FOUTLOOS TWEEDE MET COLINA Z IN RUBRIEK OVER 1,45 METER MET WINNING ROUND

Gerben Morsink dichtbij de zege

Gerben Morsink met Colina Z.

OMMEN – Gerben Morsink moest zaterdag tijdens het CSI Ommen genoegen nemen met de tweede plaats in de rubriek over 1,45 meter met winning round. Met zijn tienjarige vosmerrie Colina Z (v. Ingmar) bleef de ruiter uit Enschede in beide omlopen foutloos.

Morsink miste de zege omdat in de tweede ronde, waarin de beste vijftien combinaties van het basisparcours in actie kwamen, de teller voor iedere starter weer op nul was gezet. Daardoor kon Bas Moerings in Ommen zijn tweede overwinning bijschrijven met de negenjarige schimmelmerrie Kivinia v. (I’m Special de Muze), die haar winstsom van dit jaar naar 58.000 euro bracht. Moerings had in de eerste rit nog een springfout laten noteren.

Slechts vijf deelnemers slaagden erin het basisparcours zonder mankeren af te sluiten, onder wie vier Nederlanders: Daan van Geel, Berber Dijkman, Michael Greeve en Gerben Morsink. De tijd stond krap, maar er speelde nog meer. “De omstandigheden waren moeilijk. Er was veel wind, de hindernissen gingen om. De wedstrijd moest zelfs stilgelegd worden om extra zandzakken op de staanders te leggen”, vertelt Bas Moerings.

Wind vol in gezicht
Het zijn omstandigheden die ook zijn scherpe merrie eigenlijk niet passen. “Ze is er heel gevoelig op, ook op geluid. De wind vol in haar gezicht vindt ze niet fijn en alles om je heen beweegt. Dat geeft veel afleiding, maar ze ging toch goed. Tot die muur. Ik probeerde haar daar goed te ondersteunen, ze gaf veel sprong. Ik kwam uit balans en was even m’n stijgbeugel kwijt. Ik kneep m’n knieën tegen het zadel aan en daar reageerde ze op. We kwamen veel te dicht op de oxer die erna kwam. Ze had geen kans om er foutloos overheen te komen. Ik baalde flink.”

Drie keer dubbel foutloos
De teller in de barrage ging weer op nul en de vijftien deelnemers moesten opnieuw de strijd aan. Alleen Graham Gillespie op Chico II (vijfde), Michael Greeve met Watermill Art SFN (vierde) en Gerben Morsink met Colina Z (tweede) sprongen dubbel foutloos. Morsink reed met het mes tussen de tanden en finishte in 37,13 seconde. Te langzaam voor Moerings, die  35,65 seconde liet noteren. Daniel Coyle uit Ierland werd derde met Lena VDL. Ook Gerco Schröder haalde de winning round, met de elfjarige voshengst Novellist (v. Carrera VDL). Hij finishte als elfde.

In het spectaculaire jachtspringen over 1,40 meter gaf laatste starter Hendrik-Jan Schuttert alles met de achtjarige bruine merrie High Energie VK Z (v. Heineken VK) en daarmee werd de concoursorganisator tweede. Amke Bekhuis eindigde als zesde met de tien jaar oude bruine ruin Jamal EB (v. Action-Breaker). Robin Muhr uit Israël won met Elioth de la Lande. 

De rubriek over 1,30 meter werd zaterdag een prooi voor Conan Wright uit Ierland met de merrie Lafayette. Pam Nieuwenhuis met de bruine ruin Farmers Apple en Pim Mulder met de bruine ruin Luigi-S werden tweede en derde. Stijn Roelink bezette de zesde plek met zijn achtjarige zwarte hengst Diamond Hof ter Bruggen (v. Dominator Z) en werd op de voet gevolgd door Conor Drain met de even oude bruine ruin Quechin di Carbra (v. Don’t Touch Tijl Hero).
Lysanne Kruizinga won over 1,20 meter met de bruine merrie Legendster.

Schuttert Sport Sales
Tussendoor werden er nog springpaarden en veulens geveild. Zo bracht de vijfjarige Nikita GB (v. Comthago VDL x Harley) 110.000 euro op en was Ebe Pleaser van ’t IJsselstein (v. Epleaser van ’t Heike x Berlin) het duurste veulen met 22.000 euro.

De CSI1* Grand Prix begint zondag om 9.55 uur. Er is een show om 13.15 uur en dan gaat de Grote Prijs van het Vechtdal van start om 14.30 uur. De toegang is gratis.

Meer info: www.csiommen.nl

Onderste foto van Bas Moerings mjet Kivinia © Fototrailer.

 

Meer Springen

»
OLIVA – Pascalle Lienesch was vrijdag de enige Nederlandse ruiter die erin slaagde een zege te boeken tijdens de herfsteditie van de Mediterranean... (05-10-2024)
»
OLIVA – Hessel Hoekstra en Pascalle Lienesch beleefden woensdag een prima start in rubrieken voor jonge paarden tijdens de herfsteditie van de... (03-10-2024)
»
RIJSSEN – Eric ten Cate liet er dinsdag geen twijfel over bestaan wie de sterkste was in de tiende wedstrijd en tevens finale van de TCN Jumping Tour... (27-09-2024)
»
Annelies Vorsselmans sloot zondag in Lanaken de strijd om het Belgische kampioenschap springen met haar negenjarige merrie C. Kulottie W Z (v. Comme... (23-09-2024)
»
LANAKEN – Jasmin Seppälä boekte donderdag een fraaie overwinning tijdens het WK jonge paarden op de domeinen van Stal Zangersheide in het Belgische... (20-09-2024)
»
ZUIDWOLDE – In Twente gevestigde ruiters maakten zondag de dienst uit tijdens de strijd om de Grote Prijs Van Outdoor Zuidwolde. Winnaar Hessel... (16-09-2024)
»
DONAUESCHINGEN – Hendrik Jan Schuttert eindigde zondag knap als tweede in de Grote Prijs van Donaueschingen. Met zijn negenjarige donkerbruine ruin... (16-09-2024)
»
WIERDEN – De zege in de toprubriek over 1,30 en 1,35 meter tijdens het concours van afgelopen weekeinde in Wierden ging zaterdag naar Tessa Delger.... (11-09-2024)
»
LIER – Annelies Vorsselmans was prima op dreef tijdens het concours bij De Azelhof in het Belgische Lier. De partner van Jeroen Dubbeldam klasseerde... (08-09-2024)
»
WARSCHAU – Hessel Hoekstra was tijdens het concours in Warschau, waar de finale van de van de EEF Series werd verreden, prima op dreef met zijn... (08-09-2024)
»
LANGEVEEN – Peter Olthof bleef zondag baas in eigen huis tijdens de finale van de eerste editie van de Twentse Grascompetitie. De Langevener bleek... (02-09-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra is met de tienjarige donkerbruine hengst Comthago VDL (v. Comme il Faut) een van de ruiters van TeamNL in de finale van de... (02-09-2024)
»
RIJSSEN – BIJ TCN Sporthorses in Rijssen staat voor dinsdag 3 september de voorlaatste wedstrijd uit de cyclus van de TCN Jumping Tour 2024 op het... (01-09-2024)
»
ERMELO - Lize van Benthem van de Grensruiters uit De Lutte veroverde afgelopen weekend met haar pony Zero H tijdens de Hippiade in Ermelo de gouden... (27-08-2024)
»
VRAGENDER – Steven Veldhuis sloot Outdoor Vragender prima af op de laatste dag voor de paarden. De Haaksbergenaar bezette zaterdag een tweede, twee... (25-08-2024)
»
VRAGENDER – Vincent Geerink was vrijdag de meest opvallende deelnemer op de tweede dag van Outdoor Vragender. De ruiter uit Gelselaar zegevierde over... (24-08-2024)
»
VRAGENDER – Twentse ruiters maakten donderdag de dienst uit op de eerste dag van Outdoor Vragender. Van hoog tot laag reden Remco Been, Steven... (23-08-2024)
»
ERMELO – Stijn Roelink legde donderdag tijdens de Hippiade, de strijd om de nationale titels van de KNHS, beslag op een achtste plaats over 1,35... (22-08-2024)
»
TUBBERGEN – Bas van der Aa mag tot komende winter weer even gebruik maken van de diensten van Shanroe Barney omdat berijder Hansel Chen na een... (20-08-2024)
»
Twee dagen nadat de Schröder Masterclass is afgesloten, moet het plein voor de Sint-Pancratiusbasiliek er weer uitzien alsof er niet pas een... (19-08-2024)