Alleen Lynch is Dubbeldam de baas

DEN BOSCH - Jeroen Dubbeldam en BMC Van Grunsven Simon behoorden ook in Den Bosch tot de uitblinkers van de wedstrijd voor de FEI Worldcup. De ruiter uit Weerselo hoefde in de Brabanthallen alleen de Ier Denis Lynch met Abbervail van het Dingeshof voor zich te dulden. Het verschil tussen Lynch en Dubbeldam in de barrage, waarvoor liefst zeventien deelnemers zich mochten melden, bedroeg slechts 0,31 seconde.

Gerco Schröder legde met Euocommerce New Orleans beslag op de negende plaats na een springfout in de extra rondgang. Jos Lansink werd 28ste met acht strafpunten in de basisronde.

Jeroen Dubbeldam deed met de fantastisch springende BMC Van Grunsven Simon een uiterste poging de tijd van Lynch te verbeteren, maar kwam op de eindstreep drietiende tekort. "Ik was er op gebrand om veel punten te vergaren om daarmee mijn startplaats voor de wereldbekerfinale, komende maand in Leipzig, zeker te stellen. Aan de andere kant wilde ik ook niet alle risico nemen om door een stomme fout net één of twee punten tekort te komen. De druk was dus best hoog, temeer omdat een aantal combinaties achter mij in het klassement zich ook voor de barrage had geplaatst. Aan de andere kant gaf Simon mij in het basisparcours al veel vertrouwen, want toen sprong hij zeer goed", aldus Dubbeldam, die de prestatie van Lynch die voor hem een zeer snelle tijd neerzette, misschien iets had onderschat.

"Normaal is mijn paard sneller dan Abbervail van het Dingeshof, maar  ik moet Simon niet boven zijn tempo gaan rijden. Dan wordt hij sterk en kan er gemakkelijk een foutje ontstaan", vervolgde Dubbeldam, die blij was dat hij zich, net als Harrie Smolders (Hooge Mierde) heeft geplaatst voor de Wereldbekerfinale.
Marc Houtzager (Rouveen) noteerde met Sterrehof's Tamino de snelste tijd in het barrageparcours, maar moest een springfout accepteren, waardoor hij uiteindelijk als achtste eindigde. Gerco Schröder (Tubbergen) eindigde met een subliem springende Eurocommerce New Orleans ook met één springfout in de barrage, en dat was uiterst zuur, want daardoor eindigde hij net buiten het rijtje van combinaties dat zich rechtstreeks plaatste voor de Worldcup-finale. Gerco Schröder staat nu op de eerste plaats op de reservelijst en de kans is groot dat één van de achttien combinaties te kennen geeft de Wereldbekerfinale aan zich voorbij te laten gaan. "Ik heb het nog nooit meegemaakt dat alle ruiters uit de West-Europese League zich allemaal meldden voor de finale, dus ik denk dat de kans bijna honderd procent is dat Gerco in Leipzig van start kan gaan", aldus John Roche, de directeur springsport van de internationale hippische federatie, FEI. 
Gerco Schröder staat weliswaar 22ste en alleen de beste achttien van de West-Europese Leaugemogen door, maar daarbij tellen niet mee titelverdediger Marcus Ehning, Rodrigo Pessoa (derde) die voor Brazilië rijdt en Edwina Alexander (twaalfde) die voor Australië uitkomt. Gerco staat dus in wezen op de negentiende plaats. (mmv KNHS)
 
Eindstand Werelbeker West-Europese League
1) Kevin Staut (Fra) - 96
2) Meredith Michaels-Beerbaum (Dui) - 90
3) Rodrigo Pessoa (Bra) - 85
4) Rolf-Göran Bengtsson (Zwe) - 73
5) Billy Twomey (Ier) - 69
8) Jeroen Dubbeldam - 55
17) Harrie Smolders (Hooge Mierde) - 43
22) Gerco Schröder - 36

In het progressief springen met joker mocht Gerco Schröder met Eurocommerce London de zesde prijs afhalen. Broer Ben maakte evenmin een fout en werd met BMC Floreen SFN zestiende in de barrage. Jeroen Dubbeldam kon in deze rubriek geen potten breken. Met BMC Veyron noteerde hij elf strafpunten en wedr hij 35ste. Nina Fagerstrom was de sterkste met Talent. 

Meer Springen

»
ERMELO - De springruiters van TeamNL, met onder anderen nationaal kampioen Willem Greve in de gelederen, wonnen zondag op overtuigende wijze de... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – De Grote Prijs van Hippisch Geesteren over 1,40 meter met barrage werd zondag een prooi voor Albert Zoer en zijn achtjarige vosmerrie... (05-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam mocht zaterdag hopen op een zege in de eerste Grote Prijs van het CSI2* Ermelo. Laatste starter Pim Mulder ging echter in  ... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Amber van Marle maakte zaterdag een prima indruk in de ‘kleine’ Grote Prijs van Hippisch Geesteren. De amazone uit Ambt-Delden hoefde op... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Eric ten Cate schreef vrijdag in eigen woonplaats de rubriek over 1,35 meter van Hippisch Geesteren op zijn naam. Met de schimmelmerrie... (03-05-2024)
»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)