OPNIEUW TWEE TWENTSE ZEGES TIJDENS CSI EXLOO

Bas van der Aa en wéér Conor Drain

Archieffoto van Conor Drain met Cristo

EXLOO – Conor Drain reed vrijdag naar alweer zijn derde overwinning tijdens het CSI Exloo. Ook Bas van der Aa smaakte het zoet van een zege.

Conor Drain boekte zijn drie triomfen op drie verschillende paarden. Na eerste plaatsen met Imagine en Forever was hij vrijdag met de tienjarige voshengst Cristo (v. Cellestial) de snelste foutloze deelnemer in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen voor de Medium Tour van het CSI2. Drain had een voorsprong van 0,04 seconde op zijn Ierse landgenoot Mark Finnety met All Action en van precies 0,2 seconde op nummer drie Vincent Geerink met zijn twaalf jaar oude vosruin Fifty Fifty (v. VDL Zirocco Blue).

Bas van der Aa werd vijfde met de even oude schimmelruin Häkkinen N van dezelfde vader. Sander Geerink plaatste zich als vijfde met de achtjarige bruine hengst Jacobus S (v. Numero Uno) en Hendrik Jan Schuttert eindigde als zevende met de negenjarige donkere vosmerrie Lopez T (v. Lord Pezi Junior).

Bas van der Aa mocht zich met de negenjarige bruine ruin Shanroe Barney (v. Dallas, foto rechts) als eerste opstelling voor de prijsuitreiking na de wedstrijd over twee fasen voor de Small Tour van het CSI2. Lisa Everts bezette de achtste plaats met de dertien jaaroude zwartbruine hengst Erdelistan (v. Padinus). 

Sander Geerink sloot de proef over 1,45 meter met barrage voor de Big Tour met de elfjarige donkerbruine ruin Global (v. Cardento) als vierde af. Annelies Vorsselmans werd tiende met de twaalfjarige donkere vosruin Acuero (v. Acorado). 

Manon Damhuis eindigde met de zevenjarige zwartbruine merrie Kalidah wederom in het voorste gelid over 1,20 meter op tijd voor de Medium Tour van het CSI1. Jesse Berkers finishte met de tienjarige schimmelmerrie Aragon Happhira. Chloe in het Veld werd met de dertienjarige bruine hengst Vert Bois de l’Ilf vierde op het parcours over 1,10 meter voor de Medium Tour. Jan Schuttert was met de pas zesjarige bruine merrie High Energie goed voor de negende stek.  

Meer Springen

TUBBERGEN - Na twee jaar een leeg centrumplein in de derde week van de bouwvak, is de organisatie van de Schröder Masterclass vastbesloten om weer... (07-08-2022)
DIEPENHEIM – De 75-jarige PSV Diepenheim beleefde dinsdagavond een van de absolute hoogtepunten in haar jubileumjaar. Het masterspringen op de... (26-07-2022)
DIEPENHEIM – Zestien deelnemers doen dinsdagavond een gooi naar de eerste prijs tijdens het Masterspringen in Diepenheim. Onder hen diverse toppers... (25-07-2022)
BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de... (25-07-2022)
VEENINGEN – Caroline Müller reed zondag met haar elfjarige vosruin Garfield (v. Chelltago) naar een verdienstelijke vierde plaats in de Grote Prijs... (24-07-2022)
VEENINGEN – Annelies Vorsselmans toonde zich zaterdag met de achtjarige bruine ruin Quinn de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage... (24-07-2022)
VEENINGEN - Frank Schuttert schreef vrijdagavond in Veeningen de hoofdrubriek van CH De Wolden op zijn naam. Het was over 1,45 meter de tweede... (23-07-2022)
SAMORIN – Remco Been reed vrijdagochtend naar een knappe derde plaats in het Tsjechische Samorin op het parcours over 1,50 meter met barrage. Met de... (22-07-2022)
VEENINGEN – Een schriller contrast was bijna niet denkbaar. Willem Greve en bondscoach Jos Lansink verkeerden woensdag samen in opperbeste stemming... (21-07-2022)
BORNIVAL – Eric ten Cate bewijst ook in het Belgische Bornival uitstekend in vorm te zijn. Met de achtjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de... (21-07-2022)
VEENINGEN – In de door de zware val van Willem Greve fors overschaduwde tweede springdag in de tweede week van het CH De Wolden lieten enkele andere... (21-07-2022)
VEENINGEN – Willem Greve moet het WK in Herning aan zich voorbij laten gaan. De ruiter uit Markelo kwam donderdag zwaar ten val gekomen tijdens het... (21-07-2022)
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
DIEPENHEIM – Het voor dinsdag 19 juli geplande concours hippique en aansluitend het Masterspringen in Diepenheim gaan niet door. De verwachte extreme... (18-07-2022)
FALSTERBO – Hessel Hoekstra sloot zondag het CSI5* in Falsterbo af met een prachtige derde plaats in de Grote Prijs. Met zijn negenjarige Icoon VDL (... (17-07-2022)
VALKENSWAARD – Gert Jan Bruggink legde zondag beslag op een keurige tweede plaats in de Grote Prijs van het CSI1* over 1,35 meter met barrage tijdens... (17-07-2022)
HELSINKI – Hessel Hoekstra blijft goed presteren in Falsterbo. Zaterdag was hij goed voor een vierde en een zesde plaats. (17-07-2022)
OLIVA – Het team children van bondscoach Edwin Hoogenraat is in de landenwedstrijd van het EK in Oliva op de vijfde plaats geëindigd. Jesse Berkers... (17-07-2022)
VEENINGEN -  Bas van der Aa was vrijdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het CH De Wolden. Met zijn negenjarige... (15-07-2022)
OLIVA - Dankzij puike foutloze ronden van Jesse Berkers en Yoni van Santvoort heeft het children-team zich op het EK in Oliva verzekerd van een... (15-07-2022)