VOOR KRINGKAMPIOENEN NOËLLE EN CHLOË IN HET VELD STAAT HET PLEZIER VOOROP

Zussen gaan nu op voor regiotitel

HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het Duitse Halle woonachtige zussen staan deze maand voor een nieuwe uitdaging: de strijd om de regiotitels in Ambt-Delden.

Voor de veertienjarige Chloë (rechts op de bovenste foto) klinkt het startsein al komende vrijdag als de ponyruiters in actie komen in manege De Hoffmeijer. De drie jaar oudere Noëlle moet tot volgende week zaterdag wachten als het de beurt is aan de paarden. Chloë is even oud als haar pony Unbelievable, een bijzondere  verschijning vanwege zijn valkkleurige uiterlijk. Ze was er vorig jaar al de beste mee van de klasse M in Kring Twente en liet er in januari het kampioenschap in de klasse Z op volgen.

“Lievie is een heel stoere pony”, prijst Chloë (hiernaast) haar viervoeter. “Hij geeft je alle vertrouwen in de ring en doet dan alles wat je nodig hebt. Als ik zelf een slechte dag heb, helpt hij me er doorheen en doet hij er alles aan om me rond te krijgen. Daarom ga ik met heel veel vertrouwen naar Ambt Delden. Ik weet dat hij altijd zijn best gaat doen en zolang ik ook zelf tevreden kan zijn, vind ik het goed. Al zou het natuurlijk wel mooi zijn om ook naar het NK te mogen.”

Een echt leerpaard
Zus Noëlle staat er niet anders in. “Haar vorige kringtitel dateert van 2017, toen ze net als in 2019 met de veertienjarige Ciros de eerste prijs mocht afhalen in de klasse L. “Een heel betrouwbaar en gevoelig paard”, zegt ze over de bruine ruin (v. Christo). “Je moet hem wel normaal kunnen rijden en niet overvallen. Het is een echt leerpaard. Ik heb al M met hem gereden. Maar ik was een tijdje gestopt, omdat ik school en uitgaan belangrijker vond. Ik was even te druk met mezelf. Ik kreeg toch weer de neiging te rijden en gelukkig stond hij er nog. Sinds oktober ben ik nu weer bezig. Over het regiokampioenschap denk ik eigenlijk hetzelfde als Chloë. Ciros is goed in vorm en ik denk dat het wel goed gaat komen. Als ik tenminste zelf mijn zenuwen in bedwang kan houden, want dat is nog wel eens lastig.”

Van huis uit krijgen de zussen in elk geval geen druk opgelegd. Moeder Claudia: “Een mooi rondje rijden en plezier hebben, daar gaat het vooral om. Ook ontspanning is heel belangrijk. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Ze moeten er plezier in houden, de kinderen en de paarden.” Niet voor niets gaat haar man Martin samen met zijn dochters twee keer per week een kilometer of vijf fietsen met de pony en het paard aan de teugels. Fietsen is Noëlle en Chloë sowieso wel toevertrouwd, want beiden trappen ze dagelijks twintig kilometer naar het Thijcollege in Oldenzaal en dezelfde afstand terug. De jongste van de twee zit in 3 havo, de oudste doet dit jaar examen havo waar ze de richting natuur en gezondheid volgt.

Peter Olthof
Een belangrijk deel van hun hippische opleiding is ze als met de paplepel ingegoten door moeder Claudia, maar al een jaartje of vier gaan ze elke dinsdag richting Langeveen om lessen te volgen van Peter Olthof. “We leren erg veel van hem”, vindt Noëlle (oncderste foto). “Ik heb bijvoorbeeld altijd moeite gehad met de afstanden en zat altijd onder het goede ritme. Daar heb ik nu geen last meer van.” Zus Chloë vult aan: “Peter geeft je heel veel vertrouwen. Hij ziet alles precies en gaat net zo lang door tot het goed is. Hij laat je ook wennen aan de hoogtes.”

Of ze ooit in de voetsporen zullen treden van internationaal gelouterde streekgenoten als Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder of Willem Greve is de vraag. Chloë: “Dat zou natuurlijk wel heel gaaf zijn.” Zus Noëlle is minder uitgesproken als het om de sportieve ambities gaat. “Ik heb er nu echt plezier in, maar ik wil na mijn studie ook gewoon een beroep uitoefenen. Als ik dat kan combineren met de paardensport is dat geweldig. Zo niet, dan kies ik voor een beroep. Na de havo ga ik de opleiding voor rechercheur doen in Apeldoorn.”

Om lachend te besluiten: “:Ja, ik kijk altijd al naar al die politieseries….”

Meer Springen

WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)