MET CARINA Z SUPERIEUR IN KLASSE Z BIJ SALLANDSE RUITERDAGEN

Gerben Morsink op eenzame hoogte

Foto Gerben Morsink met Carina Z © Wil Smeets

MARIËNHEEM – Gerben Morsink stond woensdag tijdens de Sallandse Ruiterdagen op eenzame hoogte in de klasse Z. Met zijn merrie Carina Z (v. Carthino Z) was de Enschedeër liefst 2,18 seconde sneller dan nummer twee Frank Buitenhuis op Galashnikov.

Marian Lunsche met Ego, Jan Diepman met Jive en Ties Rothstegge met Ivar KV legden beslag op de plaatsen drie tot en met vijf. Lunsche was met Ego ook in de klasse M al goed voor de tweede plek. Daarin ging de winst naar Mark van den Top met DAH’s J en werd Leida Naber derde met  Geu D. 

Loïs Joosse won de klasse L met Lady Stalypsia, voor Milou Onderdijk met Promise van ’t Beukenhof en Ivy van der Kolk met Doricia. Charéna Zandbergen was met Monsieur de beste in de klasse B. Met 80 stijlpunten hield ze ook Anna de Koning met Jelrite JR (79,5) en Kirby Nijenkamp met Let’s Go (77,5) achter zich.

Age Flapper
Age Flapper was donderdag de grote man op de slotdag van de Sallandse Ruiterdagen bij de paarden. Flapper won de klasse ZZ met Ewottie, eindigde in de klasse Z als tweede met Interessant N, als derde met Jardorette N en als vierde met Kyra. In de klasse M reed hij met Jardorette J naar de tweede plek.

Auke Feenstra sloot de klasse ZZ met Jolineke als tweede en met Izzylineke als derde af. Ceejay Joosten won de klasse Z met Blue Love True, Anouk Elshof werd vijfde met Jikke. Sanne Vermeulen was met Icarus LH de snelste foutloze deelnemer in de klasse M, waarin Iza Venhoven met D’Bold  goed was voor de derde prijs.

Isa Trip schreef met Domingo de klasse L op haar naam, voor Leida Naber met Kyran en Milou Onderdijk met Promise van ’t Beukenhof. Demi Schrijver scoorde 82 stijlpunten in de klasse B in de klasse B en troefde daarmee ook Joke Dijk met Lommers van ’t Ommerveld (79,5) en Esther Laarman met Rivièra (78) af.

Meer Springen

TUBBERGEN - Na twee jaar een leeg centrumplein in de derde week van de bouwvak, is de organisatie van de Schröder Masterclass vastbesloten om weer... (07-08-2022)
DIEPENHEIM – De 75-jarige PSV Diepenheim beleefde dinsdagavond een van de absolute hoogtepunten in haar jubileumjaar. Het masterspringen op de... (26-07-2022)
DIEPENHEIM – Zestien deelnemers doen dinsdagavond een gooi naar de eerste prijs tijdens het Masterspringen in Diepenheim. Onder hen diverse toppers... (25-07-2022)
BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de... (25-07-2022)
VEENINGEN – Caroline Müller reed zondag met haar elfjarige vosruin Garfield (v. Chelltago) naar een verdienstelijke vierde plaats in de Grote Prijs... (24-07-2022)
VEENINGEN – Annelies Vorsselmans toonde zich zaterdag met de achtjarige bruine ruin Quinn de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage... (24-07-2022)
VEENINGEN - Frank Schuttert schreef vrijdagavond in Veeningen de hoofdrubriek van CH De Wolden op zijn naam. Het was over 1,45 meter de tweede... (23-07-2022)
SAMORIN – Remco Been reed vrijdagochtend naar een knappe derde plaats in het Tsjechische Samorin op het parcours over 1,50 meter met barrage. Met de... (22-07-2022)
VEENINGEN – Een schriller contrast was bijna niet denkbaar. Willem Greve en bondscoach Jos Lansink verkeerden woensdag samen in opperbeste stemming... (21-07-2022)
BORNIVAL – Eric ten Cate bewijst ook in het Belgische Bornival uitstekend in vorm te zijn. Met de achtjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de... (21-07-2022)
VEENINGEN – In de door de zware val van Willem Greve fors overschaduwde tweede springdag in de tweede week van het CH De Wolden lieten enkele andere... (21-07-2022)
VEENINGEN – Willem Greve moet het WK in Herning aan zich voorbij laten gaan. De ruiter uit Markelo kwam donderdag zwaar ten val gekomen tijdens het... (21-07-2022)
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
DIEPENHEIM – Het voor dinsdag 19 juli geplande concours hippique en aansluitend het Masterspringen in Diepenheim gaan niet door. De verwachte extreme... (18-07-2022)
FALSTERBO – Hessel Hoekstra sloot zondag het CSI5* in Falsterbo af met een prachtige derde plaats in de Grote Prijs. Met zijn negenjarige Icoon VDL (... (17-07-2022)
VALKENSWAARD – Gert Jan Bruggink legde zondag beslag op een keurige tweede plaats in de Grote Prijs van het CSI1* over 1,35 meter met barrage tijdens... (17-07-2022)
HELSINKI – Hessel Hoekstra blijft goed presteren in Falsterbo. Zaterdag was hij goed voor een vierde en een zesde plaats. (17-07-2022)
OLIVA – Het team children van bondscoach Edwin Hoogenraat is in de landenwedstrijd van het EK in Oliva op de vijfde plaats geëindigd. Jesse Berkers... (17-07-2022)
VEENINGEN -  Bas van der Aa was vrijdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het CH De Wolden. Met zijn negenjarige... (15-07-2022)
OLIVA - Dankzij puike foutloze ronden van Jesse Berkers en Yoni van Santvoort heeft het children-team zich op het EK in Oliva verzekerd van een... (15-07-2022)