AMERIKAANSE PUPIL VAN JEROEN DUBBELDAM WINT GROTE PRIJS CSI2 OUTDOOR WIERDEN

Wilton Porter schittert met ‘Bridget’ 

Wilton Porter stuurt Diamante Darco naar de zege in de hoofdrubriek. Foto © www.digishots.nl

WIERDEN - Wilton Porter zegevierde zondagmiddag in de boeiende strijd om de Nijwa Grote Prijs van het CSI2 Outdoor Wierden over 1,45 meter met zijn geroutineerde zestienjarige merrie Diamante Darco (v. Unbelievable Darco).  
 

De pupil van Jeroen Dubbeldam bleef naaste belager Harrie Wiering met zijn schimmelruin Gweedore van de Groote Kamps (v. Glasgow van het Merelsnest) in de barrage 0,39 seconde voor. Hessel Hoekstra eindigde knap als derde met zijn machtig springende dertienjarige bruine hengst Icoon VDL (v. Bubalu VDL). Zie middelste foto.

Wilton Porter, sinds 2016 net als zijn broer Lucas acht maanden per jaar woonachtig in het Twentse Weerselo en buurman van mentor Jeroen Dubbeldam, was verguld met zijn zege. “Het is mijn eerste resultaat hier deze dagen. De andere paarden rijd ik meer voor een  mooie ronde dan voor een overwinning. Ik neem altijd één paard mee dat competitief kan zijn. Wat dat betreft is Diamante Darco mijn longtime partner.”

De merrie, op stal bij Sleepy P Ranch liefkozend Bridget genoemd, is zoals hij het zelf omschrijft “al acht jaar lid van de familie, langer dan welk paard ook. Met haar heb ik 2014 al goud gewonnen bij het Noord-Amerikaans kampioenschap voor young riders. Lucas heeft haar een tijdje gereden. Voor corona uitbrak hebben we veel paarden verkocht en nu heb ik haar weer ter beschikking voor de competities. Ik heb plezier met haar in wedstrijden op twee en drie sterrenniveau. Ik hoop er nog veel met haar te rijden. Ze heeft zelfs al op het niveau van vijf sterren gelopen, maar op haar leeftijd vind ik het vooral belangrijk dat ze ook zelf kan genieten.”

Jeroen Dubbeldam
Het bevalt hem prima in Twente onder de hoede van Jeroen Dubbeldam. De leermeester, zelf met Oranje in actie in Sankt Gallen, brengt telefonisch zijn felicitaties over, via Facetime. “Jeroen heeft ons ver gebracht. Het eerste jaar had ik niet zonder hem op concours gekund. Ook op het gebied van management leren we ontzettend veel van hem. En al ben ik al een aantal jaren volwassen, ik zou het liefst hebben dat hij er bij was.”

Porter besluit: “We zijn happy in Twente. het is een echte paardenregio. De mensen zijn vriendelijk en open en je hebt hier de ruimte, alles ligt lekker verspreid.” 

Julia Houtzager werd vierde met haar negenjarige bruine merrie High Five (v. Toulon) en de jonge Madée Schuttenbeld reed in het zadel van de elfjarige bruine hengst Dorus du Domain Z naar een meer dan verdienstelijke vijfde notering.

Ook Rob Scherphof en Josta van Straaten reden zich bij de tien kandidaten voor de eindzege. Scherphof werd negende met de twaalfjarige bruine ruin Eclipse (v. Carambole), Van Straaten, eerder op de dag al goed voor een rpachtige zege, tiende met de één jaar oudere bruine ruin Dior Bin Sarah (v. Flipper d’Elle).

Voor uitslagen, zie www.outdoorwierden.com

 

Onderste foto: Wilton Porter is de getapte jongen in Wierden.

 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)