VAN MENNEN OM TWENTE CUP TOT EN MET GROTE PRIJS 1,40 METER

Zes dagen Indoor Ambt Delden

AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor paarden. Het evenement vindt plaats in het paardensportcomplex De Hoffmeijer. Het programma omvat zes dagen paardensport, met marathonwedstrijden, dressuur en springen voor regionale en landelijke ruiters en menners.

Dit jaar is het evenement van 26 januari tot en met 2 februari. Op zaterdag 26 januari wordt gestart met wedstrijden om de Twente-cup voor menners. Deze indoormarathon voor enkel- en tweespannen zorgt elk jaar voor een waar spektakel in De Hoffmeijer, zeker op zaterdagavond wanneer de finalerubrieken van de competitie worden verreden. De wedstrijden worden georganiseerd samen met de bekende menvereniging de Koets’n Keerls.

Zondag 27 januari staat de hele dag in het teken van de dressuur in de klassen B tot en met M. Doordat De Hoffmeijer beschikt over drie rijhallen kunnen de deelnemers in een hal inrijden om vervolgens direct na elkaar twee proeven te rijden.

Grote Prijs Ambt Delden
Van woensdag tot en met vrijdag zijn er springrubrieken vanaf de lichte klasse BB tot aan de hogere klassen ZZ. Hoogtepunten zijn de springrubrieken op zaterdag 2 februari die open staan voor de top van de Nederlandse springsport. Zo zal er op zaterdagavond gestreden worden om de Grote Prijs van Ambt Delden op een parcours van 1,40 meter. In de voorgaande jaren waren er ruim zestig deelnemers in deze rubriek, onder wie bekende Twentse ruiters als Remco Been en de broers Ben (foto) en Wim Schröder.

Maar ook ruiters en amazones uit andere delen van het land weten Indoor Ambt-Delden te vinden, zoals de Brabanders Piet Raymakers jr en Jack Ansems en de Friese Marriët Hoekstra, die de Grote Prijs van Ambt-Delden zowel in 2017 als in 2018 op haar naam schreef. Zij heeft aangegeven ook dit jaar weer van de partij te zijn.

Parkeren en toegang zijn tijdens het gehele evenement vrij. Bij paardensportcentrum De Hoffmeijer is er tevens gratis toegang tot wifi.

PROGRAMMA INDOOR AMBT DELDEN

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Gerco Schröder was op de laatste dag van het IICH Groningen in Zuidbroek twee keer dicht bij een mooie zege. Maar even vaak moest hij in... (06-01-2019)