OVERTUIGENDE OVERWIINING OVER 1,35 METER BIJ ROELOFSEN HORSE TRUCKS WINTER CLASSICS

Gerben Morsink een klasse apart

Foto Gerben Morsink met Carina Z © Wil Smeets

IJSSELMUIDEN – Gerben Morsink was zaterdag een klasse apart in de rubriek over 1,35 meter tijdens de vierde wedstrijd in het kader van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics. Met de zevenjarige merrie Carina Z (v. Carthino Z) bleef Morsink naaste concurrent Willem Greve op de acht jaar oude merrie Cadeauminka (v. Kannan X) in de barrage liefst 2,49 seconde voor.

Hendrik Jan Schuttert mocht zich in IJsselmuiden als derde opstellen voor de prijsuitreiking na zijn rit met de zevenjarige hengst Jamil Field (v. Mylord Carhago). Annelies Vorsselmans werd vierde met Acuero, Mart IJland achtste met Hero.

Hessel Hoekstra
Hessel Hoekstra reed in de toprubriek over 1,45 meter met barrage ondanks een springfout naar de derde plaats met de tienjarige vosmerrie Famariloma (v. Azteca VDL). Hij was een van de vier ruiters, die de extra omloop haalden. Alleen winnares Julia Houtzager-Kayser met High Five en Sanne Thijssen met Zeppelin Blue hielden daarin de lei schoon. Gerben Morsink finishte als vijfde met de acht jaar oude ruin Carsey Z (v. Carthino Z), Julius Ehinger met Flying Princess als achtste.

Ehinger bezette met de tienjarige merrie Midney de vierde stek in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen. Steven Veldhuis werd zesde met de achtjarige merrie Installera Balia en werd op de voet gevolgd door Eric ten Cate met de even oude ruin Ivoor. Sanne Thijssen nam met I’m Here en Fuij de eerste twee prijzen voor haar rekening, Albert Zoer werd derde met Florian.

In de openingsrubriek over 1,30 meter ging de winst in de Deltamanege naar Pien de Boer met Fame. Ruiters uit deze regio finishten allemaal buiten de top tien.

Meer Springen

TUBBERGEN – Wim Schröder blijft ook in 2022 nauw betrokken bij de springruiters van Japan. De Tubbergenaar kwam met de Japanse hippische bond overeen... (30-11-2021)
RIESENBECK – Lucas Porter beleefde een topweekend in het Duitse Riesenbeck. De Amerikaanse buurman van zijn coach Jeroen Dubbeldam zegevierde zondag... (28-11-2021)
KRONENBERG – Thijmen Vos sloot zondag de wedstrijden voor de jeugd in Kronenberg prima af. De Wierdenaar werd derde met de elfjarige bruine merrie... (28-11-2021)
WIERDEN – Linda Verwaal maakt snel vorderingen met haar troef Highland Dancer (v. Totilas). In Wierden startte ze vrijdag succesvol in de klasse ZZ... (28-11-2021)
BATHMEN – Maud Wiefferink en Jasmin Seppälä boekten zaterdag fraaie zeges in Bathmen waar een wedstrijd voor de GMB Competitie voor jonge... (22-11-2021)
SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit... (21-11-2021)
AMBT DELDEN – Claudia Morsink reed zaterdag met haar negenjarige vosmerrie Cekina Z (v. Carthino Z) naar een duidelijke zege in de klasse ZZ in de... (20-11-2021)
KRONENBERG – Remco Been was prima tijdens het CSI2 De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. De Wierdenaar reed in drie dagen zes keer naar een... (19-11-2021)
ERMELO - Het aanstaande vertrek van bondscoach Rob Ehrens na negentien jaar actieve dienst bij de KNHS houdt de gemoederen in hippisch Nederland... (18-11-2021)
ERMELO - De KNHS beëindigt aan het einde van dit jaar de samenwerking met Rob Ehrens als bondscoach van de senioren  bij de springruiters. Zestien... (15-11-2021)
ERMELO - De KNHS neemt aan het einde van het jaar afscheid van Luc Steeghs in zijn rol als bondscoach springen van de Nederlandse junioren en young... (15-11-2021)
LUTTENBERG – Bas van der Aa was zaterdag de enige Twentse winnaar tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Luttenberg. De Albergenaar... (14-11-2021)
LUTTENBERG - Lisa Everts deed dinsdag van haar spreken tijdens Indoor Jumping Luttenberg. Met haar negenjarige vosruin Captain Morgan (v. Carthino Z... (12-11-2021)
SAASVELD – Remco Been was woensdag de enige foutloze deelnemer in de klasse ZZ tijdens het midweekse springen in de Ankerhal van Saasveld. Met Las... (12-11-2021)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink heeft een prima week achter de rug. De ruiter uit De Lutte, die na een heupbreuk in januari 2019 lang niet in... (08-11-2021)
VERONA – Willem Greve kan terugkijken op een prima debuut van zijn tienjarige bruine hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) in de strijd... (08-11-2021)
WIERDEN – Remco Been leek zaterdagavond hard op weg om zijn zege tijdens Indoor Wierden van 2019 te prolongeren. (06-11-2021)
LIER – Jeroen Dubbeldam was vrijdag dichtbij de winst in de rubriek over 1,45 meter met barrage tijdens het CSI2 in Lier. Met zijn elfjarige bruine... (05-11-2021)
LIER – Eric ten Cate was donderdag goed op dreef tijdens het CSI in het Belgische Lier. Op de eerste dag van het evenement bij De Azelhof won de... (05-11-2021)
WIERDEN – De jaargang 2021 van Indoor Wierden krijgt een ander karakter dan die van de voorgaande jaren. De wedstrijd speelt zich dit keer over... (04-11-2021)