VAN MENNEN OM TWENTE CUP TOT EN MET GROTE PRIJS 1,40 METER

Zes dagen Indoor Ambt Delden

AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor paarden. Het evenement vindt plaats in het paardensportcomplex De Hoffmeijer. Het programma omvat zes dagen paardensport, met marathonwedstrijden, dressuur en springen voor regionale en landelijke ruiters en menners.

Dit jaar is het evenement van 26 januari tot en met 2 februari. Op zaterdag 26 januari wordt gestart met wedstrijden om de Twente-cup voor menners. Deze indoormarathon voor enkel- en tweespannen zorgt elk jaar voor een waar spektakel in De Hoffmeijer, zeker op zaterdagavond wanneer de finalerubrieken van de competitie worden verreden. De wedstrijden worden georganiseerd samen met de bekende menvereniging de Koets’n Keerls.

Zondag 27 januari staat de hele dag in het teken van de dressuur in de klassen B tot en met M. Doordat De Hoffmeijer beschikt over drie rijhallen kunnen de deelnemers in een hal inrijden om vervolgens direct na elkaar twee proeven te rijden.

Grote Prijs Ambt Delden
Van woensdag tot en met vrijdag zijn er springrubrieken vanaf de lichte klasse BB tot aan de hogere klassen ZZ. Hoogtepunten zijn de springrubrieken op zaterdag 2 februari die open staan voor de top van de Nederlandse springsport. Zo zal er op zaterdagavond gestreden worden om de Grote Prijs van Ambt Delden op een parcours van 1,40 meter. In de voorgaande jaren waren er ruim zestig deelnemers in deze rubriek, onder wie bekende Twentse ruiters als Remco Been en de broers Ben (foto) en Wim Schröder.

Maar ook ruiters en amazones uit andere delen van het land weten Indoor Ambt-Delden te vinden, zoals de Brabanders Piet Raymakers jr en Jack Ansems en de Friese Marriët Hoekstra, die de Grote Prijs van Ambt-Delden zowel in 2017 als in 2018 op haar naam schreef. Zij heeft aangegeven ook dit jaar weer van de partij te zijn.

Parkeren en toegang zijn tijdens het gehele evenement vrij. Bij paardensportcentrum De Hoffmeijer is er tevens gratis toegang tot wifi.

PROGRAMMA INDOOR AMBT DELDEN

Meer Springen

AKEN – Een dag na de wat teleurstellend verlopen wedstrijd om de landenprijs, maakte Willem Greve een prima indruk tijdens het CHIO in Aken. (19-07-2019)
AKEN – Willem Greve en met hem de rest van de springploeg van Oranje hebben niet kunnen overtuigen in de landenwedstrijd in Aken. Het kwartet van... (18-07-2019)
VEENINGEN – Frank Buitenhuis tekende donderdag voor de enige Twentse zege tijdens CH De Wolden. De ruiter Holten zegevierde met zijn  bruine hengst... (18-07-2019)
DIEPENHEIM – Het Masterspringen in Diepenheim mondde woensdagavond uiteindelijk uit in een broederstrijd om de zege tussen de broers Vincent en... (17-07-2019)
Willem Greve is de Twentse hoop tijdens het CHIO Aken en voor het naderende EK in Rotterdam. De 36-jarige Markeloër mag dan momenteel de meest... (15-07-2019)
FALSTERBO (KNHS) - De Nederlandse springruiters van TeamNL zijn er niet in geslaagd om net als de afgelopen twee jaar de Nations Cup van Falsterbo te... (14-07-2019)
VEENINGEN – De zevende positie na de landenwedstrijd van vrijdag leek perspectief te bieden voor Veronique Morsink, maar op de slotdag van het EK... (14-07-2019)
VEENINGEN – In navolging van de children veroverde Veronique Morsink vrijdag samen met Lars Kersten, Bas Moerings, Tom Schellekens en Rowen van de... (13-07-2019)
VEENINGEN – Thijmen Vos is met de Nederlandse equipe Europees kampioen bij de children geworden. In Veeningen klopte Oranje het na twee manches... (11-07-2019)
GEESTEREN – Pia-Luise Aufrecht (bovenste foto) was donderdag prima op dreef tijdens Jumping Twente. Op het Erve Maathuis won ze de klasse ZZ met... (11-07-2019)
VEENINGEN – Veronique en Elike Morsink zijn het EK voor de jeugd uitstekend begonnen. De twee zussen uit De Lutte bleven allebei foutloos op de... (10-07-2019)
ENSCHEDE - Jeroen Dubbeldam is op 29 oktober te gast in het Twents theatercollege. Presentator en interviewer Eddy van der Ley neemt de ‘Cruijff van... (09-07-2019)
ARNHEM - Er zijn niet veel Grote Prijzen in de paardensport die door Japanners gewonnen worden. Maar tijdens Outdoor Gelderland werd het land met de... (07-07-2019)
ALMELO – Met zijn fraaie vierde zege in de derby van de Almelose Ruiterdagen completeerde Pim Mulder zondag zijn trilogie. Ook de beide dagen ervoor... (07-07-2019)
ALMELO - Een dag na zijn fraaie zege over 1,40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again voorkwam hij een... (07-07-2019)
ALMELO - Bas van der Aa (op archieffoto) liet zich vrijdag nadrukkelijk zien tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Albergenaar won een rubriek, werd... (06-07-2019)
RIJSSEN - Britt ter Harmsel (16) groeide afgelopen weekend uit tot dé uitblinker tijdens de kampioenschappen springen van Kring Reggedal. Op de haar... (01-07-2019)
GEESTEREN – Linda Klaassen (foto) mag zich een jaar lang kampioene springen in de klasse Z/ZZ van Kring Twente noemen. (30-06-2019)
ALMELO - Zo’n 2250 pony- en paardenruiters Almelo bevolken vanaf vrijdag tien dagen lang weer het Twents Hippisch Centrum om deel te nemen aan de... (28-06-2019)
GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)