OPNIEUW TWEE TWENTSE ZEGES TIJDENS CSI EXLOO

Bas van der Aa en wéér Conor Drain

Archieffoto van Conor Drain met Cristo

EXLOO – Conor Drain reed vrijdag naar alweer zijn derde overwinning tijdens het CSI Exloo. Ook Bas van der Aa smaakte het zoet van een zege.

Conor Drain boekte zijn drie triomfen op drie verschillende paarden. Na eerste plaatsen met Imagine en Forever was hij vrijdag met de tienjarige voshengst Cristo (v. Cellestial) de snelste foutloze deelnemer in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen voor de Medium Tour van het CSI2. Drain had een voorsprong van 0,04 seconde op zijn Ierse landgenoot Mark Finnety met All Action en van precies 0,2 seconde op nummer drie Vincent Geerink met zijn twaalf jaar oude vosruin Fifty Fifty (v. VDL Zirocco Blue).

Bas van der Aa werd vijfde met de even oude schimmelruin Häkkinen N van dezelfde vader. Sander Geerink plaatste zich als vijfde met de achtjarige bruine hengst Jacobus S (v. Numero Uno) en Hendrik Jan Schuttert eindigde als zevende met de negenjarige donkere vosmerrie Lopez T (v. Lord Pezi Junior).

Bas van der Aa mocht zich met de negenjarige bruine ruin Shanroe Barney (v. Dallas, foto rechts) als eerste opstelling voor de prijsuitreiking na de wedstrijd over twee fasen voor de Small Tour van het CSI2. Lisa Everts bezette de achtste plaats met de dertien jaaroude zwartbruine hengst Erdelistan (v. Padinus). 

Sander Geerink sloot de proef over 1,45 meter met barrage voor de Big Tour met de elfjarige donkerbruine ruin Global (v. Cardento) als vierde af. Annelies Vorsselmans werd tiende met de twaalfjarige donkere vosruin Acuero (v. Acorado). 

Manon Damhuis eindigde met de zevenjarige zwartbruine merrie Kalidah wederom in het voorste gelid over 1,20 meter op tijd voor de Medium Tour van het CSI1. Jesse Berkers finishte met de tienjarige schimmelmerrie Aragon Happhira. Chloe in het Veld werd met de dertienjarige bruine hengst Vert Bois de l’Ilf vierde op het parcours over 1,10 meter voor de Medium Tour. Jan Schuttert was met de pas zesjarige bruine merrie High Energie goed voor de negende stek.  

Meer Springen

KRONENBERG – Pia-Luise Aufrecht eindigde donderdag als tiende in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het CSI2 in Kronenberg. In de springhal van... (21-01-2022)
ERMELO - Vincent Voorn komt het technische kader van de springruiters van TeamNl versterken. Voorn is aangesteld als opvolger van bondscoach Luc... (14-01-2022)
EXLOO – Op de slotdag van het CSI Exloo greep Remco Been de overwinning in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen voor de Small Tour van het... (09-01-2022)
EXLOO – Hessel Hoekstra schreef zaterdag de rubriek over 1,40 meter met barrage in de Medium Tour tijdens het CSI2 in Exloo op zijn naam. (09-01-2022)
EXLOO – Conor Drain beleefde donderdag een topdag tijdens het CSI Exloo. De Twentse Ier won twee keer en legde ook nog eenmaal beslag op een vierde... (07-01-2022)
SAASVELD – Steven Veldhuis is het nieuwe jaar goed begonnen. Tijdens de eerste editie van Springen Ankerhal Saasveld (SAS) zegevierde de... (06-01-2022)
MARKELO - Willem Greve, vorig jaar met Zypria S NOP actief bij de Olympische Spelen in Tokio als lid van de Nederlandse equipe en met Carambole deel... (03-01-2022)
MARIËNHEEM – Gerben Morsink stond woensdag tijdens de Sallandse Ruiterdagen op eenzame hoogte in de klasse Z. Met zijn merrie Carina Z (v. Carthino Z... (30-12-2021)
MARIĒNHEEM – Elike Morsink eindigde dinsdag op de eerste dag van de Sallandse Ruiterdagen in manege Bartels te Mariënheem zowel in de klasse Z als de... (29-12-2021)
MEEUWEN – De zojuist benoemde Jos Lansink heeft voor zijn eerste jaar als bondscoach van de Nederlandse springruiters zijn  belangrijkste doel helder... (22-12-2021)
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink vond woensdag de snelste weg over de hindernissen in de klasse Z tijdens de laatste editie van Springen Ankerhal... (22-12-2021)
ERMELO – Jos Lansink is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe bondscoach van de springruiters van TeamNL. De in Rossum geboren Lansink wordt daarmee de... (22-12-2021)
BOEKELO – De samenwerking tussen Rob Schipper en Stal De Weaver in Boekelo is anderhalve week geleden na acht jaar met onmiddellijke ingang beëindigd... (22-12-2021)
BATHMEN – Vincent Geerink bleef zaterdag niet ver van de zege tijdens de Grote Prijs van Jumping Bathmen over 1,40 meter. Met Fifty Fifty eindigde de... (20-12-2021)
POZNAN – Annelies Vorsselmans legde zondag fraai beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van de Cavaliada in Poznan. (19-12-2021)
Willem Greve boekte vrijdag zijn tweede zege in een toprubriek tijdens het CSI2 De Peelbergen. Lucas Porter zegevierde op fraaie wijze in de finale... (19-12-2021)
POZNAN – Gerben Morsink was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het evenement Cavaliada in het Poolde Poznan.... (17-12-2021)
KRONENBERG – Remco Been was vrijdag prima op dreef op de tweede dag van het CSI De Peelbergen. In het Limburgse Kronenberg reed de Wierdenaar twee... (17-12-2021)
KRONENBERG – Willem Greve was donderdag succesvol op de eerste dag van het CSI2 in Kronenberg. In hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de ruiter... (16-12-2021)
EXLOO – Remco Been ging zondag met de premie van 5000 euro aan de haal in de Super Grand Prix van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in het... (13-12-2021)