willen veranderen. Dat trekt mij ook wel. Als er iets speciaal aan een paard is, dan kom maar. Ik zie er altijd wel een uitdaging in. Quilando kan ik voor elke rubriek inzetten, ik heb hem zelfs in de Grote Prijs van Twente in Geesteren over 1,60 meter gereden. Als iemand hem neemt zoals hij is, dan heeft diegene er een heel fijn leerpaard aan dat regelmatig in de prijzen loopt. Diegene loopt ergens rond op de wereld, maar ze hebben elkaar nog niet ontmoet”, lacht de amazone.

Bart Haselbekke
Karlijn Stemerdink en Bart Haselbekke zorgde voor de Nederlandse zeges op de openingsdag. Eerstgenoemde won op superieure wijze Van der Kolk Infra Prijs over 1,20 meter met Belladonna (v. Colandro), voor Marije Nijhof met haar achtjarige zwartbruine ruin Gangster (v. Ukato). Remco Been eindigde als vierde met de bruine hengst I am London Apple, voor Koen Westendorp met de schimmelmerrie Galant V Z. Coen Kerbert met Goldy R en Jessie Wiefferink met Gaminka reden eveneens de top tien binen, als respectievelijk zevende en negende.

Bart Haselbekke zegevierde in de House of Sakk Prize over 1,30 meter met  zijn elfjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R), waarin Jonathan Dixon tweede werd. Steven Veldhuis werd achter Dixon tweede in de Witzand Bouwmaterialen Prize over 1,35 meter met Hoselinde (v. Campbell). De volgende drie plekken waren voor achtereenvolgens Eric ten Cate met zijn dertien jaar oude schimmelhengst Blue Sky (v. Mr. Blue), Kirsten Rikkert met haar veertienjarige bruine ruin Colandro 4 (v. Colander) en Remco Been met zijn negen jaar oude zwarte merrie Fitou Eurocool's Apple. Hesel Hoekstra werd als negende in de uitslag genoteerd met Cool Boy 34.

Outdoor Wierden wordt donderdag voortgezet met vier internationale rubrieken, waaronder in de avonduren de  Longines rankingrubriek over 1,45 meter.

Zie ook www.outdoorwierden.com

Foto Chantal Regter met Quilando © www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)