SPECTACULAIRE BARRAGE IN NEGENTIENDE EDITIE SCHRÖDER MASTERCLASS

Willem Greve klopt Gerco Schröder

TUBBERGEN – Gerco Schröder was dinsdagavond dichter dan ooit bij zijn eerste zege in de Schröder Masterclass, maar vond uiteindelijk zijn meester in Willem Greve. De Markeloër had het evenement in 2010, toen met Athene, ook al een keer op zijn naam geschreven.

Met de snelste barragerit in een reeks van dertien onttroonde Greve Eric ten Cate, die de laatste drie keer op rij de beste was geweest. De ruiter uit Geesteren moest dit keer in de voorlaatste ronde afhaken met Autobas Dairone en werd veertiende. Peter Olthof eindigde als derde in een wedstrijd die laat ontbrandde, maar een spectaculair slot kreeg.

Volgepakte tribunes
Rob Schipper opende voor volgepakte tribunes het dozijn in de barrage met een foutloos optreden op Carollo in 33,92 seconde, waarna hij werd opgevolgd door Sjaak Sleiderink met Euro (32,21). Diens tijd werd door Peter Olthof op Dokyra Fortuna aangescherpt naar 30,92 seconde. Maar al meteen erna was de vreugde voorbij, toen Gerco Schröder met Glock’s Debalia de zes hindernissen precies een halve tel sneller achter zich liet.

Maar Willem Greve had het laatste woord. Met de elfjarige bruine ruin Carewitz (v. Carinho) dook hij in 30,35 nog 0,57 seconde onder de chrono van de leidende Gerco Schröder. En daar kon Greve uiteraard best van genieten. “Leuk toch? Carewitz is een superfijne knol, die bij het concours van De Wolden al een dikke proef won en derde werd in het Championat.”

Terug aan het front
Na begin dit jaar enkele maanden geleden op non-actief te hebben gestaan, is Willem Greve, die 2000 euro als winstpremie meekreeg, ondertussen weer helemaal terug aan het front. “Bij het concours in Frankfurt kreeg ik last van een ruiterspier. Daarna heb ik het nog wel geprobeerd bij Indoor Drachten, maar dat ging niet. In maart ben ik weer begonnen in Olivia (Valencia). Ik ben prima behandeld door Marcel Richter in Enschede en ga nu elke week braaf naar hem toe. Het gaat nu heel goed.”

Jeugd maakt indruk
Gerco Schröder (onderste foto) kon er mee leven dat hij nog steeds op zijn eerste overwinning in zijn ‘eigen’ Masterclass moet wachten. Lachend: “Maar ik kom in de buurt. Debalia is in elk geval een super merrie, ze is heel competitief. Het was vanavond in elk geval weer een mooi spektakel en twee uurtjes gezellig. Misschien is het wel wat veel als er dertien van de twintig in de barrage komen, maar we vinden het mooi om zoveel mogelijk sport te laten zien. Er zijn ook ruiters met jonge paarden en die moeten evengoed de kans krijgen.”

En niet te vergeten ook jonge ruiters. Madée Schuttenbeld, Britt Wiefferink en Ivo Busscher reden mee tot en met de beslissende omloop en dienden zich aan als potentiele winnaars voor de toekomst. Alleen al daarvoor verdienen ze een groot compliment. Ook Stijn Roelink reed mee, maar hij was zo onfortuinlijk de eerste afvaller te zijn. Voor het talent uit Lattrop restte wel een mooie troostprijs, tien balen houtvezel en tien balen Lucerne.

Meer Springen

TRYON – De Nederlandse springruiters hebben op de slotdag van de teamwedstrijd hun vijfde positie niet kunnen omzetten in een medaille. Het kwartet... (21-09-2018)
TRYON - De eerste dag van het WK voor de springruiters is voor Nederland zeer succesvol verlopen. Alle vier ruiters leverden een sterke rit af.... (19-09-2018)
LANAKEN – Twee jaar nadat hij met Warrant de wereldtitel bij de vijfjarige paarden veroverde, was Willem Greve op Stoeterij Zangersheide in het... (16-09-2018)
VRAGENDER - Gerco Schröder, jarenlang sterkhouder van het Nederlands springteam, is niet naar de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Wel won... (16-09-2018)
VRAGENDER – En weer was Roos Wevers de beste. De elfjarige amazone uit Markelo, drie weken geleden al goed voor de nationale titel in Ermelo,... (16-09-2018)
AMBT DELDEN – Lindy Stuivenberg beleefde een leuk sportief weekend tijdens Indoor en Outdoor Ambt Delden. Met de onverwoestbare schimmelmerrie... (10-09-2018)
PADERBORN – Ben Schröder (bovenste foto) sloot zondag de Grote Prijs van Paderborn af op de vijfde plaats. Met zijn tienjarige bruine ruin Davino Q (... (09-09-2018)
ISING - Hendrik Jan Schuttert heeft het naar zijn zin bij het internationale concours in Ising am Chiemsee in het zuiden van Duitsland. De afgelopen... (02-09-2018)
SOMMERSTEDT – Robert Vos was zaterdag erg dicht bij zijn tweede overwinning in het Deense Sommerstedt. (02-09-2018)
OPGLABBEEK – Frank Schuttert (op archieffoto) bleef zaterdag in het Belgische Opglabbeek ruim een halve seconde verwijderd van de winst in de... (02-09-2018)
JAKARTA – Wim Schröder heeft als bondscoach van de springruiterequipe van Japan zilver veroverd in de landenwedstrijd. Individueel slaagde Japan er... (30-08-2018)
LASTRUP – Remco Been presteerde zondagmiddag uitstekend tijdens de Grote Prijs in het Duitse Lastrup. De Wierdenaar wrong zich in de barrage keurig... (26-08-2018)
WIENER NEUSTADT - Sander Geerink (op archieffoto) zegevierde zondag tijdens de finale van de Medium Tour van het CSI2 in Wiener Neustadt. Met zijn... (26-08-2018)
JAKARTA – Voor Wim Schröder wacht vanaf maandag zijn eerste grote krachtproef als bondscoach van de Japanse springequipe. In Jakarta beginnen dan... (26-08-2018)
MÜNSTER – Jeroen Dubbeldam tekende vrijdag voor een fraaie zege in de rankingproef over 1,50 meter op tijd voor de Big Tour tijdens het ‘Turnier der... (25-08-2018)
WIERDEN – Robert Vos bleef vrijdag baas in ’eigen huis’ tijdens de nationale rubriek springen over 1,40 meter bij De Eschruiters. Met de achtjarige... (25-08-2018)
WIERDEN – Coen van Haarst bleek uiteindelijk de grote winnaar de van de reeks wedstrijden in het kader van Eurojump Wierden. De ruiter uit Wierden... (25-08-2018)
LASTRUP – Remco Been eindigde donderdag als tweede in een rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens het internationale concours hippique in het Duitse... (24-08-2018)
WIENER NEUSTADT – Nuri Dijks zegevierde donderdag in de rubriek over 1,35 meter op tijd voor de Medium Tour tijdens het internationale springconcours... (23-08-2018)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink is de komende zes weken geleden uit de roulatie. De ruiter uit De Lutte reed dinsdagavond laat na afloop van de Schröder... (23-08-2018)