VOOR KRINGKAMPIOENEN NOËLLE EN CHLOË IN HET VELD STAAT HET PLEZIER VOOROP

Zussen gaan nu op voor regiotitel

HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het Duitse Halle woonachtige zussen staan deze maand voor een nieuwe uitdaging: de strijd om de regiotitels in Ambt-Delden.

Voor de veertienjarige Chloë (rechts op de bovenste foto) klinkt het startsein al komende vrijdag als de ponyruiters in actie komen in manege De Hoffmeijer. De drie jaar oudere Noëlle moet tot volgende week zaterdag wachten als het de beurt is aan de paarden. Chloë is even oud als haar pony Unbelievable, een bijzondere  verschijning vanwege zijn valkkleurige uiterlijk. Ze was er vorig jaar al de beste mee van de klasse M in Kring Twente en liet er in januari het kampioenschap in de klasse Z op volgen.

“Lievie is een heel stoere pony”, prijst Chloë (hiernaast) haar viervoeter. “Hij geeft je alle vertrouwen in de ring en doet dan alles wat je nodig hebt. Als ik zelf een slechte dag heb, helpt hij me er doorheen en doet hij er alles aan om me rond te krijgen. Daarom ga ik met heel veel vertrouwen naar Ambt Delden. Ik weet dat hij altijd zijn best gaat doen en zolang ik ook zelf tevreden kan zijn, vind ik het goed. Al zou het natuurlijk wel mooi zijn om ook naar het NK te mogen.”

Een echt leerpaard
Zus Noëlle staat er niet anders in. “Haar vorige kringtitel dateert van 2017, toen ze net als in 2019 met de veertienjarige Ciros de eerste prijs mocht afhalen in de klasse L. “Een heel betrouwbaar en gevoelig paard”, zegt ze over de bruine ruin (v. Christo). “Je moet hem wel normaal kunnen rijden en niet overvallen. Het is een echt leerpaard. Ik heb al M met hem gereden. Maar ik was een tijdje gestopt, omdat ik school en uitgaan belangrijker vond. Ik was even te druk met mezelf. Ik kreeg toch weer de neiging te rijden en gelukkig stond hij er nog. Sinds oktober ben ik nu weer bezig. Over het regiokampioenschap denk ik eigenlijk hetzelfde als Chloë. Ciros is goed in vorm en ik denk dat het wel goed gaat komen. Als ik tenminste zelf mijn zenuwen in bedwang kan houden, want dat is nog wel eens lastig.”

Van huis uit krijgen de zussen in elk geval geen druk opgelegd. Moeder Claudia: “Een mooi rondje rijden en plezier hebben, daar gaat het vooral om. Ook ontspanning is heel belangrijk. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Ze moeten er plezier in houden, de kinderen en de paarden.” Niet voor niets gaat haar man Martin samen met zijn dochters twee keer per week een kilometer of vijf fietsen met de pony en het paard aan de teugels. Fietsen is Noëlle en Chloë sowieso wel toevertrouwd, want beiden trappen ze dagelijks twintig kilometer naar het Thijcollege in Oldenzaal en dezelfde afstand terug. De jongste van de twee zit in 3 havo, de oudste doet dit jaar examen havo waar ze de richting natuur en gezondheid volgt.

Peter Olthof
Een belangrijk deel van hun hippische opleiding is ze als met de paplepel ingegoten door moeder Claudia, maar al een jaartje of vier gaan ze elke dinsdag richting Langeveen om lessen te volgen van Peter Olthof. “We leren erg veel van hem”, vindt Noëlle (oncderste foto). “Ik heb bijvoorbeeld altijd moeite gehad met de afstanden en zat altijd onder het goede ritme. Daar heb ik nu geen last meer van.” Zus Chloë vult aan: “Peter geeft je heel veel vertrouwen. Hij ziet alles precies en gaat net zo lang door tot het goed is. Hij laat je ook wennen aan de hoogtes.”

Of ze ooit in de voetsporen zullen treden van internationaal gelouterde streekgenoten als Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder of Willem Greve is de vraag. Chloë: “Dat zou natuurlijk wel heel gaaf zijn.” Zus Noëlle is minder uitgesproken als het om de sportieve ambities gaat. “Ik heb er nu echt plezier in, maar ik wil na mijn studie ook gewoon een beroep uitoefenen. Als ik dat kan combineren met de paardensport is dat geweldig. Zo niet, dan kies ik voor een beroep. Na de havo ga ik de opleiding voor rechercheur doen in Apeldoorn.”

Om lachend te besluiten: “:Ja, ik kijk altijd al naar al die politieseries….”

Meer Springen

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
VALENCIA – Remco Been en Willem Greve boekten zaterdag allebei een fraaie zege tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. (03-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af precies twintig jaar nadat hij met de eigenzinnige schimmel De Sjiem historie schreef met het winnen van de Olympische... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Precies twintig jaar nadat hij in Sydney met De Sjiem goud veroverde tijdens de Olympische Spelen, stond Jeroen Dubbeldam opnieuw... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af twintig jaar nadat Jeroen Dubbeldam met zijn bij leven al legendarische schimmel De Sjiem in Sydney als debutant een... (01-10-2020)
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)