MARKELOËR KAN NET ALS ANDERE SPRINGRUITERS ORANJE NIET OVERTUIGEN IN AKEN

Willem Greve tussen hoop en vrees

AKEN – Willem Greve en met hem de rest van de springploeg van Oranje hebben niet kunnen overtuigen in de landenwedstrijd in Aken. Het kwartet van bondscoach Rob Ehrens bleef steken op de zesde plaats, nadat in de eerste manche de eerste positie nog met vier andere landen kon worden gedeeld.

In die eerste omloop resulteerden de twee springfouten van Willem Greve met zijn twaalf jaar oude donkerbruine merrie Zypria S donderdag in het streepresultaat van Nederland. Maikel van der Vleuten reed Dana Blue foutloos rond, Doron Kuipers tikte als vervanger van Jur Vrieling met Charley één balk uit de lepels en Marc Houtzager hield de hoop van Oranje levend door met Sterrehof’s Calimero geen fout te maken.

Geen verbetering
In de tweede omloop echter ging het mis voor Oranje. Van der Vleuten maakte twee springfouten en nadat Kuipers de schade opnieuw tot één misser beperkt had gehouden, kon Willem Greve de score van zijn eerste optreden niet verbeteren. De Markeloër hoorde opnieuw twee keer een balk in het gras ploffen. Omdat Marc Houtzager als vierde starter zelfs negen strafpunten opliep, telde Greve’s resultaat dit keer wel mee voor de uitslag.

Desondanks leeft Willem Greve tussen hoop en vrees als het gaat om zijn kandidatuur voor deelname aan het EK van volgende maand in eigen land.

"Het was niet goed genoeg”, oordeelde bondscoach Ehrens over de verrichtingen van zijn team. “Teveel fouten”, was zijn conclusie. “Na de eerste manche deden we nog goed mee. Maar in de tweede ronde zakten we toch door het ijs. Het was nog niet goed genoeg, we hebben nog werk te doen de komende weken.”

Na negentig jaar weer Zweden
Duitsland rukte in de tweede omloop nog op van de zesde naar de tweede plaats, maar kon niet voor de vierde keer op rij in eigen land de winst vieren. Die eer was aan de Zweden, die precies negentig jaar na de eerste editie van het CHIO in Aken in 1929, dat succes voor het eerst herhaalden. De Fransen eindigden als derde.

Meer Springen

KROONENBERG – Wilton Porter (op archieffoto) greep zondag de hoofdprijs in de afsluitende rubriek van de eerste week van het concours hippique in... (17-11-2019)
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)
WIERDEN – Sven Peters beleefde een prima openingsdag van het CSI2 tijdens Indoor Wierden. De Enschedeër greep met zijn twaalfjarige vosmerrie Channel... (31-10-2019)
DENEKAMP – Koen Westendorp (op archieffoto) reed vrijdag op meesterlijke wijze naar de overwinning tijdens de ‘Masters’ van Euregio Indoor Denekamp. (26-10-2019)
DENEKAMP – Maikel Vaanholt greep donderdag met Izaro (v. Escudo) de zege in de klasse ZZ tijdens Euregio Indoor Denekamp. (25-10-2019)
WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers. (25-10-2019)
DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)