Frank Schuttert dichtbij GP-zege

LA BAULE - Het scheelde maar weinig of de negentien jaar jonge Frank Schuttert had na Grote Prijzen van Donaueschingen en Amsterdam ook die van La Baule op zijn naam geschreven. Op de streep kwam het Rabo Talententeamlid met Winchester HS (v. Numero Uno) anderhalve seconde tekort om de Fransman Patrice Delaveau met Oriënt Express Hdc te verslaan. Delaveau won voor Schuttert, terwijl de Brit Nick Skelton met zijn gouden teampaard van de Olympische Spelen Big Star derde werd.

Dat waren ook de enige drie combinaties die er in slaagden beide manches foutloos af te leggen. Ook Rabo Talent van het Jaar Hendrik-Jan Schuttert had zich geplaatst voor de tweede ronde, maar hij maakte daarin net als in de eerste een springfout, waardoor hij als twaalfde eindigde.

Frank Schuttert was misschien zelf wel het meest verbaasd dat hij foutloos was gebleven in de eerste manche. "Tot hindernis elf sprong Winchester als uit het boekje, maar het was net alsof hij ineens iets zag op weg naar de driesprong. Hij draaide zich bijna om en in plaats van negen galopsprongen maakten we er dertien en kwamen helemaal schuin bij de eerste van die drie hindernissen. Het was werkelijk ongelooflijk dat we daar foutloos doorheen kwamen. Te gek voor woorden. Ik wist dat we daardoor veel tijd verloren en reed op volle snelheid naar de laatste en die bleef gelukkig liggen, waardoor ik de derde foutloze combinatie was. In de tweede manche moest ik als eerste van de foutloze ruiters starten en ik was van plan om voluit te gaan. Tot de tweede kwamen we niet mooi in het ritme en daar heb ik de overwinning weggegeven. Jammer, maar met deze tweede plaats kan ik dik tevreden zijn", aldus Frank Schuttert.
 
Bondscoach Rob Ehrens vond het eerste parcours van de Grote Prijs geen mooi traject. "Er zaten een paar rollback's in en een aantal komische lijnen waarin je of vooruit of juist terug moest rijden. Daarbij stond de tijd krap en stonden de hindernissen echt aan de maat. De tweede manche was een geheel andere wedstrijd en dat was goed te doen. Dat blijkt ook wel, want in de eerste manche waren er slechts vier foutloze combinaties en in de tweede ronde bleven zes combinaties van de twaalf foutloos", aldus Ehrens, die terug kon zien op een geslaagde reis naar de Franse badplaats.

"Als ik kijk naar de prestaties van de Nederlandse ruiters in de Grote Prijs ben ik dik tevreden. Tyson van Leon Thijssen sprong werkelijk fantastisch en raakte in het gehele parcours één paal heel licht aan. Die paal viel prompt. Wollie Bollie en Albert Zoer lieten heel goede dingen zien, maar het oogt allemaal nog iets groen. Albert Voorn kreeg op de insprong van de dubbel een fout en toen brak Tobalio even uit. Daarop besloot Voorn de strijd te staken en dat was in mijn ogen een verstandig besluit. Ook Cerona van Hendrik Jan Schuttert sprong zeer goed en had de pech in beide manches een fout te maken. Met Frank was het even billen knijpen toen hij richting driesprong reed. Dat was normaal een afstand die in negen galopsprongen overwonnen kon worden, maar Winchester leek even met zijn gedachten heel ergens anders te zijn. Ze stonden bijna stil, maar Frank bleef rustig zitten en bleef ook druk houden en na dertien galopsprongen kwamen ze bij de driesprong en kwamen daar toch foutloos overheen. Op alle hindernissen sprong Winchester met lappen lucht", aldus Ehrens. 

Uitslag Grote Prijs (1,60 meter)
1) Patrice Delaveau (Orient Express HDC (v. Quick Star) - 0 / 0 - 50.28
2) Frank Schuttert (Ommen) - Winchester (v. Numero Uno) - 0 / 0 - 51.78
3) Nick Skelton (Eng) - Big Star (v. Quick Star) - 0 / 0 - 52.05
12) Hendrik-Jan Schuttert (Ommen) - Cerona HS (v. Celano) - 4 / 4 - 54.70
13) Leon Thijssen (Baarlo) - Tyson (v. Numero Uno) - 4
24) Albert Zoer (Echten) - Wollie Bollie (v. Cantos) - 9

Foto Frank Schuttert met Winchester van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam mocht zaterdag hopen op een zege in de eerste Grote Prijs van het CSI2* Ermelo. Laatste starter Pim Mulder ging echter in  ... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Amber van Marle maakte zaterdag een prima indruk in de ‘kleine’ Grote Prijs van Hippisch Geesteren. De amazone uit Ambt-Delden hoefde op... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Eric ten Cate schreef vrijdag in eigen woonplaats de rubriek over 1,35 meter van Hippisch Geesteren op zijn naam. Met de schimmelmerrie... (03-05-2024)
»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)