Mirte Kamphuis in schijnwerpers

SAASVELD – Achttien is ze nog maar en zaterdag stond ze zomaar in het volle licht van de schijnwerpers als winnares van de laatste kwalificatiewedstrijd voor de Jowat Twente Cup bij de paarden. Met haar nog geen zevenjarige Don Carlos reed Mirte Kamphuis als debuterend Z-amazone in de competitie in de rubriek met barrage de complete concurrentie op afstand, inclusief de toppers van de klasse ZZ. “Don Carlos heeft denk ik wel de potentie om ook hogerop te slagen, het is gewoon een heel goed springpaard.”

Een jonkie nog maar, vindt ze zelf, maar wel eentje waarmee je met een gerust hart de ring in kunt. Van Jan Roelink, Lattropper die geen nadere introductie behoeft. ”Ik rijd hem al vanaf zijn vierde”, verklapt de studente paardenhouderij en management aan het AOC in Enschede. “Hij is heel werkwillig en kan er goed over. Het is mijn grootste vriend, het leukste paard dat ik heb.”

Haar eerste optreden in de Twente Cup kon voor Mirte Kamphuis niet meer stuk. “Don Carlos liet zich super rijden, wat ik wilde is heel goed gelukt. Ik ga ervan uit dat ik voldoende plaatsingspunten  heb voor de finale.” Wat heet, ze stapt er als twaalfde in en weet dat ze in Don Carlos een rap maatje heeft als het op snelheid aankomt.

Mirte Kamphuis liet uiteindelijk haar concurrenten Veronique Morsink met Dersey en Gerbert te Koppele met Donna ruim achter zich. Dafne Helthuis met Arco, Don Willemsen met Charley en Steven Veldhuis met Cilia B bezetten de plekken vier tot en met zes. Beste ZZ-ruiter Veronique Morsink moest het met Belina doen met de zevende stek.

De rubriek op tijd was een kolfje naar de hand van Lindy Stuivenberg met Zihowin. Ze reed nummer twee Remcon Been op een achterstand van 0,83 seconde en sloeg een kloof van ruim twee tellen met Kim Bekhuis op Zazou. Steven Veldhuis kwam met Cilia B als winnaar van de klasse Z op de vierde positie.

Meer Twente Cup springen paarden

»
SAASVELD -  Een verschil van slechts driehonderdste seconde bleek zaterdag beslissend in  de strijd om de Twente Cup springen 2023. Aan die marge had... (10-12-2023)
»
SAASVELD – De Ankerhal van Saasveld fungeert zaterdag vanaf 19.00 uur weer als thuishaven voor de 39ste editie van de strijd om de Twente Cup paarden... (09-12-2023)
»
SAASVELD – De 38ste editie van de strijd om de PlasmaMade Twente Cup is in de hoogste klasse gewonnen door Britt Wiefferink. Ook in de winning round... (04-12-2022)
»
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink en Bas Haarhuis mogen zich sinds zaterdag in elk geval een jaar lang houder van een Twente Cup noemen. Ze wonnen in... (03-12-2022)
»
SAASVELD – Stijn Roelink kan terugkijken op een zeer geslaagde dinsdag van de Twentse Ruiterdagen in Saasveld. De ruiter uit Lattrop zegevierde in de... (29-11-2022)
»
SAASVELD – Na een onderbreking van twee jaar staat deze week in Saasveld weer de ontknoping van de strijd om de Twente Cups bij de paarden te wachten... (28-11-2022)
»
AMBT DELDEN – Pascalle Donders reed zaterdag in manege De Hoffmeijer te Ambt Delden overtuigend naar de snelste tijd in de zwaarste klassen van de... (27-11-2022)
»
SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit... (21-11-2021)
»
LONNEKER – Maud Wiefferink met Agono in de klasse ZZ en Anne-Lotte Tijhuis met Je t’aime Coucou TI toonden zich vrijdag tijdens Indoor Lonneker de... (27-09-2021)
»
LONNEKER – Hessel Hoekstra ontpopte zich vrijdag tot de absolute heerser tijdens de eerste selecties voor de finale van de strijd om de Equiciety... (27-09-2020)
»
LONNEKER – De 38ste editie van de strijd om de Twente Cup voor springruiters gaat vrijdag volgens traditie van start in Lonneker. De combinaties in... (25-09-2020)
»
SAASVELD – Steven Veldhuis stelde dinsdagavond met een puik optreden in de derde kwalificatiereeks zijn kandidatuur voor zijn derde zege in de strijd... (03-12-2019)
»
SAASVELD – Lindy Stuivenberg was dinsdag de onbetwiste uitblinker in de laatste kwalificatiereeks van de strijd om de EquiFirst Twente Cup. Met haar... (13-11-2018)
»
LONNEKER – Lieke Ophof heeft zich vrijdag overtuigend geplaatst voor de finale van de strijd om de EquiFirst Twente Cup in de klasse M. Met haar... (29-09-2018)
»
LONNEKER – Koen Westendorp en Peter Olthof kenden maandag in Lonneker een prima start van de strijd om de EquiFirst Twente Cup 2018. Westendorp won... (24-09-2018)
»
SAASVELD  - EquiFirst is dit jaar de nieuwe hoofdsponsor van de strijd om de Twente Cup springen bij de paarden.  De producent van paardenvoer,... (12-09-2018)
»
LONNEKER – Manege De Twentse Marke in Lonneker is maandag 25 september traditiegetrouw startlocatie voor de strijd om de Twente Cup springen voor... (13-09-2017)
»
SAASVELD - Het was zaterdag bij de finales om de Divoza Twente Cup dubbel feest voor Stal De Jufferbeek uit Oldenzaal. In de klasse M was Roderick... (13-11-2016)
»
SAASVELD - Voor titelverdedigster Wendy Ligtenberg liep de finale van de strijd om de Twente Cup 2016 uit op een wedstrijd tussen hoop en vrees.... (13-11-2016)
»
SAASVELD – Het werd zaterdagavond in de Ankerhal van Saasveld een historische 34ste editie van de strijd om de Twente Cup. Niet alleen vanwege de... (13-11-2016)