WINNAAR HOOFDNUMMER VOOR GERBEN MORSINK EN HENDRIK JAN SCHUTTERT

Willem Greve op herhaling in Wierden

Willem Greve balt zijn vuist na weer een zege in de Grote Prijs van Wierden. Foto © Ashley Claus

WIERDEN – Willem Greve ging zondag op herhaling in de strijd om de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Outdoor Wierden. Na een ongekend spannende barrage won hij met zijn zestienjarige bruine hengst Carambole net als vorig jaar, toen op Gogo, het hoofdnummer op de springakker in Wierden.

Op 0,11 seconde volgde streekgenoot Gerben Morsink met zijn zwartbruine hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve), weer 0,02 seconde later eindigde Hendrik Jan Schuttert als derde met de negen jaar oude bruine ruin Carrera (v. Carrera VDL).

Willem Greve koos in de extra rondgang (foto rechts) op weg naar de laatste hindernis als enige voor een wending links uit de flank voor de boom langs. Het bleek de juiste strategie. “Wat een beestje hè?”, klonk het uit zijn mond nadat het Wilhelmus voor hem had geklonken. “Ik had gezien hoe Gerco Schröder er na de laatste oxer omheen vloog. Het was voor mij de enige optie, wilde ik winnen, omdat ik onderweg al een keer ergens even wat moest wachten. We hadden direct de goede afstand te pakken.”

Elektriciteit in de lucht
“Carambole is wel zo geroutineerd dat hij dat voor elkaar krijgt”, gaat Greve enthousiast verder. “Als hij goed is, is hij beter dan de rest. Qua planning had ik hem graag  de Grote Prijs van Aken willen laten rijden. Iedereen weet waarom dat niet kon. Dit was eigenlijk een beetje een test om te kijken hoe goed hij te pas is. Ik kan hem nu gerust meenemen naar Valkenswaard, lijkt me. Carambole vindt een barrage rijden het mooiste wat er is, Thuis rijden of meedoen aan een parcours in de Z is toch heel anders. Met de elektriciteit in de lucht is hij op zijn best.”

Gerben Morsink had voor Willem Greve de leiding genomen in de barrage met een scherpe rit op de in puike vorm verkerende Navarone Z. “Toen ik de ring uitkwam stond ik nog eerste… Voor mijn gevoel was het een perfect rondje. Ik had die laatste optie voorlangs de boom wel gezien, maar vond de afstand daar extreem kort. Maar het resultaat ligt er, het kon dus wel. En als ik het er een gun om hier te winnen is het Willem en Carambole. Ik ben heel tevreden hoe Navarone sprong.”

Pas tweede Grand Prix
Dat was ook Hendrik Jan Schuttert over de prestatie van zijn paard Good Farming HS, opgeleid door zijn vader Jan. “Maar misschien had ik nog iets sneller gekund. Ik had wat agressiever buitenom naar de laatste hindernis kunnen rijden. Maar voor dit paard is het pas de tweede Grand Prix op dit niveau en ik ben harstikke blij hoe gemakkelijk hij sprong. Voor de boom langs was voor ons geen optie. Ik heb in elk geval weer een paar goede paarden. Dat maakt het leuk om concoursen te rijden.”

De Grote Prijs van Wierden draaide uiteindelijk uit op een prachtig onderonsje van combinaties uit de eigen streek. Chantal Regter reed in voor haar bekende omgeving naar de vijfde plaats met de vijftienjarige bruine ruin Quilando (v. Quintender). Wilton Porter, pupil van Jeroen Dubbeldam,  bezette met de even oude vosmerrie Diamante Darco de zesde plek, Gerco Schröder werd achtste met zijn zestienjarige bruine hengst Glock’s Zaranza (v. Karandasj) en Sjaak Sleiderink tiende met de negen jaar oude donkerbruine merrie Gypsy d’Usance (v. Namelus R).

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN
Foto's hierboven: Gerben Morsink met Navarone © Hippisch Twente
Hendrik Jan Schuttert met Good Farming HS en 
vader Jan Greve die deelt in de vreugde van zoon Willem, evenals springfoto Willem Greve © Ashley Claus 

 

Meer Springen

»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)