VOOR KRINGKAMPIOENEN NOËLLE EN CHLOË IN HET VELD STAAT HET PLEZIER VOOROP

Zussen gaan nu op voor regiotitel

HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het Duitse Halle woonachtige zussen staan deze maand voor een nieuwe uitdaging: de strijd om de regiotitels in Ambt-Delden.

Voor de veertienjarige Chloë (rechts op de bovenste foto) klinkt het startsein al komende vrijdag als de ponyruiters in actie komen in manege De Hoffmeijer. De drie jaar oudere Noëlle moet tot volgende week zaterdag wachten als het de beurt is aan de paarden. Chloë is even oud als haar pony Unbelievable, een bijzondere  verschijning vanwege zijn valkkleurige uiterlijk. Ze was er vorig jaar al de beste mee van de klasse M in Kring Twente en liet er in januari het kampioenschap in de klasse Z op volgen.

“Lievie is een heel stoere pony”, prijst Chloë (hiernaast) haar viervoeter. “Hij geeft je alle vertrouwen in de ring en doet dan alles wat je nodig hebt. Als ik zelf een slechte dag heb, helpt hij me er doorheen en doet hij er alles aan om me rond te krijgen. Daarom ga ik met heel veel vertrouwen naar Ambt Delden. Ik weet dat hij altijd zijn best gaat doen en zolang ik ook zelf tevreden kan zijn, vind ik het goed. Al zou het natuurlijk wel mooi zijn om ook naar het NK te mogen.”

Een echt leerpaard
Zus Noëlle staat er niet anders in. “Haar vorige kringtitel dateert van 2017, toen ze net als in 2019 met de veertienjarige Ciros de eerste prijs mocht afhalen in de klasse L. “Een heel betrouwbaar en gevoelig paard”, zegt ze over de bruine ruin (v. Christo). “Je moet hem wel normaal kunnen rijden en niet overvallen. Het is een echt leerpaard. Ik heb al M met hem gereden. Maar ik was een tijdje gestopt, omdat ik school en uitgaan belangrijker vond. Ik was even te druk met mezelf. Ik kreeg toch weer de neiging te rijden en gelukkig stond hij er nog. Sinds oktober ben ik nu weer bezig. Over het regiokampioenschap denk ik eigenlijk hetzelfde als Chloë. Ciros is goed in vorm en ik denk dat het wel goed gaat komen. Als ik tenminste zelf mijn zenuwen in bedwang kan houden, want dat is nog wel eens lastig.”

Van huis uit krijgen de zussen in elk geval geen druk opgelegd. Moeder Claudia: “Een mooi rondje rijden en plezier hebben, daar gaat het vooral om. Ook ontspanning is heel belangrijk. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Ze moeten er plezier in houden, de kinderen en de paarden.” Niet voor niets gaat haar man Martin samen met zijn dochters twee keer per week een kilometer of vijf fietsen met de pony en het paard aan de teugels. Fietsen is Noëlle en Chloë sowieso wel toevertrouwd, want beiden trappen ze dagelijks twintig kilometer naar het Thijcollege in Oldenzaal en dezelfde afstand terug. De jongste van de twee zit in 3 havo, de oudste doet dit jaar examen havo waar ze de richting natuur en gezondheid volgt.

Peter Olthof
Een belangrijk deel van hun hippische opleiding is ze als met de paplepel ingegoten door moeder Claudia, maar al een jaartje of vier gaan ze elke dinsdag richting Langeveen om lessen te volgen van Peter Olthof. “We leren erg veel van hem”, vindt Noëlle (oncderste foto). “Ik heb bijvoorbeeld altijd moeite gehad met de afstanden en zat altijd onder het goede ritme. Daar heb ik nu geen last meer van.” Zus Chloë vult aan: “Peter geeft je heel veel vertrouwen. Hij ziet alles precies en gaat net zo lang door tot het goed is. Hij laat je ook wennen aan de hoogtes.”

Of ze ooit in de voetsporen zullen treden van internationaal gelouterde streekgenoten als Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder of Willem Greve is de vraag. Chloë: “Dat zou natuurlijk wel heel gaaf zijn.” Zus Noëlle is minder uitgesproken als het om de sportieve ambities gaat. “Ik heb er nu echt plezier in, maar ik wil na mijn studie ook gewoon een beroep uitoefenen. Als ik dat kan combineren met de paardensport is dat geweldig. Zo niet, dan kies ik voor een beroep. Na de havo ga ik de opleiding voor rechercheur doen in Apeldoorn.”

Om lachend te besluiten: “:Ja, ik kijk altijd al naar al die politieseries….”

Meer Springen

AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)
SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam... (23-01-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)