TIJDENS EERSTE EDITIE ROELOFSEN HORSE TRUCS WINTER CLASSICS MARIENHEEM

Zege Bas van der Aa over 1,35 meter

MARIENHEEM – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende zaterdag voor de enige Twentse zege tijdens de eerste editie van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics.

De ruiter uit Albergen bleef in manege Barels in Marienheem met Homemade Danga SW (v. Eldorado van de Zeshoek) 25 concurrenten voor in de barrage van de rubriek over 1,35 meter.  Ook Angelique Hoorn met Ginette (tweedede) en Vasco Campana met Lezaro AJ (derde) konden het tempo van Van der Aa niet pareren. Remco Been eindigde als vijfde met Las Vegas.

De zege in de hoofdrubriek over 1,45 meter ging naar een vroegere dorpsgenote van Bas van der Aa. Chantal Regter vormde met Quilando (v. Quintender) de winnende combinatie. Regter moest in de barrage afrekenen met slechts twee opponenten, die net als zij in de basisomloop de nul hadden vastgehouden. De alweer enkele jaren vanuit Assen actieve Chantal Regter rekende daarin gedecideerd af met haar tegenstanders en incasseerde de hoofdprijs van 2250 euro.

Dennis van den Brink had met Frasier als eerste starter een kleine seconde meer nodig en werd tweede. in de barrage. De derde p[laats was voor Elisa van de Craats met Calico Z.
Als laatste starter slaagde Chantal Regter er, zij het met enig fortuin op de tweede hindernis, wel in Van den Brink alsnog als leider te onttronen.

Josta van Straaten hoefde tijdens de primeur van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics, de rubriek over 1,40 meter, alleen Albert Zoer voorrang te verlenen. Met Ciao Bella S (v. Triomph de Muze) mocht ze vijf ritten genieten van haar koppositie. Met Freedom (v. Larino) knabbelde Zoer nog bijna een halve seconde van haar tijd af. Steven Veldhuis reed met Hoselinde (v. VDL Campbell) naar de vierde prijs.

Zie ook www.nisalland.nl

Meer Springen

DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)
AMBT DELDEN – Isabelle van Straaten liet dinsdag in Ambt-Delden weer eens op Twentse bodem zien, waartoe ze als amazone in staat is. De tegenwoordig... (16-10-2019)
SAASVELD – Remco Been was vrijdag prima op dreef tijdens Indoor Saasveld. De ruiter uit Wierden reed in alle drie zware rubrieken naar een plek in de... (12-10-2019)
SAASVELD – Indoor Saasveld heeft bij de meeste topruiters uit de regio een vast plekje in de agenda. Deze week zijn ze weer vrijwel zonder... (07-10-2019)
BARCELONA – Willem Greve was ook in de troostfinale de ‘Man of the Match’ voor Oranje in de finale van de strijd om de Longines FEI Jumping Nations... (06-10-2019)
MARIENHEEM – Britt Wiefferink werd vrijdag de verrassende winnares van de finale van Nationaal Indoor Salland. De 20-jarige amazone bleef in de... (05-10-2019)
MARIENHEEM - Frank Buitenhuis boekte donderdag zijn tweede zege tijdens Nationaal Indoor Salland.   (04-10-2019)
BARCELONA – Een 'toprondje' van Willem Greve met Zypria S kon de springruiters van TeamNL donderdag niet aan plaatsing voor de finale van de strijd... (04-10-2019)
LONNEKER – Na de eerste selectie in Lonneker zijn al 34 combinaties geplaatst voor de strijd om de Equifirst Twente Cup 2019. Tien daarvan komen uit... (03-10-2019)
SAASVELD - De eerste aflevering in het nieuwe seizoen van de reeks wedstrijden indoor onder de naam SAS in de Ankerhal in Saasveld leverde... (02-10-2019)
MARIENHEEM - Steven Veldhuis was de gevierde man op de openingsdag van Nationaal Indoor Salland. (02-10-2019)
OPGLABBEEK - Na het Europees teamgoud in Veeningen (De Wolden) won het Nederlandse team bij de children, met daarin Thijmen Vos uit Wierden, ook ook... (30-09-2019)
LONNEKER – Enola Mulder (foto) en Bas Haarhuis sloten zondag in manege de Twentse Marke de strijd om de Twente Cup in de klasse M beiden met een zege... (30-09-2019)