SAASVELD ZATERDAG IN BAN VAN STRIJD OM TWENTE CUPS

Wie volgt Bas van de Aa op?

SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van het klassieke evenement in Saasveld.
 

De Albergenaar had zijn titel graag verdedigd, maar ontbreekt bij de altijd enerverende apotheose van het traditierijke circuit. “Heel jammer, want ik had heel graag gereden om te proberen de beker nog een jaartje te houden. Het zit er helaas niet in. Maar volgend jaar doe ik zeker weer mee.”

Drie grootste kanshebbers
Op papier zijn Peter Olthof, Lindy Stuivenberg en Koen Westendorp de grootste kanshebbers voor de ‘cup met de grote oren’, alleen al omdat ze in de Ankerhal twee paarden mogen starten in de klasse Z/ZZ. Alle drie zijn ze bovendien uitstekend in staat snelle tijden op de klokken te brengen. Olthof was twee jaar geleden al eens dicht bij succes, toen hij zijn toenmalige pupil Ellemijn Ensink verrassend met de winst aan de haal zag gaan en zelf met de tweede plek genoegen moest nemen. Olthof is ook de man, die samen met Bas van der Aa en Gijs Mosman hoofdsponsor EquiFirst binnenhaalde.

Lindy Stuivenberg toonde in de kwalificaties zoals vaker in het verleden een puike vorm en was bijvoorbeeld nog afgelopen dinsdag niet te kloppen met Zulanda. Koen Westendorp toonde eerder dit jaar al geregeld aan dat hij altijd kan meedoen om de prijzen.

Drie keer familie Morsink
Of gaat de hoofdprijs dit keer naar de familie Morsink, die met Claudia, Veronique en Gerben drie ijzers in het vuur heeft? Ook zij zullen moeten afrekenen met concurrenten als Jarno Hesselink, Sven Peters, Wesley Mulder, Hilde Woudstra en niet te vergeten Leonie Jonkers. De amazone leidt de dans in de strijd om de niet te versmaden Prix du Vainqueur, die in Saasveld voor het eerst wacht voor de combinatie die over alle vier wedstrijden samen het beste resultaat heeft geboekt.

Behalve in de topcategorie is er nog een aantal Twente Cups te verdelen, in de klassen L en M en bij de ponyruiters.

Programma Finales Twente Cup 2018
13.30 uur Klasse L
15.30 uur Klasse M
17.30 uur Pony's 
19.30 uur Klassen Z/ZZ

Foto's © www.fototrailer.nl (Bas van der Aa, boven) en © Willem Pfeiffer (Ellemijn Ensink en Peter Olthof)  

Meer Springen

GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)
LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in... (24-03-2019)