AMAZONE UIT DE LUTTE OP DREEF TIJDENS CONCOURS IN MARIENHEĒM

Elike Morsink twee keer tweede

Elike Morsink op archieffoto

MARIĒNHEEM – Elike Morsink eindigde dinsdag op de eerste dag van de Sallandse Ruiterdagen in manege Bartels te Mariënheem zowel in de klasse Z als de klasse ZZ als tweede.

De amazone uit De Lutte moest in de klasse ZZ met Jokina Z alleen voorrang verlenen aan Anne van Vulpen op Kizzy van het Molenhof. Marriët Smit bezette de derde plek met Jappeloup Cooper en Jordy Wilken de vijfde met Horion Z.

Alleen Pim Mulder met Jacky bleef Elike Morsink en Chalina Z de baas in de klasse Z. Achter het leidende duo maakten Koen Kerbert met Inekaat, Rowan van Leijenhorst met Don Diablo en Quinten ter Harmsel met Unicstar de Courcy in deze volgorde de top vijf vol.

Weer Pim Mulder
De nationale rubriek over 1,40 meter was eveneens een prooi voor Pim Mulder. Met BCO Ibylle ging hij Martine Gramsbergen met Beat it GH en Wesley Mulder met For Your Pleasure WM vooraf.  Meike Zwartjens reed met Twister de la Pomme naar de achtste plek, Sven Peters met Ugano Z naar de negende.

Joanne Wes tekende met Koh-I-Noor voor de overwinning in de klasse M. Quinten ter Harmsel met Frizzle Zizzle EB en Wesley Mulder met Heihajwej bezetten op afstand de plekken twee en drie. Marlou Knobben trok met Discover afgetekend de winst naar zich toe in de klasse L. Renske van Middendorp met Isla Bonita B en Ivy van der Kolk met Doricia waren haar naaste achtervolgers. Met 85 stijlpunten stond er in de klasse B geen maat op Joep Bronsvoort met Himalaya B.

 

Meer Springen

KRONENBERG – Pia-Luise Aufrecht eindigde donderdag als tiende in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het CSI2 in Kronenberg. In de springhal van... (21-01-2022)
ERMELO - Vincent Voorn komt het technische kader van de springruiters van TeamNl versterken. Voorn is aangesteld als opvolger van bondscoach Luc... (14-01-2022)
EXLOO – Op de slotdag van het CSI Exloo greep Remco Been de overwinning in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen voor de Small Tour van het... (09-01-2022)
EXLOO – Hessel Hoekstra schreef zaterdag de rubriek over 1,40 meter met barrage in de Medium Tour tijdens het CSI2 in Exloo op zijn naam. (09-01-2022)
EXLOO – Conor Drain reed vrijdag naar alweer zijn derde overwinning tijdens het CSI Exloo. Ook Bas van der Aa smaakte het zoet van een zege. (08-01-2022)
EXLOO – Conor Drain beleefde donderdag een topdag tijdens het CSI Exloo. De Twentse Ier won twee keer en legde ook nog eenmaal beslag op een vierde... (07-01-2022)
SAASVELD – Steven Veldhuis is het nieuwe jaar goed begonnen. Tijdens de eerste editie van Springen Ankerhal Saasveld (SAS) zegevierde de... (06-01-2022)
MARKELO - Willem Greve, vorig jaar met Zypria S NOP actief bij de Olympische Spelen in Tokio als lid van de Nederlandse equipe en met Carambole deel... (03-01-2022)
MARIËNHEEM – Gerben Morsink stond woensdag tijdens de Sallandse Ruiterdagen op eenzame hoogte in de klasse Z. Met zijn merrie Carina Z (v. Carthino Z... (30-12-2021)
MEEUWEN – De zojuist benoemde Jos Lansink heeft voor zijn eerste jaar als bondscoach van de Nederlandse springruiters zijn  belangrijkste doel helder... (22-12-2021)
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink vond woensdag de snelste weg over de hindernissen in de klasse Z tijdens de laatste editie van Springen Ankerhal... (22-12-2021)
ERMELO – Jos Lansink is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe bondscoach van de springruiters van TeamNL. De in Rossum geboren Lansink wordt daarmee de... (22-12-2021)
BOEKELO – De samenwerking tussen Rob Schipper en Stal De Weaver in Boekelo is anderhalve week geleden na acht jaar met onmiddellijke ingang beëindigd... (22-12-2021)
BATHMEN – Vincent Geerink bleef zaterdag niet ver van de zege tijdens de Grote Prijs van Jumping Bathmen over 1,40 meter. Met Fifty Fifty eindigde de... (20-12-2021)
POZNAN – Annelies Vorsselmans legde zondag fraai beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van de Cavaliada in Poznan. (19-12-2021)
Willem Greve boekte vrijdag zijn tweede zege in een toprubriek tijdens het CSI2 De Peelbergen. Lucas Porter zegevierde op fraaie wijze in de finale... (19-12-2021)
POZNAN – Gerben Morsink was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het evenement Cavaliada in het Poolde Poznan.... (17-12-2021)
KRONENBERG – Remco Been was vrijdag prima op dreef op de tweede dag van het CSI De Peelbergen. In het Limburgse Kronenberg reed de Wierdenaar twee... (17-12-2021)
KRONENBERG – Willem Greve was donderdag succesvol op de eerste dag van het CSI2 in Kronenberg. In hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de ruiter... (16-12-2021)
EXLOO – Remco Been ging zondag met de premie van 5000 euro aan de haal in de Super Grand Prix van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in het... (13-12-2021)