Willy van der Ham

Geboortedatum:
31-01-1954
Geboorteplaats:
Denekamp
Woonplaats:
Beuningen (O)
Grootste successen:

 

Als jonge springruiter kreeg Willy van der Ham het aanbod in dienst te treden van Stoeterij Zangersheide. Daar maakte hij gedurende een tiental jaren deel uit van deze internationaal opererende stal van Leon Melchior. Hij reed diverse malen naar topklasseringen zowel individueel als met het Nederlandse team. Zijn bekendste paarden waren in die jaren Alme Z, Graf Dagobert Z en Pythagoras Z.

Na zijn periode bij Zangersheide keerde Van der Ham terug naar Manege De Mooie Vrouw in Almelo waar hij de paardenhandel van zijn eerdere werkgever Heerdink overnam. Daar bouwde hij zijn reputatie als paardenhandelaar steeds verder uit. Vele paarden die later onder ruiters uit de gehele wereld internationaal succesvol werden, begonnen hun internationale topsportcarrière bij Van der Ham. Hij maakt sinds het aantreden van Rob Ehrens als bondscoach van de Nederlandse springruiters deel uit van het trio adviseurs. Verder maakt van der Ham deel uit van de groep van selecteurs die adviseren bij het Nederlandse Sportpaarden Fonds om jonge talentvolle paarden voor de Nederlandse sport te behouden.
Medio 2008 verhuisde Willy van der Ham - gedwongen door de stadsuitbreiding - zijn handelsstal van Almelo naar het net over de grens liggende Gildehaus (D).

 

Stal:
Stall van der Ham GmbH - Gildehaus (D)