NA UITSTEKEND OPTREDEN VOOR LANDENPLOEG IN ROME

Willem Greve in team voor Sopot

ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni vertegenwoordigt tijdens de strijd om de FEI Nations Cup in het Polse Sopot.

Greve komt daar in actie samen met Bart Bles, Kevin Jochems en Doron Kuipers. Jens van Grunsven gaat mee als reserve. “We gaan er vol positivisme en vertrouwen tegenaan”, is Ehrens vastbesloten. De FEI Nations Cup in Sopot (Polen) is de eerste van vier landenwedstrijden waar de Nederlandse springruiters punten kunnen behalen om zich te plaatsen voor de finale in Barcelona. Een week na Sopot volgt de FEI Nations Cup in eigen land, tijdens het CSI Twente in Geesteren.

“Ik ben blij dat ik met een sterk team naar Sopot kan. Zeker omdat een week daarna gelijk Geesteren op de kalender staat en we ook daar ook met een goede ploeg rijden”, vertelt Ehrens. “Na het NK in Mierlo was de buitenwacht niet zo positief, maar ik heb nu toch wel weer goede combinaties waarmee we de strijd aan kunnen gaan.”

In goede vorm
De ruiters die de bondscoach opgeroepen heeft voor de wedstrijd aan de Poolse Oostzeekust hebben de afgelopen weken getoond dat ze in goede vorm verkeren. “Willem Greve deed het afgelopen vrijdag goed in de landenwedstrijd in Rome. Doron Kuipers was onlangs zevende in de vijfsterren Grote Prijs van La Baule en dat was zeker geen makkelijke wedstrijd”, legt Ehrens uit. “Bart Bles heeft sterk gepresteerd in de Global Champions Tour en heeft de vorm goed te pakken. Kevin Jochems behaalde zilver op het NK en reed daarna met Cristello naar de tweede plaats in de viersterren Grote Prijs van Gross Vieglen. “Dus ik ben optimistisch.”

Willem Greve was in het Oiazza di Sierna in Rome met Zypria S de sterkste ruiter voor Oranje met twee keer alleen een tijdfoutje wegens het overschrijden van de toegestane tijd in de landenwedstrijd. Jeroen Dubbeldam, die met Roelofsen Horse Trucks Eldorado debuteerde in de landenploeg, liep beide keren tegen een forse foutenlast aan en zorgde twee maal voor het streepresultaat. Nederland, met behalve Willem Greve KevinOlsmeijer, Bart Bles en Jur Vrieling in de ploeg, deelde in Rome de derde plaats achter Zweden en Ierland met de Belgen. 

Jeroen Dubbeldam met met Roelofsen Horse Trucks Gioia (rechts) vijfde in een rubriek over 1,50 meter op tijd en boekte hij vrijdag een vierde en zaterdag een achtste plaats met Donjo in rubrieken voor de Small Tour over 1,45 meter. In het laatste geval eindigde hij direct achter Willem Greve met Faro, die zevende werd.

De combinaties die door Rob Ehrens zijn ingeschreven voor de FEI Nations Cup van CSIO Sopot:

Willem Greve (Markelo) - Zypria S
Kevin Jochems (Sevenum) - Cristello H
Doron Kuipers (Mijnsheerenland) - Charley
Bart Bles (Babberich) - Israel van de Dennehoeve
Jens van Grunsven (Erp) – Cika (reserve)

FEI Nations Cup 2019
In de eerste Europese divisie komt Nederland aan de start voor punten in de volgende wedstrijden (met *)
13-16 juni CSIO Sopot (Polen) *20-23 juni CSIO Geesteren *
11-14 CSIO Falsterbo (Zweden) *
25-28 CSIO Hickstead (Engeland) *
7-11 augustus, CSIO Dublin (Ierland)
3-6 oktober, CSIO Barcelona (Spanje). Finale.

Foto Willem Greve met Zypria S (boven) © Kiek4Fun
Foto Jeroen Dubbeldam met Roelofsen Horse Trucks Gioia 
© www.fototrailer.nl

 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)