VAN MENNEN OM TWENTE CUP TOT EN MET GROTE PRIJS 1,40 METER

Zes dagen Indoor Ambt Delden

AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor paarden. Het evenement vindt plaats in het paardensportcomplex De Hoffmeijer. Het programma omvat zes dagen paardensport, met marathonwedstrijden, dressuur en springen voor regionale en landelijke ruiters en menners.

Dit jaar is het evenement van 26 januari tot en met 2 februari. Op zaterdag 26 januari wordt gestart met wedstrijden om de Twente-cup voor menners. Deze indoormarathon voor enkel- en tweespannen zorgt elk jaar voor een waar spektakel in De Hoffmeijer, zeker op zaterdagavond wanneer de finalerubrieken van de competitie worden verreden. De wedstrijden worden georganiseerd samen met de bekende menvereniging de Koets’n Keerls.

Zondag 27 januari staat de hele dag in het teken van de dressuur in de klassen B tot en met M. Doordat De Hoffmeijer beschikt over drie rijhallen kunnen de deelnemers in een hal inrijden om vervolgens direct na elkaar twee proeven te rijden.

Grote Prijs Ambt Delden
Van woensdag tot en met vrijdag zijn er springrubrieken vanaf de lichte klasse BB tot aan de hogere klassen ZZ. Hoogtepunten zijn de springrubrieken op zaterdag 2 februari die open staan voor de top van de Nederlandse springsport. Zo zal er op zaterdagavond gestreden worden om de Grote Prijs van Ambt Delden op een parcours van 1,40 meter. In de voorgaande jaren waren er ruim zestig deelnemers in deze rubriek, onder wie bekende Twentse ruiters als Remco Been en de broers Ben (foto) en Wim Schröder.

Maar ook ruiters en amazones uit andere delen van het land weten Indoor Ambt-Delden te vinden, zoals de Brabanders Piet Raymakers jr en Jack Ansems en de Friese Marriët Hoekstra, die de Grote Prijs van Ambt-Delden zowel in 2017 als in 2018 op haar naam schreef. Zij heeft aangegeven ook dit jaar weer van de partij te zijn.

Parkeren en toegang zijn tijdens het gehele evenement vrij. Bij paardensportcentrum De Hoffmeijer is er tevens gratis toegang tot wifi.

PROGRAMMA INDOOR AMBT DELDEN

Meer Springen

MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)