Gerco Schröder vier in GP Hongkong

HONG KONG - In de Longines Grand Prix, de afsluitende wedstrijd van de Longines Hong Kong Masters, bleef Gerco Schröder (Tubbergen) met New Orleans net binnen de toegestane tijd foutloos in de barrage. Hij eindigde als vierde.
Marc Houtzager (Rouveen) was met Sterrehof's Tamino de snelste combinatie in de barrage. Helaas tikte Tamino een balkje af, waardoor zij als vijfde eindigden.

De overwinning en 229.845 US Dollar gingen naar de Fransman Patrice Delaveau met Lacrimoso 3 HDC. Dat betekende voor deze Franse ruiter de afsluiting van een uiterst succesvolle en lucratieve reis naar deze metropool, want voorafgaande aan deze Grote Prijs won hij reeds drie wedstrijden en werd hij eenmaal tweede. Daardoor leverde deze driedaagse trip hem de lieve som op van ruim 300.000 US Dollar.

Schröder verdiende met zijn vierde plaats bijna 70.000 US Dollar, terwijl de vijfde plaats van Houtzager altijd nog goed was voor ruim 40.000 US Dollar.

Gerco Schröder was van mening dat het basisparcours best pittig was. "Het deelnemersveld was met 27 combinaties niet groot, maar wel van zeer hoog niveau en met zo'n goed gevulde prijzenpot is iedere ruiter zeer gemotiveerd om een topprestatie te leveren. Het basisparcours kende vijftien foutloze combinaties, maar het was best hoog en technisch lastig. In de barrage waren de hindernissen wel verhoogd en ik moest als tiende combinatie van start met op dat moment slechts één foutloze combinatie. Ik besloot daarom mijn eigen rit te rijden en dat betekende wel snel, maar ook om de risico's te vermijden", aldus Schröder die uiteindelijk als vierde eindigde.

"Er heerste een hele goede sfeer en het publiek reageerde enthousiast en leefde intens mee. Ik denk dat we onze sport in Hong Kong een goede dienst hebben bewezen!"

In de ogen van Marc Houtzager oogde het parcours tijdens het verkennen moeilijker dan tijdens het rijden het geval was. "Het was niet de zwaarste wedstrijd die ik ooit heb gereden, maar er zaten voldoende haken en ogen aan het parcours om het moeilijk te maken", aldus Houtzager, die sprak van een voorbeeldige organisatie, veel en enorm meelevend publiek. Marc Houtzager reed de barragerit op een wijze die niet aan duidelijkheid te wensen overliet. "Ik was de één na laatste starter in de barrage en besloot voluit te gaan. In het basisparcours voelde Tamino super goed aan, vandaar dat ik voor de eerste plek durfde te gaan. Dat ging goed, tot de insprong van de dubbel. Dat was een oxer waarin ik Tamino erg kort voor zette en achteraf gezien net te kort. Ik kwam net niet voldoende aan rijden toe, waardoor Tamino de achterste balk er nipt met de achterbenen aftikte. Dat was even balen, maar ik ben zeer gelukkig met de vijfde plek en nog meer met de wijze waarop Tamino hier sprong."

Van de 28 combinaties die in deze Grote Prijs van start gingen bleven er maar liefst vijftien foutloos. In de barrage lukt dat slechts vier combinaties. Het duurde tot en met de zevende starter voor er een foutloze barragerit genoteerd kon worden en daarvoor tekende de Fransman Kevin Staut met Estoy Agul de Muze. Uiteindelijk werden zij nog voorbijgestreefd door de Brit Michael Whitaker met de van Jacomar (waarmee Houtzager zeer succesvol heeft gereden) afstammende Viking en door Patrice Delaveau.  (Bron KNHS)

Uitslag Longines Grote Prijs (1,60 meter)
1) Patrice Delaveau (Fra) - Lacrimoso 3 HDC (Landjunge x Cascavelle) - 0 / 0 - 43.06
2) Michael Whitaker (Eng) - Viking (Jacomar x Almox Prints) - 0 / 0 - 45.86
3) Kevin Staut (Fa) - Estoy Aqui de Muze HDC (Malito de Reves x Kashmir van Schuttershof) - 0 / 0 - 46.68
4) Gerco Schröder (Tubbergen) - New Orleans (Colbert x Carthago) - 0 / 0 - 49.96
5) Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof's Tamino (Numero Uno x Farmer) - 0 / 4 - 42.33

Meer info zie: www.longineshkmasters.com

Foto Gerco Schröder met New Orleans van Stal Eurocommerce.

Meer Springen

»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)