IN TWEEDE SELECTIEWEDSTRIJD VOOR FINALE OM DE TWENTE CUP

Claudia Morsink beste in klasse ZZ

Claudia Morsink met Cekina Z

AMBT DELDEN – Claudia Morsink reed zaterdag met haar negenjarige vosmerrie Cekina Z (v. Carthino Z) naar een duidelijke zege in de klasse ZZ in de tweede wedstrijd die gold als selectie voor de finale van de strijd om de Twente Cup.

“Ze deed het mooi”, vond de amazone uit De Lutte van het optreden van de vanuit de eigen fokkerij opgeleide Cekina. “De merrie is heel fanatiek en je hebt met haar altijd het idee dat ze er gemakkelijk over springt. Ze is ook heel voorzichtig en je hoeft haar alleen maar tegen te houden in het parcours. Ze wil altijd naar voren.”

Dat de wedstrijd zonder publiek moest worden afgewerkt, vond Claudia Morsink uiteraard jammer. “Maar dan vooral voor de mensen die graag hadden willen komen om te kijken. Ik ben blij dat we in elk geval nog mogen rijden. Als het niet anders kan, dan maar zonder publiek.”

Sarah Koppelman
De amazone was op het parcours over twee fasen 1,66 seconde sneller dan Sarah Koppelman met haar eveneens negen jaar oude bruine merrie Hebe (v. C-Ingmar). De Haaksbergse doet het de laatste tijd prima met haar negenjarige, eveneens zelf gefokte merrie. “Ze gaat inderdaad makkelijk rond en erover”, vindt Koppelman. “Ze heeft veel vermogen van zichzelf en wil veel nul springen. Ze kan ook nog wel wat hoger.”

“Maar we hebben de paarden ook om ze op een gegeven moment te verkopen”, voegt ze er aan toe. “Al is het natuurlijk wel mooi om met zo eentje te rijden.”

Omdat in de toprubriek ook de resultaten van de klasse Z meeteleden, was de chrono van Claudia Morsink overigens net niet voldoende om ook overall de beste tijd te zijn. Mark van den Top ging namelijk met Colombo eerder in de middag nog 0,13 seconde rapper rond. Van den Top was 1,54 seconde sneller dan Elike Morsink, die in het klassement op handicap Sarah Koppelman nog nipt aftroefde.

De overwinning in de klasse M was voor Nikki Nijenkamp met I-Wella. Ze klopte nummer twee Rheava Siy met een marge van 0,33 seconde. Pascalle Lienesch met Hello Sunshine, Indy ten Hag met Jackpot en Tess Huttenhuis met Felix maakten het eerste vijftal vol.

Nina ter Harmsel won overtuigend de klasse L. Met Modushi reed ze ruim drie seconden of meer weg bij de concurrentie. Chantal Leusink bleef met Galobke nog het dichtst in haar buurt, achter haar was het gat nog veel ruimer. Tessa Delger werd derde met Dahlia Z, Stacey van der Kolk met Doricia en Iris Oude Ophuis vijfde met Kentucky Girl.
 

Meer Springen

TUBBERGEN – Wim Schröder blijft ook in 2022 nauw betrokken bij de springruiters van Japan. De Tubbergenaar kwam met de Japanse hippische bond overeen... (30-11-2021)
RIESENBECK – Lucas Porter beleefde een topweekend in het Duitse Riesenbeck. De Amerikaanse buurman van zijn coach Jeroen Dubbeldam zegevierde zondag... (28-11-2021)
KRONENBERG – Thijmen Vos sloot zondag de wedstrijden voor de jeugd in Kronenberg prima af. De Wierdenaar werd derde met de elfjarige bruine merrie... (28-11-2021)
WIERDEN – Linda Verwaal maakt snel vorderingen met haar troef Highland Dancer (v. Totilas). In Wierden startte ze vrijdag succesvol in de klasse ZZ... (28-11-2021)
IJSSELMUIDEN – Gerben Morsink was zaterdag een klasse apart in de rubriek over 1,35 meter tijdens de vierde wedstrijd in het kader van de Roelofsen... (22-11-2021)
BATHMEN – Maud Wiefferink en Jasmin Seppälä boekten zaterdag fraaie zeges in Bathmen waar een wedstrijd voor de GMB Competitie voor jonge... (22-11-2021)
SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit... (21-11-2021)
KRONENBERG – Remco Been was prima tijdens het CSI2 De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. De Wierdenaar reed in drie dagen zes keer naar een... (19-11-2021)
ERMELO - Het aanstaande vertrek van bondscoach Rob Ehrens na negentien jaar actieve dienst bij de KNHS houdt de gemoederen in hippisch Nederland... (18-11-2021)
ERMELO - De KNHS beëindigt aan het einde van dit jaar de samenwerking met Rob Ehrens als bondscoach van de senioren  bij de springruiters. Zestien... (15-11-2021)
ERMELO - De KNHS neemt aan het einde van het jaar afscheid van Luc Steeghs in zijn rol als bondscoach springen van de Nederlandse junioren en young... (15-11-2021)
LUTTENBERG – Bas van der Aa was zaterdag de enige Twentse winnaar tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Luttenberg. De Albergenaar... (14-11-2021)
LUTTENBERG - Lisa Everts deed dinsdag van haar spreken tijdens Indoor Jumping Luttenberg. Met haar negenjarige vosruin Captain Morgan (v. Carthino Z... (12-11-2021)
SAASVELD – Remco Been was woensdag de enige foutloze deelnemer in de klasse ZZ tijdens het midweekse springen in de Ankerhal van Saasveld. Met Las... (12-11-2021)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink heeft een prima week achter de rug. De ruiter uit De Lutte, die na een heupbreuk in januari 2019 lang niet in... (08-11-2021)
VERONA – Willem Greve kan terugkijken op een prima debuut van zijn tienjarige bruine hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) in de strijd... (08-11-2021)
WIERDEN – Remco Been leek zaterdagavond hard op weg om zijn zege tijdens Indoor Wierden van 2019 te prolongeren. (06-11-2021)
LIER – Jeroen Dubbeldam was vrijdag dichtbij de winst in de rubriek over 1,45 meter met barrage tijdens het CSI2 in Lier. Met zijn elfjarige bruine... (05-11-2021)
LIER – Eric ten Cate was donderdag goed op dreef tijdens het CSI in het Belgische Lier. Op de eerste dag van het evenement bij De Azelhof won de... (05-11-2021)
WIERDEN – De jaargang 2021 van Indoor Wierden krijgt een ander karakter dan die van de voorgaande jaren. De wedstrijd speelt zich dit keer over... (04-11-2021)