MET NEGENJARIGE HENGST KORDON VDL IN KESSEL

Amke Bekhuis derde in ‘kleine’ GP

Amke Bekhuis met Kordon VDL.

KESSEL - Amke Bekhuis legde zaterdag tijdens het concours hippique in Kessel met haar negenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van het CSI1*. Hilde Woudstra werd daarin zesde met haar achtjarige zwarte merrie Loekie-Douglas (v. Douglas).

Voor Annelies Vorsselmans viel vrijdag de vijfde plek te noteren in de wedstrijd over 1,50 meter met barrage op haar negenjarige vosruin Ubrisco (v. Urico). 

Lucas Porter eindigde zaterdag als zesde in de rankingproef over 1,45 meter met barrage voor het CSI3* met de negen jaar oude bruine ruin Kentucky TN (v. Carrera VDL). Hessel Hoekstra klasseerde zich als achtste met de elf jaar oude bruine merrie Gelha’s VDL (v. Emilion).
Een dag eerder sloot Lucas Porter de rubriek over 1,45 meter met twee fasen op de achtjarige donkere ruin Lingulio (v. Singular LS la Silla) als vierde af. Gerco Schröder bezette de tiende positie met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (v. Lexicon).

Conor Drain
Conor Drain was vrijdag goed voor de derde prijs over 1,40 meter op tijd van het CSI3* met de negen jaar oude bruine ruin Kinellos (v. Berlin). Annelies Vorsselmans stuurde de één jaar oudere vosmerrie Jolita (v. Arezzo VDL) naar de zevende plaats. In eenzelfde proef voor het CSI1* mocht Sally Schuttert met de veertienjarige zwarte ruin Fadograaf (v. Vigaro) de vierde prijs afhalen. Amke Bekhuis werd zevende met Kordon VDL en Madée Schuttenbeld tiende met de achtjarige schimmelhengst Skyfall  (v. Scentender). 

Bas van der Aa finishte zaterdag als tweede in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden met zijn in 2017 geboren vosmerrie Mighty Mouse (v. Ice Breaker EB). Hendrik Jan Schuttert werd met de eveneens zeven jaar jonge donkerbruine merrie Mies (v. Harley VDL) als vierde in de uitslag genoteerd.

Samorin en Veeningen
In de finale van de strijd voor vijfjarige paarden in het Slowaakse Samorin pakte Luciano Zandvliet de vijfde plek met Omay Mr en de zesde met ONeill TK. Ashley Spiele-te Wierik volgde in zijn  spoor met Olivia.

Mayke Leusink tekende in Veeningen voor de tiende plaats in de Grote prijs voor children met haar achtjarige vosmerrie Galobke Z (v. Guidam Sohn),

Meer Springen

»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
ERMELO – Nationaal kampioen Willem Greve maakt zoals verwacht deel uit van TeamNLdat Nederland vertegenwoordigt bij het springen tijdens de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations... (17-06-2024)
»
VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van... (16-06-2024)
»
VRAGENDER – Het beste resultaat voor een regioruiter tijdens Outdoor Gelderland in de toprubrieken van de twee voorlaatste dagen van het concours in... (16-06-2024)
»
HAGEN – Evi Wiefferink maakte vrijdag tijdens haar tweede optreden in het nationale team bij de junioren een prima indruk. Ze had met alleen één... (16-06-2024)
»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)
»
SOPOT – De springruiters van TeamNL, met in de gelederen nationaal kampioen Willem Greve, wonnen vrijdag in het Poolse Sopot de viersterren... (14-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
VRAGENDER – Lucas Porter gaf donderdag weer eens zijn visitekaartje af op Nederlandse bodem. Tijdens Outdoor Gelderland zegevierde de Amerikaan met... (13-06-2024)
»
DENEKAMP  - Lars Schröder was afgelopen weekeinde niet te kloppen in de strijd om de titel van Kring Twente over 1,,35 meter. De jonge Tubbergenaar... (10-06-2024)
»
RIJSSEN – De rubriek over 1,30 meter leverde woensdag de meeste spanning op tijdens de TCN Jumping Tour in Rijssen. Eric ten Cate won met Métrix J... (07-06-2024)
»
Gerben Morsink en zijn vijftienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) verkeren in goede vorm. In het Duitse Riesenbeck eiste de ruiter... (02-06-2024)
»
HAAKSBERGEN - Met drie zeges speelde Remco Been de absolute hoofdrol tijdens Jumping Haaksbergen. De Wierdenaar won zaterdag de twee belangrijkste... (02-06-2024)
»
VEENINGEN - Het lijkt voor de toekomst wel snor te zitten met de Nederlandse springsport, tenminste wanneer je afgaat op de Nations Cups die vrijdag... (31-05-2024)
»
SAMORIN – Ashley Spiele-te Wierik verkeert in bloedvorm. Donderdag voegde de amazone in het Slowaakse Samorin twee fraaie zeges toe aan haar erelijst... (30-05-2024)
»
KESSEL -  Amke Bekhuis reed woensdag tijdens het concours in het Limburgse Kessel met haar achtjarige schimmelmerrie Ligeunerin VDL (v. Corporal VDL... (30-05-2024)