SPECTACULAIRE BARRAGE IN NEGENTIENDE EDITIE SCHRÖDER MASTERCLASS

Willem Greve klopt Gerco Schröder

TUBBERGEN – Gerco Schröder was dinsdagavond dichter dan ooit bij zijn eerste zege in de Schröder Masterclass, maar vond uiteindelijk zijn meester in Willem Greve. De Markeloër had het evenement in 2010, toen met Athene, ook al een keer op zijn naam geschreven.

Met de snelste barragerit in een reeks van dertien onttroonde Greve Eric ten Cate, die de laatste drie keer op rij de beste was geweest. De ruiter uit Geesteren moest dit keer in de voorlaatste ronde afhaken met Autobas Dairone en werd veertiende. Peter Olthof eindigde als derde in een wedstrijd die laat ontbrandde, maar een spectaculair slot kreeg.

Volgepakte tribunes
Rob Schipper opende voor volgepakte tribunes het dozijn in de barrage met een foutloos optreden op Carollo in 33,92 seconde, waarna hij werd opgevolgd door Sjaak Sleiderink met Euro (32,21). Diens tijd werd door Peter Olthof op Dokyra Fortuna aangescherpt naar 30,92 seconde. Maar al meteen erna was de vreugde voorbij, toen Gerco Schröder met Glock’s Debalia de zes hindernissen precies een halve tel sneller achter zich liet.

Maar Willem Greve had het laatste woord. Met de elfjarige bruine ruin Carewitz (v. Carinho) dook hij in 30,35 nog 0,57 seconde onder de chrono van de leidende Gerco Schröder. En daar kon Greve uiteraard best van genieten. “Leuk toch? Carewitz is een superfijne knol, die bij het concours van De Wolden al een dikke proef won en derde werd in het Championat.”

Terug aan het front
Na begin dit jaar enkele maanden geleden op non-actief te hebben gestaan, is Willem Greve, die 2000 euro als winstpremie meekreeg, ondertussen weer helemaal terug aan het front. “Bij het concours in Frankfurt kreeg ik last van een ruiterspier. Daarna heb ik het nog wel geprobeerd bij Indoor Drachten, maar dat ging niet. In maart ben ik weer begonnen in Olivia (Valencia). Ik ben prima behandeld door Marcel Richter in Enschede en ga nu elke week braaf naar hem toe. Het gaat nu heel goed.”

Jeugd maakt indruk
Gerco Schröder (onderste foto) kon er mee leven dat hij nog steeds op zijn eerste overwinning in zijn ‘eigen’ Masterclass moet wachten. Lachend: “Maar ik kom in de buurt. Debalia is in elk geval een super merrie, ze is heel competitief. Het was vanavond in elk geval weer een mooi spektakel en twee uurtjes gezellig. Misschien is het wel wat veel als er dertien van de twintig in de barrage komen, maar we vinden het mooi om zoveel mogelijk sport te laten zien. Er zijn ook ruiters met jonge paarden en die moeten evengoed de kans krijgen.”

En niet te vergeten ook jonge ruiters. Madée Schuttenbeld, Britt Wiefferink en Ivo Busscher reden mee tot en met de beslissende omloop en dienden zich aan als potentiele winnaars voor de toekomst. Alleen al daarvoor verdienen ze een groot compliment. Ook Stijn Roelink reed mee, maar hij was zo onfortuinlijk de eerste afvaller te zijn. Voor het talent uit Lattrop restte wel een mooie troostprijs, tien balen houtvezel en tien balen Lucerne.

Meer Springen

SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld... (17-11-2018)
SAASVELD – Jarno Hesselink en Peter Olthof hadden zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door op één dag in twee klassen de strijd om de EquiFirst... (17-11-2018)
SAASVELD – De Twentse ponyruiters moesten het zaterdag in de finales van de strijd om de Twente Cup stellen zonder een zege. De winst ging in alle... (17-11-2018)
SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van... (17-11-2018)
SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)
OLDENBURG – Gerco Schröder greep zondag net naast de zege in de Grote Prijs van Oldenburg. Met de veertienjarige bruine hengst Glock’s Zaranza (v.... (04-11-2018)
LYON – Willem Greve noteerde zondag met zijn veertienjarige bruine hengst Carambole (v. San Patrignano Cassini) de achtste plaats in de rubriek over... (04-11-2018)
SAASVELD – Steven Veldhuis en Bas van der Aa grepen woensdag de zeges in de klasse Z tijdens het maandelijkse springen in de Ankerhal in Saasveld. In... (02-11-2018)
SAINT LO – Annelies Vorsselmans (foto) behaalde zondag met haar twaalfjarige bruine ruin Wilandro 3 (v. Unistar) een fraaie vierde plaats in de Grote... (29-10-2018)
DENEKAMP – Ook tijdens Euregio Indoor Denekamp stond er weer eens geen maat op Remco Been. De Wierdenaar was met Eurocool’s Elstar (v. Duamant de... (27-10-2018)
HELLENDOORN – Twee zussen bleven vrijdagavond net als Edwin Klokman foutloos in de barrage van de sterk bezette Grote Prijs van Hellendoorn over 1,40... (27-10-2018)
ZWOLLE – Wilton Porter (bovenste foto) beleefde zondag een absolute topdag in de IJsselhallen in Zwolle. De pupil en buurman van Jeroen Dubbeldam... (21-10-2018)
AMBT DELDEN – Bas van der Aa toonde zich zaterdagmiddag in manege De Hoffmeijer in Ambt Delden met Davinci (v. Arpeggio) een ware titelverdediger van... (20-10-2018)
ZWOLLE – Een week na zijn spectaculaire zege met Gouverneur in de Grote Prijs van Saasveld stond Remco Been vrijdagavond opnieuw vooraan tijdens een... (19-10-2018)