JESSE BERKERS NAAR INDIVIDUELE FINALE, PRIMA SLOT FAYE LOUISE VOS

Children eindigen als vijfde bij EK

Archieffoto Faye Louis Vos.

OLIVA – Het team children van bondscoach Edwin Hoogenraat is in de landenwedstrijd van het EK in Oliva op de vijfde plaats geëindigd. Jesse Berkers en Yoni van Santvoort plaatsten zich voor de individuele finale van zondagmiddag.

“We hebben alles gedaan wat we konden, we kunnen niet anders dan tevreden zijn”, klinkt Hoogenraat tevreden. De concurrentie was sterk, want Renske van Middendorp, Faye Louise Vos en Yoni van Santvoort zorgden ervoor dat er geen strafpunten in de tweede manche toegevoegd werden aan de acht na de eerste manche.
“We zaten er heel dichtbij”, begint Hoogenraat. “Met vier toprondjes hebben we er in de tweede manche alles aan gedaan wat we konden. We hebben het en klein beetje laten liggen in de eerste manche. Toen hadden we net een fout teveel met het team. Maar ik ben echt tevreden.”

Geweldige teamspirit
Hoogenraat, die met de junioren zilver won in de landenwedstrijd, prijst zijn pupillen. “Net als de junioren en de young riders hebben ze allemaal in de tweede manche voortreffelijk gepresteerd. Dat is toch echt te danken aan de geweldige teamspirit die er heerste. Iedereen hielp elkaar, keek naar elkaar. Het was een fantastisch week wat sfeer betreft.”

Jesse Berkers en Yoni van Santvoort rijden zondag de finale. Met vier strafpunten zijn ze zeker nog kandidaat voor een medaille. “We geven het nog zeker niet op”, klinkt Hoogenraat strijdbaar. “Yoni heeft haar paard Esprit fantastisch aan het springen. Jesse heeft hier al drie sublieme rondjes gereden. Ze hebben goed laten zien wat ze waard zijn.”

Duitsland won het goud in de landenwedstrijd met nul strafpunten op het scorebord. Frankrijk en Italië (4 strafpunten) moesten in een barrage strijden om het zilver en brons. Italië was daarin de beste. Nederland klom van de achtste plaats na de eerste manche naar de vijfde plaats dankzij een foutloos resultaat. Maar de concurrentie liet onvoldoende steken vallen voor een podiumplaats voor oranje.

Berkers en Vos
Jesse Berkers begon goed. Aragon Happhira was attent en sprong weer prachtig in de manieren. Op de insprong van de driesprong was er een lichte aanraking met de hindernis. De vier strafpunten waren voor het team van Edwin Hoogenraat het streepresultaat. Ze zetten Jesse ook achterop in het individuele klassement.

Met een schitterend gereden foutloos parcours hield Faye Louise Vos het team op een foutloos resultaat. Haar Monica sprong safe en met macht over het parcours. De jonge zus van junior Thijmen moest de acht strafpunten uit de eerste manche van de landenwedstrijd meenemen voor haar individuele resultaat. Daarmee plaatst ze zich niet voor de finale.

In de individuele strijd gaan tien combinaties met een foutloos resultaat naar de finale op zondagmiddag. Drie combinaties hebben tijdstrafpunten. Berkers en Van Santvoort delen met vier strafpunten de veertiende plaats met dertien concurrenten.

Thijmen Vos zeventiende
I’ve Got the Key van Thijmen Vos maakte pas op de een na laatste hindernis in de eerste finaleronde zijn eerste foutje van het kampioenschap bij de junioren. Daarmee viel Vos van de tiende plaats terug naar de dertiende. In de tweede ronde kwamen daar nog een spring- en een tijdfout bij waarmee ze op de zeventiende plek eindigden. Maar wat een goed kampioenschap reden ze. Dat werd al wel beloond met de zilveren teammedaille.

Nick Nanning viel op de vierde plek net buiten de medailles gevallen tijdens zijn eerste EK voor junioren. De geweldig springende Bandia maakte haar enige springfout van het Europees kampioenschap in de eerste finaleronde. Ze tikte net op de achterste balk, de oxer van de insprong van de driesprong.

Meer Springen

MARIENHEEM – De zussen Elike en Claudia Morsink waren in Mariënheem te sterk voor de rest van het deelnemersveld in de klasse over 1,35 meter met... (04-10-2022)
OLIVA – Remco Been en Eric ten Cate reden zondag naar fraaie overwinningen in respectievelijk het Spaanse Oliva en het Belgische Bonheiden. (02-10-2022)
BARCELONA– De springruiters van TeamNL eindigden zondag op de vierde plaats in de finale van de strijd om de FEI Longines Nations Cup in Barcelona. “... (02-10-2022)
RIESENBECK – Annelies Vorsselmans legde vrijdag met de negenjarige bruine hengst Quo Vadis Dkg (v. Q-Verdi) beslag op de tweede plaats in de zwaarste... (30-09-2022)
BONHEIDEN – Eric ten Cate kende een prima tijdens het CSI Bonheiden. Op de eerste dag boekte de ruiter uit Geesteren vier noteringen bij de eerste... (30-09-2022)
BARCELONA – De springruiters van TeamNL hebben zich in in Barcelona geplaatst voor de finale van de strijd om de FEI Longines Nations Cup van... (29-09-2022)
KRONENBERG - De Nederlandse children en junioren hebben in Kronenberg onder leiding van bondscoach Edwin Hoogenraat de CSIO-jeugdfinales gewonnen. (26-09-2022)
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink schreef zaterdag op superieure wijze de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck op zijn naam. De ruiter uit De Lutte... (24-09-2022)
ENSCHEDE - Arie Hoogendoorn, tot vorig jaar teamveterinair van de springpaarden van TeamNL, is voor zijn verdiensten voor de Nederlandse springsport... (23-09-2022)
RIESENBECK – Bas van der Aa begon donderdag goed aan het concours hippique in Riesenbeck. De Albergenaar mocht op de eerste dag van de wedstrijd in... (23-09-2022)
SAMORIN – Frank Schuttert heeft de smaak te pakken. Een week na zijn fraaie triomf in de Grote Prijs van het CSI2* in Samorin met Joviaal ES won de... (18-09-2022)
OPGLABBEEK – Eric ten Cate blijft prima presteren. In Opglabbeek reed de ruiter uit Geesteren donderdag drie keer naar een plek in de top tien. (15-09-2022)
ALMELO – De Almelose Looleeruiters hielden afgelopen weekeinde een geslaagde pilot tijdens hun springconcours. Deelnemers konden in de grote ring,... (14-09-2022)
PADERBORN – Gerben Morsink snelde zondag naar een mooie zege tijdens de OWL Challenge in Paderborn. Met zijn achtjarige vosmerrie Carina Z (v.... (11-09-2022)
SAMORIN – Frank Schuttert schreef zondagmiddag op overtuigende wijze de Grote Prijs van het CSI2* in  het Slowaakse Samorin op zijn naam. Met zijn... (11-09-2022)
BONHEIDEN – Eric ten Cate onderstreepte zaterdag zijn puike vorm met een imponerende overwinning in de rubriek over 1,35 meter op tijd tijdens het... (10-09-2022)
KRONENBERG – Bas van der Aa stond vrijdag al voor de tweede keer vooraan tijdens een prijsuitreiking bij de Indian Summer Tour in Kronenberg. Op de... (10-09-2022)
KRONENBERG – Sander Geerink en Bas van der Aa zijn prima begonnen aan de Indian Summer Tour bij De Peelbergen in Kronenberg. Geerink won woensdag de... (09-09-2022)
LIER – Bij het CSI3 De Azelhof in het Belgische Lier bezette Remco Been zaterdag met zijn tienjarige bruine merrie Bridgetown Z (v. Big Star Jr KZ)... (05-09-2022)
LANGEVEEN – Jarno Hesselink was zondag de enige ruiter, die tijdens het concours van De Molenruiters in Langeveen ook in de barrage van de klasse... (05-09-2022)