STEUNPILAAR RIJVERENIGING WIERDEN OP 82-JARIGE LEEFTIJD OVERLEDEN

Eschruiters eren Harman Nijhof

WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De medeoprichter van Nijhof-Wassink was tientallen jaren een groot steunpilaar voor de rijvereniging in Wierden, zijn bedrijf even lang de grootste sponsor.

Naar aanleiding van het overlijden van Harman Nijhof, maandag op 82-jarige leeftijd na een periode van ziekte, hingen de Nederlandse vlag en die van Nijhof Wassink op het concoursterrein halfstok.  Bij het secretariaat was een foto van Nijhof geplaatst met daarvoor een brandend kaarsje.

Joukje Laarman
Tijdens Eurojump sprong Joukje Laarman (rechts) zich het meest opvallend in de kijker. Na een derde plaats in de klasse B met Ivan Blue, goed voor 75 stijlpunten, bezette met achtereenvolgens Enterprice, Cisantro en Herolin de eerste drie plaatsen in de middagsessie van de klasse M. In de klasse B werd ze afgetroefd door Britt Schaper met Bad Boy (80) en Remco van Dijke met Jabulari (77,5).

Ook Esther Laarman was goed voor een overwining. Ze bleef met Innsbruck VDL Danny Schaper met In the Air en Leonie Bredemeier met J.Lo-Terma ruim voor.

Matthijs Klopper zegevierde ’s middags met Dex-star in de klasse Z door als enige ook in de barrage foutloos te blijven. Gijs Mosman was iets sneller met Unforgettable Z, maar maakte net als nummer drie Berber Dijkman op Galandrap een springfout.

Steven Veldhuis
In de ochtenduren was Steven Veldhuis niet te kloppen in de klasse Z. Hij won met Hummer en eindigde met het zelfde paard, dit keer als ZZ-ruiter, ook nog als vijfde. Willem Greve met Indy MBF, Bas van der Aa met Haraminka P en Jessie Wiefferink met Ballyquirke Tipp Top legden beslag op de plaatsen twee tot en met vier.

In de nationale rubriek over 1,40 meter was Maud Roosendaal met Universo onbetwist de sterkste. Joey Lansink volgde met Dakota B op bijna drie seconden als tweede. Bas van der Aa was met Eros W sneller dan beiden, maar tikte onderweg een balk uit de lepels.

Renate Beuving heerste in de klasse M. Met Isadena B werd ze eerste, met Iglesias deelde ze de tweede plaats met Steven Veldhuis, die op Gammon RAG exact dezelfde tijd noteerde.

Dinja Middelkamp besliste de klasse L in haar voordeel. Puck Haverkate met John Doe VDP en Renate Beuving met Ithaca moesten genoegen nemen met de plekken twee en drie. Puck Haverkate won met John Doe ondanks een springfout wel de klasse B met 71 stijlpunten.

In de avonduren besliste Tessa Voortman met Girocca de klasse L in haar voordeel. Ze was de enige die foutloos bleef in de beslissende omloop. Mareille Engbers met Je m’apelle Loma en Marjet Drost met Harry waren wel bijna vier seconden sneller en deelden de tweede positie.
In de klasse B ging de winst naar Carmen Leusink op Ferdy met 75 stijlpunten.

De uitvaartdienst van Harman Nijhof is komende zaterdag in de dorpskerk aan het Burgemeester J.C. van den Bergplein in Wierden.
We wensen zijn nabestaanden alle mogelijke sterkte toe om dit grote verlies te kunnen dragen.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)