HOLTENAAR STERKSTE IN RUBRIEK ZESJARIGE PAARDEN BIJ CH DE WOLDEN

Zege voor Frank Buitenhuis  

VEENINGEN – Frank Buitenhuis tekende donderdag voor de enige Twentse zege tijdens CH De Wolden. De ruiter Holten zegevierde met zijn  bruine hengst Idrigill (v. Kanan) in de rubriek voor zesjarige paarden.

Buitenhuis klopte naaste concurrent Dennis van den Brink met I Am in de tweede fase met een verschil van bijna een volle seconde. Henri Stegeman legde met zijn schimmelruin Icarius (v. Zirocco Blue VDL) beslag op de vijfde plaats, direct gevolgd door Frank Buitenhuis met zijn tweede troef, de donkerbruine ruin Indicator (v. Breitling).

Ook in de rubriek over twee fasen voor het CSI1 was Frank Buitenhuis bij de voorsten te vinden. Met de acht jaar oude bruine merrie Guardian (v. Nabab de Reve) eindigde hij als vierde. Hendrik Jan Schuttert werd tweede met de zevenjarige vosmerrie Hertogin van de Kouberg (v. Den Ham Blue R). In de strijd om plek tien bleef Britt Wiefferink met de bruine merrie Apourti Conor Drain op de voshengst Cristo net voor. De zege ging naar de Duitser Niclas Baule met Carte de Blue PS.

Robert Vos vierde
In de Silver Tour van het CSI2 reed Robert Vos met zijn negenjarige donkerbruine ruin Scotch (v. Stolzenberg) naar de vierde positie in een rit tegen de klok. Conor Drain werd tiende met de acht jaar oude bruine ruin Dialetto Ps. De Engelse Georgia Tame won.

Jan Schuttert finishte met zijn achtjarige bruine ruin Good Farming HS (v. Carrera VDL) als zevende in een proef op tijd over 1,30 meter. Lizzy de Gooijer was de snelste foutloze deelnemer met Gilotte.
Wilton Porter was met zijn twaalf jaar oude zwarte ruin Delinquent JX goed voor een tiende plek in de rubriek op tijd over 1,40 meter in de Gold Tour, die de tweede dagzege opleverde voor Niclas Baule.

 

Meer Springen

ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)
DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)