ZATERDAG OP NIEUWE LOCATIE AAN HAAKSBERGERSTRAAT ENSCHEDE

Open huis kliniek De Watermolen

Het vooraanzicht van de nieuwe kliniek.

ADVERTORIAL. Paardenkliniek De Watermolen houdt komende zaterdag 24 september open huis. Van 11.00 tot 16.30 uur zijn belangstellenden welkom om een kijkje te nemen bij de vrijwel geheel vernieuwde voormalige manege Het Rutbeek aan de Haaksbergerstraat 1045 in Enschede.

De gespecialiseerde kliniek was vele jaren lang gevestigd in de boerderij van oprichter en dierenarts Jan Greve naast de Oostendorper Watermolen in Haaksbergen. De praktijk groeide onder zijn leiding uit tot een volwaardige, internationaal gerenommeerde paardenkliniek.

Na zijn terugtreden zwaaiden de dierenartsen Arie Hoogendoorn en Vic samen de scepter. Recent kregen ze binnen de leiding versterking van collega Carmen Scheffer. Het team dierenartsen bestaat verder uit Olivia Brants, Jurgen Dannenberg en Kiki Mijs.

Manege De Rutbeek
Sinds het prille begin van dit jaar is de kliniek onder dezelfde naam gevestigd in de vroegere manege De Rutbeek. Daarvan resteert alleen nog de in 2016 opnieuw opgebouwde rijhal, die een jaar eerder door een sneeuwstorm werd verwoest.

Alle paardenartsen zijn algemeen opgeleid, maar ontwikkelen zich tevens elk in hun eigen interessegebieden. Op die manier kan continue en professionele zorg worden geboden voor het totale paardenbestand.

Als teamdierenartsen van zowel de jeugd als de senioren is bij De Watermolen uitgebreide ervaring in de begeleiding van sportpaarden en orthopedie voorhanden. Maar het biedt ook nog eens uitgebreide ambulante mogelijkheden, professionele merriebegeleiding inclusief embryo’s spoelen en transplanteren, in huis bloedapparatuur en een volledig uitgeruste operatiekamer.

Arie Hoogendoorn verwacht dat vooral de laatste voorziening veel bekijks zal trekken. “Omdat je daar normaal niet zo gauw komt. Maar we hebben alles zo ingericht, dat de mensen goed duidelijk wordt hoe het er bij een paardenkliniek aan toe gaat.”

De open dag begint zaterdag om 11.00 uur met de officiële opening door Marc Teutelink, stadsdeelwethouder van Enschede. 

Onderste foto: Arie Hoogendoorn (links) en Vic van Loon bezig in de praktijk.

Meer -

WIERDEN – Remco Been duldde zondag geen concurrentie in de strijd om de ‘kleine’ Grote Prijs van Wierden. In het hoofdnummer van het CSI 1 op de... (29-05-2016)
VILLACH – Gert-Jan Bruggink is een ware grootmeester als het gaat om het rijden van een Championat. De concurrentie ondervond het zaterdag weer eens... (31-01-2016)
JAKUBOWICE – Robert Vos en Remco Been eindigden zondag als vijfde en zesde in de Grote Prijs van Jakubowice. Vos maakte in de wedstrijd over 1,60... (06-09-2015)
WIERDEN – Nuri Dijks imponeerde vrijdag tijdens het concours van De Eschruiters in Wierden. Dijks zegevierde op het sfeervolle terrein van De... (29-08-2015)
LATTROP – Eric ten Cate was vrijdag de grote man tijdens het springconcours op Het Pandoer in Lattrop. Met Whoops troefde de Geesternaar in de... (25-07-2015)
VEENINGEN – Remco Been mengde zich vrijdag tijdens het CH De Wolden enkele keren in de strijd om de hoofdprijzen. De ruiter uit Geesteren werd onder... (18-07-2015)
GEESTEREN – Wesley Heijdens maakte vrijdag weer eens indruk tijdens het CSI Twente. De ruiter uit Zenderen pakte met zijn tienjarige bruine ruin... (26-06-2015)
GOTHENBURG Springruiter Gerco Schröder had zich nog niet al te vaak op de Wereldbekerwedstrijden laten zien en zo werd Gothenburg de laatste kans... (02-03-2015)
HONG KONG - Gerco Schröder heeft tijdens de Longines Hong Kong Masters met Glock's Prince de Vaux de derde prijs binnen gesleept in de rubriek over 1... (13-02-2015)
AMBT DELDEN - Remco Been was dinsdag de baas in de zwaarste klassen tijdens het indoorconcours van De Zeven Buurtschappen. De ruiter uit Geesteren... (05-02-2015)
BATHMEN – Eric ten Cate was vrijdagavond net niet snel genoeg om James Wilson en Strijder van de winst aft e houden in de Grote Prijs van Bathmen... (17-01-2015)
ASTEN – Kirsten Rikkert presteerde de afgelopen dagen goed tijdens het CSI in Asten. De Enterse was zaterdag heel dicht bij de zege in de wedstrijd... (20-10-2014)
GEESTEREN - Vincent Geerink was met Spectrum één van de twee combinaties die het basisparcours tijdens de KNHS-Roelofsen Jeugdcompetitie voor young... (21-04-2014)
VALENCIA – Robert Vos en Carat (v. Cardento) zijn samen goud waard. Dat bewees de combinatie deze dagen opnieuw in het Spaanse Valencia. Tijdens de... (30-03-2014)
DEN BOSCH - Voor de derde maal is springruiter Gerco Schröder individueel tot Ruiter van het Jaar verkozen. Hij prolongeert daarmee deze eretitel uit... (15-03-2014)
ROOSENDAAL - Coen Kerbert kende donderdag een prima dag tijdens Indoor Den Goubergh in Roosendaal. Kerbert eindigde in de rubriek over 1,15 meter... (22-02-2014)
LUTTENBERG – Conor Dtain pakte zaterdag een fraaie zege in de klasse over 1,35 meter tijdens Indoor Jumping Luttenberg. Met Wilco troefde de Ier Lisa... (24-11-2013)
TUBBERGEN – Na het teamzilver, gisteren opnieuw zilver in Londen met Eurocommerce London. ‘s Avonds na de huldiging in Greenwich Park nog even langs... (09-08-2012)
LONDEN – Nederland heeft in Londen een uitstekende start gemaakt bij het springen. Jur Vrieling startte in het Greenwich Park als eerste en deed dat... (04-08-2012)
LONDEN (KNHS) - Ook de Nederlandse springruiters zijn in Greenwich Park gearriveerd, net als hun paarden. Toch konden de Nederlandse ruiters nog... (01-08-2012)