SPECTACULAIRE BARRAGE IN NEGENTIENDE EDITIE SCHRÖDER MASTERCLASS

Willem Greve klopt Gerco Schröder

TUBBERGEN – Gerco Schröder was dinsdagavond dichter dan ooit bij zijn eerste zege in de Schröder Masterclass, maar vond uiteindelijk zijn meester in Willem Greve. De Markeloër had het evenement in 2010, toen met Athene, ook al een keer op zijn naam geschreven.

Met de snelste barragerit in een reeks van dertien onttroonde Greve Eric ten Cate, die de laatste drie keer op rij de beste was geweest. De ruiter uit Geesteren moest dit keer in de voorlaatste ronde afhaken met Autobas Dairone en werd veertiende. Peter Olthof eindigde als derde in een wedstrijd die laat ontbrandde, maar een spectaculair slot kreeg.

Volgepakte tribunes
Rob Schipper opende voor volgepakte tribunes het dozijn in de barrage met een foutloos optreden op Carollo in 33,92 seconde, waarna hij werd opgevolgd door Sjaak Sleiderink met Euro (32,21). Diens tijd werd door Peter Olthof op Dokyra Fortuna aangescherpt naar 30,92 seconde. Maar al meteen erna was de vreugde voorbij, toen Gerco Schröder met Glock’s Debalia de zes hindernissen precies een halve tel sneller achter zich liet.

Maar Willem Greve had het laatste woord. Met de elfjarige bruine ruin Carewitz (v. Carinho) dook hij in 30,35 nog 0,57 seconde onder de chrono van de leidende Gerco Schröder. En daar kon Greve uiteraard best van genieten. “Leuk toch? Carewitz is een superfijne knol, die bij het concours van De Wolden al een dikke proef won en derde werd in het Championat.”

Terug aan het front
Na begin dit jaar enkele maanden geleden op non-actief te hebben gestaan, is Willem Greve, die 2000 euro als winstpremie meekreeg, ondertussen weer helemaal terug aan het front. “Bij het concours in Frankfurt kreeg ik last van een ruiterspier. Daarna heb ik het nog wel geprobeerd bij Indoor Drachten, maar dat ging niet. In maart ben ik weer begonnen in Olivia (Valencia). Ik ben prima behandeld door Marcel Richter in Enschede en ga nu elke week braaf naar hem toe. Het gaat nu heel goed.”

Jeugd maakt indruk
Gerco Schröder (onderste foto) kon er mee leven dat hij nog steeds op zijn eerste overwinning in zijn ‘eigen’ Masterclass moet wachten. Lachend: “Maar ik kom in de buurt. Debalia is in elk geval een super merrie, ze is heel competitief. Het was vanavond in elk geval weer een mooi spektakel en twee uurtjes gezellig. Misschien is het wel wat veel als er dertien van de twintig in de barrage komen, maar we vinden het mooi om zoveel mogelijk sport te laten zien. Er zijn ook ruiters met jonge paarden en die moeten evengoed de kans krijgen.”

En niet te vergeten ook jonge ruiters. Madée Schuttenbeld, Britt Wiefferink en Ivo Busscher reden mee tot en met de beslissende omloop en dienden zich aan als potentiele winnaars voor de toekomst. Alleen al daarvoor verdienen ze een groot compliment. Ook Stijn Roelink reed mee, maar hij was zo onfortuinlijk de eerste afvaller te zijn. Voor het talent uit Lattrop restte wel een mooie troostprijs, tien balen houtvezel en tien balen Lucerne.

Meer Springen

GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)
LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in... (24-03-2019)