HOLTENAAR STERKSTE IN RUBRIEK ZESJARIGE PAARDEN BIJ CH DE WOLDEN

Zege voor Frank Buitenhuis  

VEENINGEN – Frank Buitenhuis tekende donderdag voor de enige Twentse zege tijdens CH De Wolden. De ruiter Holten zegevierde met zijn  bruine hengst Idrigill (v. Kanan) in de rubriek voor zesjarige paarden.

Buitenhuis klopte naaste concurrent Dennis van den Brink met I Am in de tweede fase met een verschil van bijna een volle seconde. Henri Stegeman legde met zijn schimmelruin Icarius (v. Zirocco Blue VDL) beslag op de vijfde plaats, direct gevolgd door Frank Buitenhuis met zijn tweede troef, de donkerbruine ruin Indicator (v. Breitling).

Ook in de rubriek over twee fasen voor het CSI1 was Frank Buitenhuis bij de voorsten te vinden. Met de acht jaar oude bruine merrie Guardian (v. Nabab de Reve) eindigde hij als vierde. Hendrik Jan Schuttert werd tweede met de zevenjarige vosmerrie Hertogin van de Kouberg (v. Den Ham Blue R). In de strijd om plek tien bleef Britt Wiefferink met de bruine merrie Apourti Conor Drain op de voshengst Cristo net voor. De zege ging naar de Duitser Niclas Baule met Carte de Blue PS.

Robert Vos vierde
In de Silver Tour van het CSI2 reed Robert Vos met zijn negenjarige donkerbruine ruin Scotch (v. Stolzenberg) naar de vierde positie in een rit tegen de klok. Conor Drain werd tiende met de acht jaar oude bruine ruin Dialetto Ps. De Engelse Georgia Tame won.

Jan Schuttert finishte met zijn achtjarige bruine ruin Good Farming HS (v. Carrera VDL) als zevende in een proef op tijd over 1,30 meter. Lizzy de Gooijer was de snelste foutloze deelnemer met Gilotte.
Wilton Porter was met zijn twaalf jaar oude zwarte ruin Delinquent JX goed voor een tiende plek in de rubriek op tijd over 1,40 meter in de Gold Tour, die de tweede dagzege opleverde voor Niclas Baule.

 

Meer Springen

KROONENBERG – Wilton Porter (op archieffoto) greep zondag de hoofdprijs in de afsluitende rubriek van de eerste week van het concours hippique in... (17-11-2019)
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)
WIERDEN – Sven Peters beleefde een prima openingsdag van het CSI2 tijdens Indoor Wierden. De Enschedeër greep met zijn twaalfjarige vosmerrie Channel... (31-10-2019)
DENEKAMP – Koen Westendorp (op archieffoto) reed vrijdag op meesterlijke wijze naar de overwinning tijdens de ‘Masters’ van Euregio Indoor Denekamp. (26-10-2019)
DENEKAMP – Maikel Vaanholt greep donderdag met Izaro (v. Escudo) de zege in de klasse ZZ tijdens Euregio Indoor Denekamp. (25-10-2019)
WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers. (25-10-2019)
DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)