SPECTACULAIRE BARRAGE IN NEGENTIENDE EDITIE SCHRÖDER MASTERCLASS

Willem Greve klopt Gerco Schröder

TUBBERGEN – Gerco Schröder was dinsdagavond dichter dan ooit bij zijn eerste zege in de Schröder Masterclass, maar vond uiteindelijk zijn meester in Willem Greve. De Markeloër had het evenement in 2010, toen met Athene, ook al een keer op zijn naam geschreven.

Met de snelste barragerit in een reeks van dertien onttroonde Greve Eric ten Cate, die de laatste drie keer op rij de beste was geweest. De ruiter uit Geesteren moest dit keer in de voorlaatste ronde afhaken met Autobas Dairone en werd veertiende. Peter Olthof eindigde als derde in een wedstrijd die laat ontbrandde, maar een spectaculair slot kreeg.

Volgepakte tribunes
Rob Schipper opende voor volgepakte tribunes het dozijn in de barrage met een foutloos optreden op Carollo in 33,92 seconde, waarna hij werd opgevolgd door Sjaak Sleiderink met Euro (32,21). Diens tijd werd door Peter Olthof op Dokyra Fortuna aangescherpt naar 30,92 seconde. Maar al meteen erna was de vreugde voorbij, toen Gerco Schröder met Glock’s Debalia de zes hindernissen precies een halve tel sneller achter zich liet.

Maar Willem Greve had het laatste woord. Met de elfjarige bruine ruin Carewitz (v. Carinho) dook hij in 30,35 nog 0,57 seconde onder de chrono van de leidende Gerco Schröder. En daar kon Greve uiteraard best van genieten. “Leuk toch? Carewitz is een superfijne knol, die bij het concours van De Wolden al een dikke proef won en derde werd in het Championat.”

Terug aan het front
Na begin dit jaar enkele maanden geleden op non-actief te hebben gestaan, is Willem Greve, die 2000 euro als winstpremie meekreeg, ondertussen weer helemaal terug aan het front. “Bij het concours in Frankfurt kreeg ik last van een ruiterspier. Daarna heb ik het nog wel geprobeerd bij Indoor Drachten, maar dat ging niet. In maart ben ik weer begonnen in Olivia (Valencia). Ik ben prima behandeld door Marcel Richter in Enschede en ga nu elke week braaf naar hem toe. Het gaat nu heel goed.”

Jeugd maakt indruk
Gerco Schröder (onderste foto) kon er mee leven dat hij nog steeds op zijn eerste overwinning in zijn ‘eigen’ Masterclass moet wachten. Lachend: “Maar ik kom in de buurt. Debalia is in elk geval een super merrie, ze is heel competitief. Het was vanavond in elk geval weer een mooi spektakel en twee uurtjes gezellig. Misschien is het wel wat veel als er dertien van de twintig in de barrage komen, maar we vinden het mooi om zoveel mogelijk sport te laten zien. Er zijn ook ruiters met jonge paarden en die moeten evengoed de kans krijgen.”

En niet te vergeten ook jonge ruiters. Madée Schuttenbeld, Britt Wiefferink en Ivo Busscher reden mee tot en met de beslissende omloop en dienden zich aan als potentiele winnaars voor de toekomst. Alleen al daarvoor verdienen ze een groot compliment. Ook Stijn Roelink reed mee, maar hij was zo onfortuinlijk de eerste afvaller te zijn. Voor het talent uit Lattrop restte wel een mooie troostprijs, tien balen houtvezel en tien balen Lucerne.

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)