LAAGDREMPELIGE KWALIFICATIEMOGELIJKHEID VOOR GROTE PRIJS

Wierden: toch twee rankingproeven 

WIERDEN – Het CSI2 Outdoor Wierden krijgt toch twee rubrieken, die meetellen voor de Longines FEI Ranking. De organisatie is erin geslaagd voldoende animo te vinden bij deelnemers en sponsors om dit ondanks de coronacrisis mogelijk te maken. Outdoor Wierden staat op de agenda van donderdag 20 tot en met zondag 23 augustus.

“We kregen veel vragen van ruiters of we toch niet twee proeven zouden kunnen laten meetellen voor de wereldranglijst”, vertelt voorzitter Ruben Hofman van het Dutch Youngster Festival en Outdoor Wierden opgelucht. “Het betekende dat we meer combinaties zouden moeten toelaten en ook meer sponsorgeld bij elkaar moesten brengen om zo de extra kosten te kunnen opvangen. Daarmee zijn we een aardig eind op weg. We hebben goede hoop op een vol deelnemersveld, waarna we eventueel een wachtlijst samenstellen. We zijn de sponsors die al hebben toegezegd erg dankbaar en hopen er nog enkele met succes te benaderen om de begroting met een extra rankingproef helemaal sluitend te krijgen.”

Het maandag genomen besluit betekent dat tijdens Outdoor Wierden, waar ook voor het CSI1 gestart kan worden, ruim 350 paarden in actie zullen komen. De mogelijkheid zich te plaatsen voor de Grote Prijs van Wierden wordt voor ruiters zeer laagdrempelig gehouden. Deelname aan een van de twee kwalificaties is al voldoende om, met één paard, te mogen starten in het afsluitende hoofdnummer op zondag 23 augustus. Door de uitbreiding met een tweede rankingproef bedraagt de prijzenpot voor de senioren in Wierden nu ruim 75.000 euro. 

CSIO Dutch Youngster Festival
Een week voor Outdoor Wierden wordt het hippisch festijn op De Vossenbos geopend met het ondertussen traditionele CSIO Dutch Youngster Festival. Van woensdag 12 tot en met zondag 16 augustus komen weer tal van nationale jeugdequipes voor ponyruiters, children, junioren en young riders naar Wierden om deel te nemen aan de vermaarde landenwedstrijden voor de jeugd. 

Ruben Hofman: “Als gevolg van de coronacrisis zullen de teams van Italië, Noorwegen, Spanje en Zweden dit jaar echter helaas ontbreken. We hebben daardoor nog plekken beschikbaar voor deelnemers. Ze kunnen nog tot eind deze week inschrijven.” 

Voor beide evenementen geldt echter wel dat vanwege ‘corona’ slechts beperkt publiek kan worden toegelaten op De Vossenbos. Hofman: “Per dag kunnen we 250 gasten ontvangen. Het terrein wordt afgesloten en bezoekers kunnen zich melden bij de hoofdingang. Daar moeten ze een vragenlijst invullen, zoals dat ook gebeurt bij muziekfestivals. Die extra veiligheid geeft meer druk op de organisatie, maar we willen heel graag dat de sport gewoon kan doorgaan. Paardensport is geen contactsport en dankzij de deelnemers en de steun van onze sponsors en vrijwilligers kunnen we onze evenementen gelukkig toch laten plaatsvinden.”

De geplande festiviteiten rond de 25-jarige editie van het Dutch Youngster Festival dit jaar worden uitgesteld tot 2021.

Foto Willem Greve met Gogo, winnende combinatie van de Grote Prijs van Wierden in 2019 © www.fototrailer.nl

Meer Springen

LIER – Josta van Straaten bewaarde tijdens het CSI in het Belgische Lier het beste voor het laatst. Op de slotdag noteerde ze met vier verschillende... (20-09-2020)
LATTROP – De organisatie van de strijd om de Twente Cup krijgt onverwachts steun vanuit Koeweit. Equiciety heeft zich aangeboden om tijdens de... (15-09-2020)
TUBBERGEN – Binnen tien dagen hebben de broers Schröder afscheid moeten nemen van twee voormalige toppaarden. Nadat begin september Eurocommerce... (14-09-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans speelde zondag een van de hoofdrollen in de strijd om de Grote Prijs van het CSI2 De Peelbergen. Met haar... (14-09-2020)
LAMPRECHTSHAUSEN - Amber van Marle leverde zondag een keurige prestatie in de Grote Prijs van Lamprechtshausen voor junioren. Ze eindigde als derde... (14-09-2020)
VALKENSWAARD – Willem Greve werd zaterdag vierde in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. Met de hengst Carambole (foto), die met een... (13-09-2020)
HAAKSBERGEN – Nuri Dijks heerste woensdag in de klasse Z tijdens het Radide springen in Haaksbergen. Met Fiancé (v. Canturano) pakte hij de zege en... (10-09-2020)
LANGEVEEN – Marlous Voskamp boekte zondag een fraaie dubbele zege tijdens de wedstrijden dressuur in Langeveen. De Almelose paardentandarts... (07-09-2020)
EXLOO – Peter Olthof sloot zaterdag de Grote Prijs van het CSI in Exloo af met een tiende plaats. De Langevener was met zijn elfjarige bruine ruin... (06-09-2020)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot vrijdagavond de finale van de Medium Tour tijdens het CSI in Exloo met zijn  negenjarige vosruin Kennedy Z (v.... (04-09-2020)
EXLOO – De eerste twee dagen van het CSI Exloo leverden evenveel Twentse zeges op. Ze kwamen op naam van Ties Rothstegge en Steven Veldhuis. (04-09-2020)
VALKENSWAARD – Twentse ruiters lieten zich afgelopen week goed van voren zien tijdens het internationale concours op de terreinen van Jan Tops in... (31-08-2020)
GEESTEREN – Mart IJland was zaterdag de man van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De jonge Hengeloër zegevierde zowel in de klasse B op stijl als in... (30-08-2020)
GEESTEREN – Gerben Morsink en Steven Veldhuis zegevierden vrijdag in de zwaarste klassen van Hippisch Geesteren. Morsink won in stromende regen de... (29-08-2020)
WIERDEN – De Eschruiters in Wierden bewezen de afgelopen twee weken hoe grote sportevenementen ondanks het heersende coronavirus en de maximaal 250... (25-08-2020)
WIERDEN – Willem Greve ging zondag op herhaling in de strijd om de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Outdoor Wierden. Na een ongekend spannende... (23-08-2020)
WIERDEN – Stephanie Böhe eiste zondagmiddag op indrukwekkende wijze de zege op in de strijd om de Nijhof Wassink Groep Grote Prijs  van CSI1 Outdoor... (23-08-2020)
WIERDEN – Stal Thijssen blijft uiterst succesvol tijdens CSI2 Outdoor Wierden. Na drie zeges van Doron Kuipers op de eerste twee dagen was het... (23-08-2020)
WIERDEN – Fabiënne Roelofsen werd in 2006 met haar pony Fred gehuldigd als trotse winnares van de Grote Prijs voor ponyruiters tijdens het Dutch... (22-08-2020)
PRAAG – Jeroen Dubbeldam vertolkte vrijdag een glansrol in een winnend Oranje tijdens de wedstrijd voor de FEI Nations Cup tijdens het CSI3 in Praag... (21-08-2020)