Steven Veldhuis oppermachtig

WIERDEN – Steven Veldhuis was vrijdag oppermachtig in de klasse ZZ tijdens het concours hippique van De Eschruiters. Op het terrein van De Vossenbos was de Haaksbergenaar met Evalien (v. Ustonov) veruit de snelste. Josta van Straaten leverde ten opzichte van Veldhuis 2,28 seconde in met Ditola-S, Bas van den Burg met Eldora zelfs een kleine vier tellen. Gerben Morsink met Rapidash eindigde als vierde, Bart Haselbekke met Qualif du Thurin als vijfde.

Jan Diepman won de klasse Z met Verity en verwees Lindy Stuivenberg met Zulanda en Wendy Ligtenberg met Radorette VDD naar de posities twee en drie. Gerben Morsink met Red Cat en Judith Vetker met Espoir completeerden de top vijf. 

Jessie Wiefferink en Apouti vormden de winnende combinatie van de klasse M, waarin de verschillen klein waren. Nathalie Klaas met Lascia Stare en Steven Veldhuis met Grande Dieni bezetten de tweede en derde plaats. Jessie Wiefferink had daarvoor Apourti al naar de tweede plek gereden in de klasse L, waarin ze werd afgetroefd door Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Hazelaar. Hier werd Stijn Roelink derde met Cupido.

Sjaak Sleiderink zegevierde zaterdag in de klasse L met Gallenger, voor Gido Bruns met Selisa en Tessa Tigcheler met Miss Dior. Noëlle in het Veld kreeg de meeste stijlpunten in de klasse B (92), waar Nadieh Plegt met Havanna (90,5) en Anne Molenaar met Gracia B (90) haar naaste belagers waren. 

Foto © www.fototrailer.nl