BRITT WIEFFERINK GRIJPT NET NAAST TWEEDE OVERWINNING

Zeges Conor Drain en Steven Veldhuis

WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de laatste dag van Outdoor Wierden nog een fraaie overwinning.

Conor Drain zegevierde met zijn negenjarige donkerbruine merrie Forever (v. C-Ingmar x Lord Z) in de strijd om de Bolk Transport Prijs, de finale van de Small Tour over 1,35 meter voor het CSI2. De Ierse Tukker had ruim twee seconden voorsprong op nummer twee Mickey Morssinkhof met haar tien jaar oude bruine merrie Elianca.

Bjorn Egberink, een dag eerder jarig, eindigde met de zevenjarige vosruin Commis Voyageur als derde en hield daarmee Vincent Geerink met de donkerbruine ruin Fireboy Cb buiten de top drie. Frank Schuttert werd zesde met de schimmelruin Girocco-D, Jessie Wiefferink achtste met de schimmelruin Ballyquirke Tipp Top en Coen Kerbert tiende met de bruine ruin Go Besi.

Voor tweede keer de beste
Steven Veldhuis boekte met de weer imponerend springende Ido W zijn tweede zege in Wierden bij de jonge paarden. Op de zesjarige bruine hengst (v. Carambole) was Veldhuis in de strijd om de BWG Stables Prijs over 1,25/1,30 meter liefst 1,75 seconde sneller dan Bert-Jan Zuidema, die met de zeven jaar jonge schimmelruin Habibi de tweede positie opeiste. Dennis van den Brink werd derde met de vosmerrie Harina Touch W. Voor Frank Buitenhuis en zijn zesjarige bruine hengst Kannan was de achtste plek weggelegd.

Britt Wiefferink miste haar tweede zege op Apourti (v. Quinar) op 0,18 seconde na. Met de dertien jaar oude bruine merrie moest ze alleen haar meerdere erkennen in Yu-Lung Chen uit Taipeh, die met de tienjarige bruine merrie Evira’s Uno (v. Numero Uno) de hoofdrol greep in de finale van de Small Tour voor het CSI1 om de Brink Stables Prijs. Marije Nijhof reed ook nu weer prijs met de foutloos springende elfjarige zwartbruine ruin Gangster (v. Ukato).

Remco Been met de bruine hengst I am London Apple (vierde), Eric ten Cate met de bruine merrie Castellana (achtste) en Coen Kerbert met de bruine merrie Goldy R (tiende) klasseerden zich eveneens bij de beste tien.

Voor uitslagen, zie www.outdoorwierden.com

Foto's Conor Drain en Steven Veldhuis © www.fototrailer.nl

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)