EERSTE EN TWEEDE IN GROTE PRIJS, BEN SCHRÖDER MAAKT TWENTS FEESTJE COMPLEET

Willem Greve schittert in Den Bosch

DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote Prijs om de VHO Trofee en Ben Schröder maakte het Twentse feestje helemaal compleet in een waar Eldorado-festijn.

De eerste drie plaatsen in de uitslag waren stuk voor stuk voor nazaten van Eldorado van de Zeshoek. Als eerste starter in de barrage gaf Willem Greve met de achtjarige bruine hengst Highway M TN (v. Eldorado x Chellano) meteen zijn visitekaartje af. Zijn tijd van 37,32 bleef de topchrono, tot hij zelf als tiende en laatste van de overgebleven kandidaten voor de eindzege er met de negenjarige bruine hengst Grandorado TN (Eldorado x Carolus II) nog eens 0,47 seconde afknabbelde. Ben Schröder (foto onder) bleek uiteindelijk de belangrijkste uitdager van de Markeloër. Met de negen jaar oude Grodino (Eldorado x Celano) vormde hij de op twee na snelste foutloze combinatie in de Brabanthallen met zijn tijd van 37,75 seconde.

Heel goede band
Willem Greve: “Het was mooi, het zijn allebei goede paarden fijne hengsten.” Hij werd even emotioneel toen hij zijn overwinning mede opdroeg aan de onlangs overleden Arnold Kootstra. “Hij was altijd mijn maat, we gingen meestal samen naar de keuringen en de hengstencompetitie. Het is heel raar dat hij er niet meer is, dat was best confronterend. Ik was erg goed bevriend met hem, we woonden in hetzelfde dorp en hij was vaak hier. Hij ging vaak mee op concours en dan deden we het losspringen samen en één keer in de twee of drie weken aten we samen. We zochten elkaar altijd weer op, Arnold was echt belangrijk voor me, we hadden een heel goede band.”
 
Willem Greve wierp na de prijsuitreiking de verdiende bos bloemen richting een dame op de tribune. “Die mevrouw had ik voordat ik met Eldorado de ring inging voor de grap gevraagd of ik met hem of met Highway moest winnen. Ik was al zeker van de zege, dus het kwam erop neer dat ik haar vroeg of ik nog een keer gas moest geven of niet. Zij vond dat het Eldorado moest worden. Daarom heb ik haar het bosje bloemen toegegooid.”

Vincent Geerink eindigde in het eindklassement van de Blom Hengstencompetitie in de klasse Z/ZZ als derde met zijn zevenjarige bruine hengst Ice Breaker EB (v. Action Breaker x Heartbreaker). De eindzege was voor Alex David Gill met de even oude voshengst Inaico VDL (v. Indoctro x Capitol).

Foto's Willem Greve met Grandorado TN (boven) en Ben Schröder met Grodino © www.fototrailer.nl

Meer Springen

Vanuit de kleine buurtschap Hoge Hexel koos Mo(nique) van Haarst zes jaar geleden voor een onbekend hippisch avontuur in Koeweit. Ondertussen is ze... (28-03-2020)
TUBBERGEN – De zevende editie van Jumping Schröder Tubbergen wordt verschoven naar later datum. Het evenement zou worden gehouden van 13 tot en 17... (18-03-2020)
OLIVA NOVA – Met een tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs over 1,45 meter kwam ook voor Remco Been vrijdag een abrupt einde... (14-03-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)