JONGE ZWOLSE VERDIENT BIJ HIPPISCH GEESTEREN STARTBEWIJS VOOR CSI4* TWENTE

Britt Schaper beste in Grote Prijs

Britt Schaper met In the Air

GEESTEREN – Ze moet nog zestien jaar worden, maar was zondag de beste in de Grote Prijs over 1,40 meter met barrage tijdens Hippisch Geesteren. Met haar tienjarige zwarte merrie In the Air (v. Air Jordan Z) verdiende ze en passant een startbewijs voor het CSI4* Twente, over ruim vier weken op dezelfde accommodatie.

“En dat maakt het extra leuk”, reageerde de jonge Zwolse, “want op niveau wil ik graag een keer rijden.” Ze was bereid daarvoor risico te nemen. “Ik wist gewoon dat ik hard moest gaan en heb daarom zoveel gas gegeven dat het alles of niets zou worden. Het is goed gelukt.” Met dank aan haar merrie, die ze zelf als 'nerveus, maar heel scherp' typeert.

Al zo vaak tweede
Tot grote blijdschap ook van vader Danny, die tegenwoordig thuis vooral de paarden traint waarmee zijn dochter al jong op een behoorlijk niveau acteert. “Zo mooi dit”, glunderde hij. “Ze is de laatst tijd al zo vaak tweede geworden, dan is het prachtig dat het nu weer eens lukt te winnen.”

Britt Schaper hoopt dit jaar haar eindexamen aan het CC in Zwolle met succes af te leggen en meldt zich na de zomer voor de studie marketing & communicatie bij het Johan Cruijff Collega in Enschede. “Het liefst haal ik het hoogste niveau in de sport. Ik probeer goede paarden te vinden en die zelf op te leiden.”

Van de 51 deelnemers haalden er negen de barrage. De in Geesteren verre van onbekende Chantal Regter opende de slag om de winst door als eerste foutloos rond te gaan met de elfjarige bruine ruin  Can Fly Z (v. Can Remember), maar zag twee ritten later Weite Oldenziel met Ofichem’s Finn liefst ruim vier seconden sneller het parcours voltooien. Britt Schaper dook nog eens dik anderhalve seconde onder de tijd van de Drent. Het maakt haar zestiende verjaardag van komende dinsdag ongetwijfeld extra gezellig. De derde plaats werd een prooi voor Berber Dijkman met Carturo 2. 

Amke Bekhuis 
Ook Amke Bekhuis bleef Chantal Regter nog voor. Met de negenjarige bruine ruin Jamal EB bewees ze opnieuw haar goede vorm met de vierde plaats. Claudia Morsink werd zesde met Zabab Z, Vasco Campana negende met Vivant en Hessel Hoekstra tiende met Jason R. De laatste had de pech in het basisparcours net buiten de toegestane tijd binnen te komen. Zijn negenjarige bruine ruin Jason R toonde als eerste starter in de wedstrijd een imposant springvermogen, maar kon zijn talent in de extra rondgang dus niet nog eens extra etaleren. 

Kleine GP voor Hessel Hoekstra
Hessel Hoekstra won zaterdag wel de ‘kleine’ Grote Prijs over 1,30 meter met de zevenjarige vosruin VDL Legodermus Pp (v. Harley VDL, onderste foto). Britt Schaper volgde op ruim een seconde als nummer twee met Bokito van de Woesteneinde  en bleef op haar beurt Valeria Gineva op Gladiator 0,02 seconde voor. Lars Schröder besliste met Colandro de strijd om de vierde plaats in zijn voordeel ten koste van Nuri Dijks met Chopard.

Zondag trok Robin Windstras met W en W’s Agostino Z aan het langste eind over 1,30 meter. Vasco Campana werd tweede met jezus van de Westzijde en Pernilla Josse eindigde als derde met Meyboom’s Distant Drums. Daan van Geel eiste met Lady Ludine S de vierde en met L. Chiaro di Kuna de vijfde plek op.

Jarno Hesselink hield met Mister Medal de zege in Geesteren over 1,20 meter. Daan van Geel bezette de tweede positie met Maigaards Shakilou en Ivo Busscher bezette plek drie met Mandyfee.

De rubriek voor vijfjarige paarden over 1,10 meter werd zaterdag gewonnen door Don Willemsen met Drake Z. Hij verdiende 25,5 punt, een half puntje meer dan Joost Luttikhuis met Normen N (25). Jessie Wiefferink werd derde met Noble Ami (24,4).

Bij de vierjarige paarden zegevierde Anouk Vos met Congeorge (24,8) en eindigden Ivo Busscher met Orpheus Grandia (24,2) en Roos Hensman met Onana-KW (23,7) als tweede en derde.
 

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)