IN ZWAARSTE KLASSEN BIJ MIDWEEKS SPRINGEN SAS SAASVELD

Zeges Aileen Menneken en Nuri Dijks

SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van het springen in de Ankerhal in Saasveld (SAS).

De jonge amazone was met haar paard Zingaro duidelijk de snelste van het veld in de klasse Z. Marjolein Heuvelmans volgde met Darina S op ruim 1,6 seconde en nummer drie Nuri Dijks moest met Fiancé zelfs bijna vijf volle tellen prijsgeven. De laatste combinatie zegevierde wel afgetekend in de klasse ZZ. Daarin verzekerde Sven Peters zich met Channel van de tweede plek op bijna 5,5 seconde en bezette Marjolein Heuvelmans met Darina S dit keer de derde plaats.

Dubbele overwinning
Sander Geerink boekte in de ochtenduren een dubbele overwinning in de klasse M. Hij won met Jacobus S en werd tweede met Origina van het Wietakhof. Gerben Morsink eindigde als derde met Jentle.
´s Middags was de zege voor Jorinde Stronks met Hamilton D. Ze troefde ook Gerbert te Koppele met iChamp en Benthe Lammertink met Here´s a Million VL af.
Maiju Kultanen greep met Wiebelei de winst in de avondsessie. Emmy Hermsen met Florence en Eva Oude Wolcherink met Ideaal SDH werden tweede en derde.

Ook in de klasse L werd drie keer gesprongen. ´s Morgens was Lynn Bouwmeester met Coposta van Tojope Z royaal de snelste en volgden Albert Nijhof met Juvara en Sander Geerink met Kilimanjaro in haar spoor.
Nikki Nijenkamp ging met I-Wella twee andere amazones ver vooraf in de middagronde. Floor Jansen met Hyrane cb en Carolien Teggeler met Ayuno konden haar nog het best volgen.
Eva Oude Wolcherink besliste het avondoptreden in haar voordeel met Ideaal SDH. Ze bleef Lisanne Kamphuis met Promiss en Marike Klok met Weidehuis Barones be Proud voor. Klok was wel sneller, maar maakte onderweg een springfout.

In de klasse B triomfeerden achtereenvolgens Pia Brink man met Jill Donna (77,5 stijlpunt), Carolien Teggeler met Ive-Roger en Harm Woertman met Edeka (beiden 80).

Foto Aileen Meneken (boven) © www.fototrailer.nl
Foto Nuri Dijks (onder) © Kiek4Fun

  

Meer Springen

ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)