EERSTE EN TWEEDE IN GROTE PRIJS, BEN SCHRÖDER MAAKT TWENTS FEESTJE COMPLEET

Willem Greve schittert in Den Bosch

DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote Prijs om de VHO Trofee en Ben Schröder maakte het Twentse feestje helemaal compleet in een waar Eldorado-festijn.

De eerste drie plaatsen in de uitslag waren stuk voor stuk voor nazaten van Eldorado van de Zeshoek. Als eerste starter in de barrage gaf Willem Greve met de achtjarige bruine hengst Highway M TN (v. Eldorado x Chellano) meteen zijn visitekaartje af. Zijn tijd van 37,32 bleef de topchrono, tot hij zelf als tiende en laatste van de overgebleven kandidaten voor de eindzege er met de negenjarige bruine hengst Grandorado TN (Eldorado x Carolus II) nog eens 0,47 seconde afknabbelde. Ben Schröder (foto onder) bleek uiteindelijk de belangrijkste uitdager van de Markeloër. Met de negen jaar oude Grodino (Eldorado x Celano) vormde hij de op twee na snelste foutloze combinatie in de Brabanthallen met zijn tijd van 37,75 seconde.

Heel goede band
Willem Greve: “Het was mooi, het zijn allebei goede paarden fijne hengsten.” Hij werd even emotioneel toen hij zijn overwinning mede opdroeg aan de onlangs overleden Arnold Kootstra. “Hij was altijd mijn maat, we gingen meestal samen naar de keuringen en de hengstencompetitie. Het is heel raar dat hij er niet meer is, dat was best confronterend. Ik was erg goed bevriend met hem, we woonden in hetzelfde dorp en hij was vaak hier. Hij ging vaak mee op concours en dan deden we het losspringen samen en één keer in de twee of drie weken aten we samen. We zochten elkaar altijd weer op, Arnold was echt belangrijk voor me, we hadden een heel goede band.”
 
Willem Greve wierp na de prijsuitreiking de verdiende bos bloemen richting een dame op de tribune. “Die mevrouw had ik voordat ik met Eldorado de ring inging voor de grap gevraagd of ik met hem of met Highway moest winnen. Ik was al zeker van de zege, dus het kwam erop neer dat ik haar vroeg of ik nog een keer gas moest geven of niet. Zij vond dat het Eldorado moest worden. Daarom heb ik haar het bosje bloemen toegegooid.”

Vincent Geerink eindigde in het eindklassement van de Blom Hengstencompetitie in de klasse Z/ZZ als derde met zijn zevenjarige bruine hengst Ice Breaker EB (v. Action Breaker x Heartbreaker). De eindzege was voor Alex David Gill met de even oude voshengst Inaico VDL (v. Indoctro x Capitol).

Foto's Willem Greve met Grandorado TN (boven) en Ben Schröder met Grodino © www.fototrailer.nl

Meer Springen

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
VALENCIA – Remco Been en Willem Greve boekten zaterdag allebei een fraaie zege tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. (03-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af precies twintig jaar nadat hij met de eigenzinnige schimmel De Sjiem historie schreef met het winnen van de Olympische... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Precies twintig jaar nadat hij in Sydney met De Sjiem goud veroverde tijdens de Olympische Spelen, stond Jeroen Dubbeldam opnieuw... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af twintig jaar nadat Jeroen Dubbeldam met zijn bij leven al legendarische schimmel De Sjiem in Sydney als debutant een... (01-10-2020)
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)