TIJDENS AFGELOPEN DRIE DAGEN BIJ JUMPING DE ACHTERHOEK

Ashley Spiele enige Twentse in top drie

Ashley Spiele-te Wierik met Lady Rubertha.

VRAGENDER – Ashley Spiele-te Wierik was de enige Twentse deelnemer die er van woensdag tot en met vrijdag in slaagde zich in een rubriek van Jumping De Achterhoek bij de eerste drie te rijden. Met haar zevenjarige bruine merrie Lady Rubertha eindigde ze vrijdag als tweede in de wedstrijd over 1,30 meter op tijd.

Hessel Hoekstra bezette in deze rubriek voor het CSI1*, die in twee groepen werd verreden, de negende plaats met de zevenjarige bruine ruin Le Grande (v. Kannan). In de tweede groep reed Eric ten  Cate met de zevenjarige schimmelmerrie Lunette van de Marijenhoeve naar de vijfde positie. Lars Schröder werd achtste met de dertien jaar oude bruine hengst Colando en Kees Greve volgde hem als negende op de voet met de zesjarige bruine merrie Marline.

Hessel Hoekstra vierde
Later op de dag legde Hessel Hoekstra over 1,45 meter met barrage voor het CSI2* met de elfjarige bruine merrie Helena van Perbeemd beslag op de vierde plek. Gert-Jan Bruggink finishte daarin als negende met de negenjarige vosruin Viggo. Sander Geerink noteerde met de zevenjarige bruine hengst Laretto een zesde plaats op een parcours over 1,40 meter met twee fasen.

Steven Veldhuis was donderdag goed voor de vijfde prijs in de rubriek over 1,45 meter tegen de klok met zijn zevenjarige bruine ruin Lorado. Hendrik Jan Schuttert zat hem als zesde op de hielen met de tienjarige bruine ruin Indekan HK. Joanne Wes bezette de negende plek in de rubriek over 1,30 meter met haar achtjarige bruine merrie Koh-I-Noor.

In de rubriek over 1,35 meter op tijd op woensdag eindigden Zoe Osterhoff met de tienjarige schimmelmerrie It’s a Miracle en Matt Garrigan met de negenjarige bruine ruin Lincoln LB als vijfde en zesde. Remco Been werd achtste met de zestienjarige bruine hengst Holland van de Bisschop. Sander Geerink eindigde als achtste over 1,40 meter op tijd met de zevenjarige bruine ruin Laretto. Jochen Munsterhuis werd tiende met de negenjarige bruine ruin Jaguar.

Meer Springen

»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve sloot zaterdag Jumping Amsterdam af met een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs over 1,60 meter. Opmerkelijk was dat hij... (28-01-2024)
»
KRONENBERG – Bas van der Aa en Eric ten Cate reden vrijdag beiden in het voorste gelid mee tijdens het CSI De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. (27-01-2024)
»
AMSTERDAM – Mart IJland beleefde een sterke ouverture van Jumping Amsterdam. De Hengeloër legde donderdag met zijn negenjarige bruine merrie Kerenia... (25-01-2024)
»
HELLENDOORN – Pim Mulder tekende donderdag en vrijdag met drie zeges voor een onvervalste trilogie tijdens het Winter Springen in manege ’t Oale... (22-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
LIER – Mart IJland is prima op dreef tijdens het concours van De Azelhof in het Belgische Lier. De stalruiter van Willem Greve legde zaterdag met de... (20-01-2024)
»
SAASVELD – Robert Vos drukte de laatste al geregeld zijn neus aan het venster als hij op de rug van Cadillac Z aan concoursen deelnam. Vrijdag kon... (19-01-2024)
»
SAASVELD – Jeroen Dubbeldam verzorgde donderdag een mooie springles in de Ankerhal in Saasveld. Tijdens het concours van St. Hubertus bezette de... (18-01-2024)
»
MÜNSTER – Gerben Morsink was afgelopen weekend goed op dreef tijdens het toernooi om de Agravis Cup in Münster. De ruiter uit Enschede haalde twee... (15-01-2024)