MARKELOËR KAN NET ALS ANDERE SPRINGRUITERS ORANJE NIET OVERTUIGEN IN AKEN

Willem Greve tussen hoop en vrees

AKEN – Willem Greve en met hem de rest van de springploeg van Oranje hebben niet kunnen overtuigen in de landenwedstrijd in Aken. Het kwartet van bondscoach Rob Ehrens bleef steken op de zesde plaats, nadat in de eerste manche de eerste positie nog met vier andere landen kon worden gedeeld.

In die eerste omloop resulteerden de twee springfouten van Willem Greve met zijn twaalf jaar oude donkerbruine merrie Zypria S donderdag in het streepresultaat van Nederland. Maikel van der Vleuten reed Dana Blue foutloos rond, Doron Kuipers tikte als vervanger van Jur Vrieling met Charley één balk uit de lepels en Marc Houtzager hield de hoop van Oranje levend door met Sterrehof’s Calimero geen fout te maken.

Geen verbetering
In de tweede omloop echter ging het mis voor Oranje. Van der Vleuten maakte twee springfouten en nadat Kuipers de schade opnieuw tot één misser beperkt had gehouden, kon Willem Greve de score van zijn eerste optreden niet verbeteren. De Markeloër hoorde opnieuw twee keer een balk in het gras ploffen. Omdat Marc Houtzager als vierde starter zelfs negen strafpunten opliep, telde Greve’s resultaat dit keer wel mee voor de uitslag.

Desondanks leeft Willem Greve tussen hoop en vrees als het gaat om zijn kandidatuur voor deelname aan het EK van volgende maand in eigen land.

"Het was niet goed genoeg”, oordeelde bondscoach Ehrens over de verrichtingen van zijn team. “Teveel fouten”, was zijn conclusie. “Na de eerste manche deden we nog goed mee. Maar in de tweede ronde zakten we toch door het ijs. Het was nog niet goed genoeg, we hebben nog werk te doen de komende weken.”

Na negentig jaar weer Zweden
Duitsland rukte in de tweede omloop nog op van de zesde naar de tweede plaats, maar kon niet voor de vierde keer op rij in eigen land de winst vieren. Die eer was aan de Zweden, die precies negentig jaar na de eerste editie van het CHIO in Aken in 1929, dat succes voor het eerst herhaalden. De Fransen eindigden als derde.

Meer Springen

ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)
DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)