OPNIEUW TOPDAG VOOR RUITER UIT GEESTEREN: IN ALLE RUBRIEKEN IN TOP VIER

Eric ten  Cate gaat op herhaling

Foto's Eric ten Cate met Incredible en (onder) Hessel Hoekstra met Helsinki © Fototrailer(

MARIENHEEM – Eric ten Cate won vorig jaar de Grote Prijs van Mariënheem met Ivoor. Zaterdag ging hij op herhaling met zijn zege in de toprubriek over 1,45 meter met barrage op de derde dag van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics, dit keer met Incredible (v. Clinton).

Op het selectieve parcours van Louis Konickx en Jacques Wilmink mochten twaalf deelnemers terugkeren voor de barrage. Kristyna Schütte was met Larico de eerste die foutloos bleef.  Eric ten Cate nam de leiding van haar over en stond die niet meer af. Hessel Hoekstra nam met Helena van Perbeemd de derde plek voor zijn rekening en liet Pim Mulder met  Ibylle en Albert Zoer met Jackpot achter zich.
 

Met Ivoor reed Eric ten Cate (v. Eldorado van de Zeshoek) naar de tweede plek in de wedstrijd over 1,40 met twee fasen.  Alleen Pim Mulder kon hem de baas met It’s a Katosca Again. Maikel Schennink met Glamour ES, Lisa Broekert met I Am Elrite en Britt Schaper met  Bad Boy completeerden de top vijf.

Hessel Hoekstra
Hessel Hoekstra zegevierde over 1,35 meter met barrage op Helsinki (v. Zirocco Blue). Hij klopte achttien opponenten in de extra omloop. Berber Dijkman benaderde met Jetset zijn tijd nog het best. Achter Britt Schaper met Guidam Son the Second werd Eric ten Cate vierde met Horsedeals Prima Donna van ’t Roosakker en Marc Houtzager vijfde met Klasse EB.

In precies dezelfde tijd deelden Eric ten Cate met Nada van Spieveld en Hendrik Jan Schuttert met High Energy VK Z de winst op het parcours met twee fasen over 1,30 meter. De ruiter uit Geesteren boekte daarmee zijn eerste van twee zeges op zaterdag en eindigde in alle vier rubrieken bij de beste vier. Jan Schuttert bleef maar 0,08 seconde achter het tweetal en bemachtigde overtuigend de derde prijs met Good Farming HS.

De Roelofsen Horse Trucks Winter Classics worden zaterdag 10 december afgesloten in Exloo

Meer Springen

SAASVELD – Na een onderbreking van twee jaar staat deze week in Saasveld weer de ontknoping van de strijd om de Twente Cups bij de paarden te wachten... (28-11-2022)
ROUEN – Een week na haar fraaie zege in de Grote Prijs van Lier was Annelies Vorsselmans ook in het hoofdnummer van het CSI4* in Rouen prima op dreef... (28-11-2022)
AMBT DELDEN – Pascalle Donders reed zaterdag overtuigend in manege De Hoffmeijer te Ambt Delden naar de snelste tijd in de zwaarste klassen van de... (27-11-2022)
SAASVELD -  Bij de midweekse springwedstrijden in de Ankerhal in Saasveld was Remco Been woensdag niet te kloppen in de klassen over 1,20 en 1,30... (24-11-2022)
LIER – Annelies Vorsselmans schreef zondag op knappe wijze de Grote Prijs van het CSI2* in het Belgische Lier op haar naam. Met de twaalfjarige... (20-11-2022)
MARIENHEEM – De jonger Zweedse amazone Pernilla Josse verraste vrijdag de routiniers in de rubriek over 1,35 meter tijdens Nationaal Indoor Salland.... (19-11-2022)
MARIENHEEM – Elike Morsink was donderdag goed op dreef in de zwaarste klassen tijdens Nationaal Indoor Salland. De amazone uit De Lutte zegevierde... (18-11-2022)
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink eindigde zaterdag verdienstelijk als tweede in de Grote Prijs van het CSI2 De Peellbergen in het Limburgse Kronenberg... (13-11-2022)
LUTTENBERG  – Gerben Morsink was zaterdag de enige Twentse ruiter, die er in slaagde een van de vier rubrieken van de tweede aflevering van de... (13-11-2022)
TUBBERGEN – Wim Schröder is vanaf 1 januari 2023 niet langer actief voor de Japanse springruiters. Zijn taken als trainer, coach en manager in het... (07-11-2022)
MAASTRICHT - Lucas Porter was ook zondag weer goed voor een tweede plek bij Jumping Indoor Maastricht. Opnieuw met de dertienjarige bruine merrie... (06-11-2022)
MAASTRICHT – Lucas Porter en Annelies Vorsselmans haalden zaterdag het podium in de rubriek progressief over 1,45 meter tijdens CSI4* Indoor Jumping... (06-11-2022)
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdag voor de derde maal in zijn loopbaan in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. Dit keer flikte hij het met de... (05-11-2022)
Gerco Schröder en Gert-Jan Bruggink boekten vrijdag beiden een mooie zege in respectievelijk Samorin en Vragender. (05-11-2022)
WIERDEN – Steven Veldhuis kaapte vrijdagavond als laatste starter in de winning round van het Championat van Wierden alsnog de zege over 1,40 meter... (05-11-2022)
WIERDEN – Bas van der Aa was donderdagavond niet te kloppen in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens Indoor Wierden. Met de negenjarige... (03-11-2022)
WIERDEN – Tijdens de 45ste editie van Indoor Wierden word deze dagen onder meer gereden om de Double Crown en de Triple Crown. De ruiter die behalve... (03-11-2022)
DENEKAMP - De Dinkelruiters hadden vrijdag tijdens Euregio Indoor Denekamp bezoek van Rob Ehrens. De voormalig bondscoach springen verzorgde in vijf... (30-10-2022)
HELLENDOORN – Eric ten Cate vervulde met verve de hoofdrol in de eerste wedstrijd van vier voor de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics 2022. De... (30-10-2022)
DENEKAMP – Lars Schröder ontpopte zich vrijdagavond tot de verrassende winnaar van het masterspringen tijdens Euregio Indoor Denekamp. De jonge... (29-10-2022)