Willem Greve derde met Carambole

DRACHTEN - Willem Greve reed vrijdagavond met zijn bruine Holsteiner hengst Carambole (v. Cassini x Concerto) naar de derde plaats in de rubriek over 1,50 meter met barrage. De Markeloër moest een kleine twee seconden toegeven op winnaar Marc Houtzager en de bijna negentienjarige bruine hengst Opium. Het paard dat aan zijn afscheidstournee bezig is, was ook ruim anderhalve seconde sneller dan nummer twee Amber Feijen met Briljant. Gerben Morsink werd zesde met Faithfull.

Mooier is het niet te regisseren. Volgende week het officiële afscheid van de sport, vrijdag nog een belangrijke proef winnen op ICNN Drachten. De 19-jarige hengst Sterrehof’s Opium (v. Polydor) maakte ondanks zijn leeftijd een verpletterende indruk onder het zadel van Marc Houtzager in de toprubriek van de dag. Het resultaat: 6.250 euro aan prijzengeld en een jubelstemming in het team rondom Houtzager.

“Wat dit voor mij betekent? Super mooi natuurlijk, maar voor het paard nog veel mooier. Opium heeft dit verdiend. Een week voor zijn afscheid een dikke proef winnen met barrage op die leeftijd, dat is gewoon heel speciaal. En onderweg gewoon nog bokken, dat is hij nog niet verleerd”, lacht Marc Houtzager.

Van de 67 deelnemers, zeker ook niet de minsten, kwalificeerden er zich slechts zeven voor de barrage. Amber Fijen reed een gestroomlijnde slotrit met de pas negenjarige Briljant (v. Chacco Blue), maar good-old Sterrehof’s Opium liet zich nog korter draaien en pakte de leiding. Het publiek hield de adem in bij de Franse snelheidsduivel Julien Epaillard, die bijna drie seconden sneller finishte maar een balk liet vallen op de laatste hindernis. De derde prijs ging dus naar Willem Greve met de ook al zo fantastisch springende hengst Carambole.

Als een hengst als Opium nog zo grandioos springt en topfit is, zou je vraagtekens kunnen zetten waarom hij uit de sport teruggetrokken wordt. “Ja, dat snap ik wel. Hij kan nog wel een paar jaar doorlopen, maar je moet een keer een afscheid plannen en dat hadden we gedaan. Beter zo’n afscheid dan dat hij straks veel minder goed springt. Ik ga hem wel missen. Dat zeker. Ik heb hem bijna tien jaar op stal gehad, maar hij krijg een super plekje op Stoeterij Sterrehof van zijn eigenaren Ivo en Ellen Campagne. Zondag loopt hij hier in Drachten zijn allerlaatste wedstrijd, de Grote Prijs. En dan volgende week op Jumping Amsterdam zijn laatste keer in de ring”, vertelt Houtzager, die met Opium nog deel nam aan de Olympische Spelen in Hongkong 2008.

Chantal Regter superieur
Chantal Regter boekte een superieure zege in de wedstrijd over 1,45 meter op tijd voor de Medium Tour. Met de vosmerrie Bengel SFN (v. Jupilot x Hors la Loi) reed ze de rest van het veld op behoorlijke achterstand. Marlon Modolo Zanatelli kwam met Vera nog het dichtst in haar buurt. Gert-Jan Bruggink eindigde als derde met Conelly Z.

Sander Geerink pakte met Wonderboy S een vierde prijs mee in de twee fasenrubriek over 1,35 meter in de Small Tour. De Belgische Nadege Janssen won met Bravour. Gert-Jan Bruggink voerde als nummer acht met Dakota V. Schutterhof drie Twentse deelnemers aan. Kirsten Rikkert met Winde RAG en Ben Schröder met Complemento werden negende en tiende.

Meer Springen

»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)