Gerco Schröder naar Sankt Gallen

ERMELO - Gerco Schröder maakt zoals verwacht deel uit van de Nederlandse equipe van springruiters, die vrijdag in het Zwitserse Sankt Gallen van start gaat voor de derde wedstrijd in de eerste divisie van de Furusiyya FEI Nations Cup. Voor Oranje is het voor het eerst dit seizoen dat het om de punten strijdt. Bondscoach Rob Ehrens koos voor Sankt Gallen, Aken en het Zweede Falsterbö en mag volgens de regels van deze competitie niet verstek laten gaan in Rotterdam.

Behalve Nederland gaan in St.Gallen Duitsland, Ierland en Zwitserland voor de punten. Na zeges in Al Ain, La Baule en afgelopen weekeinde in Kopenhagen is het Nederlandse springruiterkwartet in de Zwitserse stad één van de favorieten.
Bondscoach Rob Ehrens koos voor zijn zilver winnende equipe van vorig jaar tijdens de Olympische Spelen van Londen, bestaande uit Gerco Schröder met London, Marc Houtzager met Sterrehof's Tamino, Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi en Jur Vrieling met VDL Bubalu. Leon Thijssen (Baarlo) met Tyson gaat mee als reserve.

"Ik kijk donderdag heel goed hoe de combinaties in vorm zijn en beslis dan pas welke vier combinaties ik op vrijdag ga inzetten, maar de situatie vandaag is dat Thijssen de reserve is", aldus Ehrens, die voor onder meer de wedstrijd in Sankt Gallen koos om punten te behalen, omdat het Oranje-kwartet daar altijd succesvol presteerde.

"Het heeft wel iets weg van beleggen, want resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Daarom had ik La Baule ook niet opgenomen in mijn reeks van vier wedstrijden, omdat we daar in het verleden altijd teleurstellend presteerden. Mijn doel was wel om La Baule punten voor de neus van de concurrentie weg te kapen en in die missie zijn we volledig geslaagd. Ik kan alleen maar hopen dat we in staat zijn om in Sankt Gallen de wedstrijd winnend af te sluiten, want dan halen we dubbel profijt uit de zege in La Baule", aldus Ehrens, die niet bang is dat de Nederlandse ruiters te vroeg hebben gepiekt.

"We zitten na drie overwinningen in een flow en die hopen we in Sankt Gallen vast te houden. De ruiters die nu in Sankt Gallen van start gaan, zijn twee weken geleden in Wiesbaden gestart in de wedstrijd voor de Global Champion Tour. Schröder met London en Houtzager met Tamino hadden ieder een balkje. Maikel van der Vleuten en Verdi kregen er twee aan de benen. Ik ga er vanuit dat het gezegde 'een slechte generale staat garant voor een perfecte uitvoering' voor ons waar zal worden. Daar houd ik me dan maar aan vast. Ik weet zeker dat mijn team er echt voor zal gaan", aldus Ehrens.

De eerste manche van de Furusiyya FEI Nations Cup wordt vrijdag verreden om 15.00 uur. De starttijd van de tweede manche is 17.00 uur en het einde van de wedstrijd wordt verwacht rond 18.00 uur.

Tussenstand Furusiyya FEI Nations Cup na La Baule en Rome:
1) Frankrijk - 157,67 (2 wedstrijden gestart voor punten)
2) Groot Britannië - 143,67 (2 wedstrijden gestart)
3) Oekraïne - 100 (1 wedstrijd gestart)
4) Zwitserland - 90 (1 wedstrijd gestart)
5) Ierland - 75,67 (1 wedstrijd gestart)
6) Spanje - 60 (1 wedstrijd gestart)
7) Duitsland - 0 (0 wedstrijden gestart)
7) Nederland - 0 (0 wedstrijden gestart).

Meer info zie: www.csio.ch

Foto Gerco Schröder van Kit Houghton/FEI

Meer Springen

»
ERMELO - De springruiters van TeamNL, met onder anderen nationaal kampioen Willem Greve in de gelederen, wonnen zondag op overtuigende wijze de... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – De Grote Prijs van Hippisch Geesteren over 1,40 meter met barrage werd zondag een prooi voor Albert Zoer en zijn achtjarige vosmerrie... (05-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam mocht zaterdag hopen op een zege in de eerste Grote Prijs van het CSI2* Ermelo. Laatste starter Pim Mulder ging echter in  ... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Amber van Marle maakte zaterdag een prima indruk in de ‘kleine’ Grote Prijs van Hippisch Geesteren. De amazone uit Ambt-Delden hoefde op... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Eric ten Cate schreef vrijdag in eigen woonplaats de rubriek over 1,35 meter van Hippisch Geesteren op zijn naam. Met de schimmelmerrie... (03-05-2024)
»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)