BÖGELSCAMP STELT HIPPISCH FESTIJN IN ANKERHAL SAASVELD UIT VANWEGE CORONA

Geen Ruiterdagen en Twente Cup

Bas van der Aa was in 2019 de laatste winnaar van de Twente Cup met Haraminka. Op de voorgrond Charlotte Steenbeeke.

SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit jaar geen doorgang te laten vinden. Ook de derde selectie en de finale van de strijd om de Twente Cup voor paarden in hippisch centrum De Ankerhal worden voorlopig enkele maanden uitgesteld.

De Twentse Ruiterdagen stonden gepland van zondag 5 tot en met zaterdag 11 december. Marjolein Heuvelmans, sinds dit jaar voorzitter van de rijvereniging en in het dagelijks leven zelf longarts in opleiding: “We wilden heel graag een concours organiseren, maar dat wordt heel lastig met de huidige maatregelen. Ons concours begint precies op de dag dat de huidige termijn van drie weken afloopt. We zouden op 4 december gaan opbouwen, maar we voorzien dat de huidige beperkingen niet zullen versoepelen, maar eerder strenger zullen worden.”

Graag complete RuiterdagenZe vervolgt: “We zien het sowieso niet gebeuren dat er bij ons concours dat een week duurt publiek mag komen en we willen toch graag complete Ruiterdagen met toeschouwers erbij. Juist nu komen de weken eraan waarin de meeste voorbereiding moet plaatsvinden. Alles is zo onzeker, dat we helaas hebben moeten besluiten ons concours af te gelasten. We hadden er als jong bestuur echt veel zin in en hebben echt getwijfeld of we het wel of niet moesten doen, maar we kunnen hierbij geen risico’s lopen.”

Volgens Marjolein Heuvelmans (rechts) poogt De Bögelscamp de Twentse Ruiterdagen en ontknoping van De Twente Cup in maart alsnog op de agenda te zetten. Of dat lukt hangt mede af van de bereidheid van verenigingen die in die maand een evenement houden daarmee in te stemmen.

Nieuwe sponsor PlasmaMed heeft al toegezegd de strijd om de Twente Cup ook dan te zullen ondersteunen. Als in maart alsnog kan worden gereden, tellen de resultaten van de al gereden selecties in Lonneker en Ambt-Delden gewoon mee.

De finale van de strijd om de Twente Cup voor ponyruiters in manege De Hoffmeijer gaat vrijdagavond 3 december wel door.

 

Meer Springen

TUBBERGEN – Wim Schröder blijft ook in 2022 nauw betrokken bij de springruiters van Japan. De Tubbergenaar kwam met de Japanse hippische bond overeen... (30-11-2021)
RIESENBECK – Lucas Porter beleefde een topweekend in het Duitse Riesenbeck. De Amerikaanse buurman van zijn coach Jeroen Dubbeldam zegevierde zondag... (28-11-2021)
KRONENBERG – Thijmen Vos sloot zondag de wedstrijden voor de jeugd in Kronenberg prima af. De Wierdenaar werd derde met de elfjarige bruine merrie... (28-11-2021)
WIERDEN – Linda Verwaal maakt snel vorderingen met haar troef Highland Dancer (v. Totilas). In Wierden startte ze vrijdag succesvol in de klasse ZZ... (28-11-2021)
IJSSELMUIDEN – Gerben Morsink was zaterdag een klasse apart in de rubriek over 1,35 meter tijdens de vierde wedstrijd in het kader van de Roelofsen... (22-11-2021)
BATHMEN – Maud Wiefferink en Jasmin Seppälä boekten zaterdag fraaie zeges in Bathmen waar een wedstrijd voor de GMB Competitie voor jonge... (22-11-2021)
AMBT DELDEN – Claudia Morsink reed zaterdag met haar negenjarige vosmerrie Cekina Z (v. Carthino Z) naar een duidelijke zege in de klasse ZZ in de... (20-11-2021)
KRONENBERG – Remco Been was prima tijdens het CSI2 De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. De Wierdenaar reed in drie dagen zes keer naar een... (19-11-2021)
ERMELO - Het aanstaande vertrek van bondscoach Rob Ehrens na negentien jaar actieve dienst bij de KNHS houdt de gemoederen in hippisch Nederland... (18-11-2021)
ERMELO - De KNHS beëindigt aan het einde van dit jaar de samenwerking met Rob Ehrens als bondscoach van de senioren  bij de springruiters. Zestien... (15-11-2021)
ERMELO - De KNHS neemt aan het einde van het jaar afscheid van Luc Steeghs in zijn rol als bondscoach springen van de Nederlandse junioren en young... (15-11-2021)
LUTTENBERG – Bas van der Aa was zaterdag de enige Twentse winnaar tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Luttenberg. De Albergenaar... (14-11-2021)
LUTTENBERG - Lisa Everts deed dinsdag van haar spreken tijdens Indoor Jumping Luttenberg. Met haar negenjarige vosruin Captain Morgan (v. Carthino Z... (12-11-2021)
SAASVELD – Remco Been was woensdag de enige foutloze deelnemer in de klasse ZZ tijdens het midweekse springen in de Ankerhal van Saasveld. Met Las... (12-11-2021)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink heeft een prima week achter de rug. De ruiter uit De Lutte, die na een heupbreuk in januari 2019 lang niet in... (08-11-2021)
VERONA – Willem Greve kan terugkijken op een prima debuut van zijn tienjarige bruine hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) in de strijd... (08-11-2021)
WIERDEN – Remco Been leek zaterdagavond hard op weg om zijn zege tijdens Indoor Wierden van 2019 te prolongeren. (06-11-2021)
LIER – Jeroen Dubbeldam was vrijdag dichtbij de winst in de rubriek over 1,45 meter met barrage tijdens het CSI2 in Lier. Met zijn elfjarige bruine... (05-11-2021)
LIER – Eric ten Cate was donderdag goed op dreef tijdens het CSI in het Belgische Lier. Op de eerste dag van het evenement bij De Azelhof won de... (05-11-2021)
WIERDEN – De jaargang 2021 van Indoor Wierden krijgt een ander karakter dan die van de voorgaande jaren. De wedstrijd speelt zich dit keer over... (04-11-2021)