SJAAK SLEIDERINK DRIE KEER IN TOP TIEN TIJDENS BIJ CSI EXLOO

Zeges voor Rothstegge en Veldhuis 

Ties Rothstegge op archieffoto met Hamilton.

EXLOO – De eerste twee dagen van het CSI Exloo leverden evenveel Twentse zeges op. Ze kwamen op naam van Ties Rothstegge en Steven Veldhuis.

Rothstegge won woensdag de rubriek over 1,30 meter in twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 met zijn zevenjarige donkerbruine ruin Ivar (v. Montender 2). Steven Veldhuis (foto hieronder) eindigde met de zes jaar oude bruine hengst Equus Tame (v. v. Classiq Bois Margot) als vijfde, Mart IJland werd zevende met zijn achtjarige bruine ruin Hero (v. Cantos).

Steven Veldhuis was donderdag de snelste op het parcours over 1,40 meter op tijd voor het CSI2 met zijn zevenjarige vosmerrie Installera Balia Rs (v. Emerald). 

Maud Wiefferink vormde woensdag met de zesjarige bruine hengst Agono de meest succesvolle Nederlandse combinatie in de wedstrijd over 1,30 meter op tijd voor de Small Tour van het CSI2. Sander Geerink volgde haar op de voet als vierde met Jacobus S. In de Medium en Big Tour was Conor Drain met Dialetto goed voor de vijfde plek op een parcours over twee fasen (1,40 meter). 

Bas van der Aa haalde de vierde prijs af na zijn optreden met de vijfjarige donkerbruine ruin Lake Louis Z (v. Levisto) in de rubriek voor vijf- en zesjarige paarden over twee fasen. Ties Rothstegge volgde als vijfde met de zes jaar jonge bruine ruin Joey A (v. Numero Uno). Jeroen Dubbeldam legde met de zesjarige donkerbruine merrie Just D beslag op de achtste plaats. Sander Geerink werd tiende met de vijfjarige schimmelmerrie Kilimanjaro.

Drie keer in top tien
Sjaak Sleiderink noteerde drie keer een plek in de top tien. Met de zevenjarige bruine merrie Florence (v. Connor) werd hij donderdag vijfde in de rubriek over 1,30 meter voor de Big Tour van het CSI1. Kirsten Rikkert eindigde daarin als zevende met haar achtjarige vosmerrie Queen 175 (v. Frh Qauid). Met de zesjarige donkerbruine merrie Jillz werd Sleiderink donderdag zesde over twee fasen en woensdag negende in de rubriek op tijd over 1,20 meter voor het CSI1.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto Steven Veldhuis © Ashley Claus

 

Meer Springen

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
VALENCIA – Remco Been en Willem Greve boekten zaterdag allebei een fraaie zege tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. (03-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af precies twintig jaar nadat hij met de eigenzinnige schimmel De Sjiem historie schreef met het winnen van de Olympische... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Precies twintig jaar nadat hij in Sydney met De Sjiem goud veroverde tijdens de Olympische Spelen, stond Jeroen Dubbeldam opnieuw... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af twintig jaar nadat Jeroen Dubbeldam met zijn bij leven al legendarische schimmel De Sjiem in Sydney als debutant een... (01-10-2020)
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)