MET CARINA Z SUPERIEUR IN KLASSE Z BIJ SALLANDSE RUITERDAGEN

Gerben Morsink op eenzame hoogte

Foto Gerben Morsink met Carina Z © Wil Smeets

MARIËNHEEM – Gerben Morsink stond woensdag tijdens de Sallandse Ruiterdagen op eenzame hoogte in de klasse Z. Met zijn merrie Carina Z (v. Carthino Z) was de Enschedeër liefst 2,18 seconde sneller dan nummer twee Frank Buitenhuis op Galashnikov.

Marian Lunsche met Ego, Jan Diepman met Jive en Ties Rothstegge met Ivar KV legden beslag op de plaatsen drie tot en met vijf. Lunsche was met Ego ook in de klasse M al goed voor de tweede plek. Daarin ging de winst naar Mark van den Top met DAH’s J en werd Leida Naber derde met  Geu D. 

Loïs Joosse won de klasse L met Lady Stalypsia, voor Milou Onderdijk met Promise van ’t Beukenhof en Ivy van der Kolk met Doricia. Charéna Zandbergen was met Monsieur de beste in de klasse B. Met 80 stijlpunten hield ze ook Anna de Koning met Jelrite JR (79,5) en Kirby Nijenkamp met Let’s Go (77,5) achter zich.

Age Flapper
Age Flapper was donderdag de grote man op de slotdag van de Sallandse Ruiterdagen bij de paarden. Flapper won de klasse ZZ met Ewottie, eindigde in de klasse Z als tweede met Interessant N, als derde met Jardorette N en als vierde met Kyra. In de klasse M reed hij met Jardorette J naar de tweede plek.

Auke Feenstra sloot de klasse ZZ met Jolineke als tweede en met Izzylineke als derde af. Ceejay Joosten won de klasse Z met Blue Love True, Anouk Elshof werd vijfde met Jikke. Sanne Vermeulen was met Icarus LH de snelste foutloze deelnemer in de klasse M, waarin Iza Venhoven met D’Bold  goed was voor de derde prijs.

Isa Trip schreef met Domingo de klasse L op haar naam, voor Leida Naber met Kyran en Milou Onderdijk met Promise van ’t Beukenhof. Demi Schrijver scoorde 82 stijlpunten in de klasse B in de klasse B en troefde daarmee ook Joke Dijk met Lommers van ’t Ommerveld (79,5) en Esther Laarman met Rivièra (78) af.

Meer Springen

KRONENBERG – Pia-Luise Aufrecht eindigde donderdag als tiende in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het CSI2 in Kronenberg. In de springhal van... (21-01-2022)
ERMELO - Vincent Voorn komt het technische kader van de springruiters van TeamNl versterken. Voorn is aangesteld als opvolger van bondscoach Luc... (14-01-2022)
EXLOO – Op de slotdag van het CSI Exloo greep Remco Been de overwinning in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen voor de Small Tour van het... (09-01-2022)
EXLOO – Hessel Hoekstra schreef zaterdag de rubriek over 1,40 meter met barrage in de Medium Tour tijdens het CSI2 in Exloo op zijn naam. (09-01-2022)
EXLOO – Conor Drain reed vrijdag naar alweer zijn derde overwinning tijdens het CSI Exloo. Ook Bas van der Aa smaakte het zoet van een zege. (08-01-2022)
EXLOO – Conor Drain beleefde donderdag een topdag tijdens het CSI Exloo. De Twentse Ier won twee keer en legde ook nog eenmaal beslag op een vierde... (07-01-2022)
SAASVELD – Steven Veldhuis is het nieuwe jaar goed begonnen. Tijdens de eerste editie van Springen Ankerhal Saasveld (SAS) zegevierde de... (06-01-2022)
MARKELO - Willem Greve, vorig jaar met Zypria S NOP actief bij de Olympische Spelen in Tokio als lid van de Nederlandse equipe en met Carambole deel... (03-01-2022)
MARIĒNHEEM – Elike Morsink eindigde dinsdag op de eerste dag van de Sallandse Ruiterdagen in manege Bartels te Mariënheem zowel in de klasse Z als de... (29-12-2021)
MEEUWEN – De zojuist benoemde Jos Lansink heeft voor zijn eerste jaar als bondscoach van de Nederlandse springruiters zijn  belangrijkste doel helder... (22-12-2021)
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink vond woensdag de snelste weg over de hindernissen in de klasse Z tijdens de laatste editie van Springen Ankerhal... (22-12-2021)
ERMELO – Jos Lansink is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe bondscoach van de springruiters van TeamNL. De in Rossum geboren Lansink wordt daarmee de... (22-12-2021)
BOEKELO – De samenwerking tussen Rob Schipper en Stal De Weaver in Boekelo is anderhalve week geleden na acht jaar met onmiddellijke ingang beëindigd... (22-12-2021)
BATHMEN – Vincent Geerink bleef zaterdag niet ver van de zege tijdens de Grote Prijs van Jumping Bathmen over 1,40 meter. Met Fifty Fifty eindigde de... (20-12-2021)
POZNAN – Annelies Vorsselmans legde zondag fraai beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van de Cavaliada in Poznan. (19-12-2021)
Willem Greve boekte vrijdag zijn tweede zege in een toprubriek tijdens het CSI2 De Peelbergen. Lucas Porter zegevierde op fraaie wijze in de finale... (19-12-2021)
POZNAN – Gerben Morsink was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het evenement Cavaliada in het Poolde Poznan.... (17-12-2021)
KRONENBERG – Remco Been was vrijdag prima op dreef op de tweede dag van het CSI De Peelbergen. In het Limburgse Kronenberg reed de Wierdenaar twee... (17-12-2021)
KRONENBERG – Willem Greve was donderdag succesvol op de eerste dag van het CSI2 in Kronenberg. In hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de ruiter... (16-12-2021)
EXLOO – Remco Been ging zondag met de premie van 5000 euro aan de haal in de Super Grand Prix van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in het... (13-12-2021)