AMAZONE UIT DE LUTTE OP DREEF TIJDENS CONCOURS IN MARIENHEĒM

Elike Morsink twee keer tweede

Elike Morsink op archieffoto

MARIĒNHEEM – Elike Morsink eindigde dinsdag op de eerste dag van de Sallandse Ruiterdagen in manege Bartels te Mariënheem zowel in de klasse Z als de klasse ZZ als tweede.

De amazone uit De Lutte moest in de klasse ZZ met Jokina Z alleen voorrang verlenen aan Anne van Vulpen op Kizzy van het Molenhof. Marriët Smit bezette de derde plek met Jappeloup Cooper en Jordy Wilken de vijfde met Horion Z.

Alleen Pim Mulder met Jacky bleef Elike Morsink en Chalina Z de baas in de klasse Z. Achter het leidende duo maakten Koen Kerbert met Inekaat, Rowan van Leijenhorst met Don Diablo en Quinten ter Harmsel met Unicstar de Courcy in deze volgorde de top vijf vol.

Weer Pim Mulder
De nationale rubriek over 1,40 meter was eveneens een prooi voor Pim Mulder. Met BCO Ibylle ging hij Martine Gramsbergen met Beat it GH en Wesley Mulder met For Your Pleasure WM vooraf.  Meike Zwartjens reed met Twister de la Pomme naar de achtste plek, Sven Peters met Ugano Z naar de negende.

Joanne Wes tekende met Koh-I-Noor voor de overwinning in de klasse M. Quinten ter Harmsel met Frizzle Zizzle EB en Wesley Mulder met Heihajwej bezetten op afstand de plekken twee en drie. Marlou Knobben trok met Discover afgetekend de winst naar zich toe in de klasse L. Renske van Middendorp met Isla Bonita B en Ivy van der Kolk met Doricia waren haar naaste achtervolgers. Met 85 stijlpunten stond er in de klasse B geen maat op Joep Bronsvoort met Himalaya B.

 

Meer Springen

TUBBERGEN - Na twee jaar een leeg centrumplein in de derde week van de bouwvak, is de organisatie van de Schröder Masterclass vastbesloten om weer... (07-08-2022)
DIEPENHEIM – De 75-jarige PSV Diepenheim beleefde dinsdagavond een van de absolute hoogtepunten in haar jubileumjaar. Het masterspringen op de... (26-07-2022)
DIEPENHEIM – Zestien deelnemers doen dinsdagavond een gooi naar de eerste prijs tijdens het Masterspringen in Diepenheim. Onder hen diverse toppers... (25-07-2022)
BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de... (25-07-2022)
VEENINGEN – Caroline Müller reed zondag met haar elfjarige vosruin Garfield (v. Chelltago) naar een verdienstelijke vierde plaats in de Grote Prijs... (24-07-2022)
VEENINGEN – Annelies Vorsselmans toonde zich zaterdag met de achtjarige bruine ruin Quinn de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage... (24-07-2022)
VEENINGEN - Frank Schuttert schreef vrijdagavond in Veeningen de hoofdrubriek van CH De Wolden op zijn naam. Het was over 1,45 meter de tweede... (23-07-2022)
SAMORIN – Remco Been reed vrijdagochtend naar een knappe derde plaats in het Tsjechische Samorin op het parcours over 1,50 meter met barrage. Met de... (22-07-2022)
VEENINGEN – Een schriller contrast was bijna niet denkbaar. Willem Greve en bondscoach Jos Lansink verkeerden woensdag samen in opperbeste stemming... (21-07-2022)
BORNIVAL – Eric ten Cate bewijst ook in het Belgische Bornival uitstekend in vorm te zijn. Met de achtjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de... (21-07-2022)
VEENINGEN – In de door de zware val van Willem Greve fors overschaduwde tweede springdag in de tweede week van het CH De Wolden lieten enkele andere... (21-07-2022)
VEENINGEN – Willem Greve moet het WK in Herning aan zich voorbij laten gaan. De ruiter uit Markelo kwam donderdag zwaar ten val gekomen tijdens het... (21-07-2022)
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
DIEPENHEIM – Het voor dinsdag 19 juli geplande concours hippique en aansluitend het Masterspringen in Diepenheim gaan niet door. De verwachte extreme... (18-07-2022)
FALSTERBO – Hessel Hoekstra sloot zondag het CSI5* in Falsterbo af met een prachtige derde plaats in de Grote Prijs. Met zijn negenjarige Icoon VDL (... (17-07-2022)
VALKENSWAARD – Gert Jan Bruggink legde zondag beslag op een keurige tweede plaats in de Grote Prijs van het CSI1* over 1,35 meter met barrage tijdens... (17-07-2022)
HELSINKI – Hessel Hoekstra blijft goed presteren in Falsterbo. Zaterdag was hij goed voor een vierde en een zesde plaats. (17-07-2022)
OLIVA – Het team children van bondscoach Edwin Hoogenraat is in de landenwedstrijd van het EK in Oliva op de vijfde plaats geëindigd. Jesse Berkers... (17-07-2022)
VEENINGEN -  Bas van der Aa was vrijdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het CH De Wolden. Met zijn negenjarige... (15-07-2022)
OLIVA - Dankzij puike foutloze ronden van Jesse Berkers en Yoni van Santvoort heeft het children-team zich op het EK in Oliva verzekerd van een... (15-07-2022)