Manege 't Twentsche Veld

Adres:
Vliegveldweg 225
Postcode:
7524 PT
Plaats:
Lonneker
E-mailadres:

De manege Het Twentsche Veld bestaat al meer dan tien jaar. Vroeger was het een boerderij, waar de koeien stonden. Deze was van de familie Kosters. Jolanda en Dennis Peters zijn gestart met de manege. Ome Gerard zorgt voor bouw, onderhoud en alles wat er nog meer bij komt kijken om het goed draaiende te houden, Dit alles onder het toeziend oog van de nestor, ome Jan.

We hebben ons eigen ‘Ponyheukske’, zodat de manegepony's apart staan van de pensionpaarden. De kinderen leren hier de pony's helemaal te verzorgen: poetsen, hoevenkrabben, opzadelen. Uiteraard mogen ook de stallen soms worden gedaan en de zadels en hoofdstellen worden gepoetst.

Er is gediplomeerde instructie aanwezig, onder leiding van Jolanda Peters. Als je voor het eerst rijdt, krijg je een paar keer privéles. Je rijdt dan aan de longe. Later kom je in een kleine groep van 4 of 5 kinderen per les. In de lessen leer je dressuurmatig rijden. Na korte tijd zijn voltes, gebroken lijnen en andere stijlfiguren geen geheimen meer. Ook kun je dan stappen draven en natuurlijk ook galopperen. Er worden ook regelmatig onderlinge wedstrijden gehouden. Zo krijgen de kinderen spelenderwijs de eerste ervaring met een concours.

De lessen zijn elke middag op werkdagen en op zaterdag de gehele dag. Er bestaat op dit moment een wachtlijst voor de ponylessen.

Bel Dennis (06-53833318) voor de handel in paarden en stallingzaken. Jolanda (06-19977525) is de contactpersoon voor de lessen.

Routebeschrijving: Ligging is vlak naast het Vliegveld Twente. Vanaf Oldenzaal volg borden Vliegveld Twente. Rechtsaf, dit is de oude Deventerweg, die doorloopt in de Vliegveldweg. Maak een scherpe bocht naar links na ongeveer 400 meter aan de rechterzijde ligt de manege.