SPECTACULAIRE BARRAGE IN NEGENTIENDE EDITIE SCHRÖDER MASTERCLASS

Willem Greve klopt Gerco Schröder

TUBBERGEN – Gerco Schröder was dinsdagavond dichter dan ooit bij zijn eerste zege in de Schröder Masterclass, maar vond uiteindelijk zijn meester in Willem Greve. De Markeloër had het evenement in 2010, toen met Athene, ook al een keer op zijn naam geschreven.

Met de snelste barragerit in een reeks van dertien onttroonde Greve Eric ten Cate, die de laatste drie keer op rij de beste was geweest. De ruiter uit Geesteren moest dit keer in de voorlaatste ronde afhaken met Autobas Dairone en werd veertiende. Peter Olthof eindigde als derde in een wedstrijd die laat ontbrandde, maar een spectaculair slot kreeg.

Volgepakte tribunes
Rob Schipper opende voor volgepakte tribunes het dozijn in de barrage met een foutloos optreden op Carollo in 33,92 seconde, waarna hij werd opgevolgd door Sjaak Sleiderink met Euro (32,21). Diens tijd werd door Peter Olthof op Dokyra Fortuna aangescherpt naar 30,92 seconde. Maar al meteen erna was de vreugde voorbij, toen Gerco Schröder met Glock’s Debalia de zes hindernissen precies een halve tel sneller achter zich liet.

Maar Willem Greve had het laatste woord. Met de elfjarige bruine ruin Carewitz (v. Carinho) dook hij in 30,35 nog 0,57 seconde onder de chrono van de leidende Gerco Schröder. En daar kon Greve uiteraard best van genieten. “Leuk toch? Carewitz is een superfijne knol, die bij het concours van De Wolden al een dikke proef won en derde werd in het Championat.”

Terug aan het front
Na begin dit jaar enkele maanden geleden op non-actief te hebben gestaan, is Willem Greve, die 2000 euro als winstpremie meekreeg, ondertussen weer helemaal terug aan het front. “Bij het concours in Frankfurt kreeg ik last van een ruiterspier. Daarna heb ik het nog wel geprobeerd bij Indoor Drachten, maar dat ging niet. In maart ben ik weer begonnen in Olivia (Valencia). Ik ben prima behandeld door Marcel Richter in Enschede en ga nu elke week braaf naar hem toe. Het gaat nu heel goed.”

Jeugd maakt indruk
Gerco Schröder (onderste foto) kon er mee leven dat hij nog steeds op zijn eerste overwinning in zijn ‘eigen’ Masterclass moet wachten. Lachend: “Maar ik kom in de buurt. Debalia is in elk geval een super merrie, ze is heel competitief. Het was vanavond in elk geval weer een mooi spektakel en twee uurtjes gezellig. Misschien is het wel wat veel als er dertien van de twintig in de barrage komen, maar we vinden het mooi om zoveel mogelijk sport te laten zien. Er zijn ook ruiters met jonge paarden en die moeten evengoed de kans krijgen.”

En niet te vergeten ook jonge ruiters. Madée Schuttenbeld, Britt Wiefferink en Ivo Busscher reden mee tot en met de beslissende omloop en dienden zich aan als potentiele winnaars voor de toekomst. Alleen al daarvoor verdienen ze een groot compliment. Ook Stijn Roelink reed mee, maar hij was zo onfortuinlijk de eerste afvaller te zijn. Voor het talent uit Lattrop restte wel een mooie troostprijs, tien balen houtvezel en tien balen Lucerne.

Meer Springen

HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Gerco Schröder was op de laatste dag van het IICH Groningen in Zuidbroek twee keer dicht bij een mooie zege. Maar even vaak moest hij in... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Net als een dag eerder eindigde Remco Been vrijdag tijdens het IICH Groningen met Gouverneur een keer als tweede. De ruiter uit Wierden... (05-01-2019)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate zette donderdag bij het IICH Groningen in Zuidbroek met ECW Blue Sky de openingsrubriek over 1,30 meter op tijd voor het... (04-01-2019)
MARIËNHEEM – Josta van Straaten nam de absolute hoofdrol voor haar rekening tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Mariënheem. Na haar zege in de Grote... (03-01-2019)
ZUIDBROEK – Voor Henri Stegeman en Hilde Woudstra (foto) verliep het laatste concours van 2018 uitstekend. Het duo uit Daarle beleefde enkele... (31-12-2018)
BATHMEN – Conor Drain stal vrijdagavond de show tijdens Jumping Bathmen. Bij het springen over 1,40 meter won hij niet alleen de Grote Prijs, maar... (22-12-2018)
PRAAG - Frank Schuttert eindigde met Chianti’s Champion op een knappe derde plaats in de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix in Praag. De... (16-12-2018)
FRANKFURT – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot zondag de Grote Prijs van Hessen in Frankfurt op zijn negenjarige bruine ruin Roelofsen Horse Trucks... (16-12-2018)
VRAGENDER – Jarno Hesselink beleefde een mooie vrijdag tijdens de wedstrijden in Vragender. Hesselink zegevierde in de klasse Z met Fhera en eindigde... (16-12-2018)
OPGLABBEEK – Sander Geerink verzorgde met Donner IK een mooi slotakkoord tijdens de vierdaagse springwedstrijd in het Sentower Park in het Belgische... (11-12-2018)
VRAGENDER – Lennard de Boer (foto) moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in de afsluitende Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek. Met de... (02-12-2018)