OPNIEUW TOPDAG VOOR RUITER UIT GEESTEREN: IN ALLE RUBRIEKEN IN TOP VIER

Eric ten  Cate gaat op herhaling

Foto's Eric ten Cate met Incredible en (onder) Hessel Hoekstra met Helsinki © Fototrailer(

MARIENHEEM – Eric ten Cate won vorig jaar de Grote Prijs van Mariënheem met Ivoor. Zaterdag ging hij op herhaling met zijn zege in de toprubriek over 1,45 meter met barrage op de derde dag van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics, dit keer met Incredible (v. Clinton).

Op het selectieve parcours van Louis Konickx en Jacques Wilmink mochten twaalf deelnemers terugkeren voor de barrage. Kristyna Schütte was met Larico de eerste die foutloos bleef.  Eric ten Cate nam de leiding van haar over en stond die niet meer af. Hessel Hoekstra nam met Helena van Perbeemd de derde plek voor zijn rekening en liet Pim Mulder met  Ibylle en Albert Zoer met Jackpot achter zich.
 

Met Ivoor reed Eric ten Cate (v. Eldorado van de Zeshoek) naar de tweede plek in de wedstrijd over 1,40 met twee fasen.  Alleen Pim Mulder kon hem de baas met It’s a Katosca Again. Maikel Schennink met Glamour ES, Lisa Broekert met I Am Elrite en Britt Schaper met  Bad Boy completeerden de top vijf.

Hessel Hoekstra
Hessel Hoekstra zegevierde over 1,35 meter met barrage op Helsinki (v. Zirocco Blue). Hij klopte achttien opponenten in de extra omloop. Berber Dijkman benaderde met Jetset zijn tijd nog het best. Achter Britt Schaper met Guidam Son the Second werd Eric ten Cate vierde met Horsedeals Prima Donna van ’t Roosakker en Marc Houtzager vijfde met Klasse EB.

In precies dezelfde tijd deelden Eric ten Cate met Nada van Spieveld en Hendrik Jan Schuttert met High Energy VK Z de winst op het parcours met twee fasen over 1,30 meter. De ruiter uit Geesteren boekte daarmee zijn eerste van twee zeges op zaterdag en eindigde in alle vier rubrieken bij de beste vier. Jan Schuttert bleef maar 0,08 seconde achter het tweetal en bemachtigde overtuigend de derde prijs met Good Farming HS.

De Roelofsen Horse Trucks Winter Classics worden zaterdag 10 december afgesloten in Exloo

Meer Springen

»
Hilde Woudstra legde zondag knap beslag op goud en zilver in de finale van de nieuwe titelstrijd over 1,45 meter van de World Breeding Federation for... (02-10-2023)
»
BARCELONA - De springruiters van TeamNL zijn er in de eerste ronde van de finale om de FEI Nations Cup in Barcelona niet in geslaagd zich te plaatsen... (28-09-2023)
»
RIJSSEN – Breed lachend inhaleerde Britt Wiefferink woensdag bij het invallen van de avond haar fraaie zege tijdens de afsluitende wedstrijd voor de... (26-09-2023)
»
DEURNE – Matt Garrigan legde zondag met zijn tienjarige schimmelruin Quantum Robin (v. Carambole) beslag op een keurige derde plaats in de... (24-09-2023)
»
ALMELO – Loes Cevaal en Maud Haarhuis haalden zaterdag twee keer het podium tijdens de eerste selectiewedstrijd voor de KNHS Paradressuur Trophy 2023... (24-09-2023)
»
DEURNE - Matt Garrigan troefde donderdag op de terreinen van Green Valley Estate in Deurne Gerco Schröder net af in de rubriek over 1,45 meter op... (22-09-2023)
»
WIERDEN – Thijmen en Faye Louise Vos beleefden afgelopen weekend een mooi feestje in het Belgische Opglabbeek. Thijmen (17) won met het Nederlands... (19-09-2023)
»
ZUIDWOLDE – Ruiters van Stal Wiefferink deden in het weekend goede zaken tijdens Outdoor Zuidwolde. Vooral de rubriek over 1,35 meter met barrage op... (18-09-2023)
»
ZUIDWOLDE – De eerste drie dagen van Outdoor Zuidwolde leverden evenveel Twentse overwinningen op. Bas van der Aa won een rubriek over 1,40 meter,... (16-09-2023)
»
LEEUWARDEN – Jeroen Dubbeldam is de nieuwe ambassadeur van Indoor Friesland. De Olympisch, wereld- en Europees kampioen is de opvolger van Jur... (13-09-2023)
»
ERMELO – Willem Greve maakt zoals verwacht met Highway M TN deel uit van de natiuonale ploeg springruiters, die van 28 september tot en met 1 oktober... (12-09-2023)
»
PADERBORN – Gerben Morsink eindigde zaterdag met zijn tienjarige vosruin Carsey Z (v. Carthino Z)  keurig als derde in de kwalificatie voor de Grote... (09-09-2023)
»
OUD-OOTMARSUM – Op Stoeterij De Wiemselbach in Oud-Ootmarsum is maandagochtend de tophengst Numero Uno (v. Libero H x Lord Calando) op 28-jarige... (05-09-2023)
»
MILAAN – Willem Greve sloot het EK voor springruiters zondag met zijn hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) na een knappe opmars alsnog... (03-09-2023)
»
EXLOO – Robert Vos eindigde vrijdag met zijn achtjarige bruine ruin Cadillac Z als derde in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het... (02-09-2023)
»
MILAAN – De Nederlandse springruiters hebben tijdens het EK in Milaan beslag gelegd op de zevende plaats, de positie die het team van bondscoach Jos... (01-09-2023)
»
EXLOO – Madée Schuttenbeld bleef donderdag met haar vijftienjarige bruine ruin Piccolo R (v. Centauer Z) liefst 94 tegenstanders voor in de rubriek... (01-09-2023)
»
MILAAN – De Nederlandse springruiters werkten zich donderdag op de tweede dag van het EK in Milaan op van de twaalfde naar de zevende plaats. Ze... (01-09-2023)
»
MILAAN - De Nederlandse springruiters zijn het EK in Milaan woensdag matig begonnen. Het team van Jos Lansink staat na het eerste onderdeel van de... (30-08-2023)
»
DEURNE – Hessel Hoekstra reeg dit weekend na zijn triomf in de Schröder Masterclass in Tubbergen op dinsdag de prijzen aaneen tijdens het drie dagen... (28-08-2023)