SAASVELD ZATERDAG IN BAN VAN STRIJD OM TWENTE CUPS

Wie volgt Bas van de Aa op?

SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van het klassieke evenement in Saasveld.
 

De Albergenaar had zijn titel graag verdedigd, maar ontbreekt bij de altijd enerverende apotheose van het traditierijke circuit. “Heel jammer, want ik had heel graag gereden om te proberen de beker nog een jaartje te houden. Het zit er helaas niet in. Maar volgend jaar doe ik zeker weer mee.”

Drie grootste kanshebbers
Op papier zijn Peter Olthof, Lindy Stuivenberg en Koen Westendorp de grootste kanshebbers voor de ‘cup met de grote oren’, alleen al omdat ze in de Ankerhal twee paarden mogen starten in de klasse Z/ZZ. Alle drie zijn ze bovendien uitstekend in staat snelle tijden op de klokken te brengen. Olthof was twee jaar geleden al eens dicht bij succes, toen hij zijn toenmalige pupil Ellemijn Ensink verrassend met de winst aan de haal zag gaan en zelf met de tweede plek genoegen moest nemen. Olthof is ook de man, die samen met Bas van der Aa en Gijs Mosman hoofdsponsor EquiFirst binnenhaalde.

Lindy Stuivenberg toonde in de kwalificaties zoals vaker in het verleden een puike vorm en was bijvoorbeeld nog afgelopen dinsdag niet te kloppen met Zulanda. Koen Westendorp toonde eerder dit jaar al geregeld aan dat hij altijd kan meedoen om de prijzen.

Drie keer familie Morsink
Of gaat de hoofdprijs dit keer naar de familie Morsink, die met Claudia, Veronique en Gerben drie ijzers in het vuur heeft? Ook zij zullen moeten afrekenen met concurrenten als Jarno Hesselink, Sven Peters, Wesley Mulder, Hilde Woudstra en niet te vergeten Leonie Jonkers. De amazone leidt de dans in de strijd om de niet te versmaden Prix du Vainqueur, die in Saasveld voor het eerst wacht voor de combinatie die over alle vier wedstrijden samen het beste resultaat heeft geboekt.

Behalve in de topcategorie is er nog een aantal Twente Cups te verdelen, in de klassen L en M en bij de ponyruiters.

Programma Finales Twente Cup 2018
13.30 uur Klasse L
15.30 uur Klasse M
17.30 uur Pony's 
19.30 uur Klassen Z/ZZ

Foto's © www.fototrailer.nl (Bas van der Aa, boven) en © Willem Pfeiffer (Ellemijn Ensink en Peter Olthof)  

Meer Springen

OPGLABBEEK – Sander Geerink verzorgde met Donner IK een mooi slotakkoord tijdens de vierdaagse springwedstrijd in het Sentower Park in het Belgische... (11-12-2018)
VRAGENDER – Lennard de Boer (foto) moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in de afsluitende Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek. Met de... (02-12-2018)
VRAGENDER - Gerben Morsink reed vrijdagavond in de finale van de Medium Tour van CSI2 Jumping de Achterhoek met zijn negenjarige zwarte hengst... (02-12-2018)
VRAGENDER – Even mocht Remco Been vrijdagavond laat de illusie koesteren, dat hij met zijn elfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v.... (01-12-2018)
BALKBRUG - Eric ten Cate hoefde zijn zevenjarige bruine ruin Lacoste (v. Lord Pezi) donderdagavond niet tot het uiterste te laten gaan om de winst te... (30-11-2018)
VRAGENDER - Startnummer dertien was donderdagavond voor Sander Geerink het geluksnummer bij Jumping de Achterhoek. Hij won de eerste rubriek over 1,... (30-11-2018)
VRAGENDER – Mart IJland kneep zondagmiddag even in zijn arm. Met de tienjarige donkere vosmerrie Fantasia (v. For Kids Only x FS Cocky Dundee) sloot... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Gerco Schröder kwam zondagmiddag minder dan viertiende seconde te laat door de finish om de Grote Prijs van Maastricht op zijn naam te... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Willem Greve won zaterdagavond op grandioze wijze de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Longines Trophy Grote Prijs van Maastricht met... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Bart Haselbekke kende vrijdag een vliegende start tijdens Jumping Indoor Maastricht. De Wierdenaar won de rubriek over twee fasen (1,30... (23-11-2018)
SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld... (17-11-2018)
SAASVELD – Jarno Hesselink en Peter Olthof hadden zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door op één dag in twee klassen de strijd om de EquiFirst... (17-11-2018)
SAASVELD – De Twentse ponyruiters moesten het zaterdag in de finales van de strijd om de Twente Cup stellen zonder een zege. De winst ging in alle... (17-11-2018)
SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)