SAASVELD ZATERDAG IN BAN VAN STRIJD OM TWENTE CUPS

Wie volgt Bas van de Aa op?

SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van het klassieke evenement in Saasveld.
 

De Albergenaar had zijn titel graag verdedigd, maar ontbreekt bij de altijd enerverende apotheose van het traditierijke circuit. “Heel jammer, want ik had heel graag gereden om te proberen de beker nog een jaartje te houden. Het zit er helaas niet in. Maar volgend jaar doe ik zeker weer mee.”

Drie grootste kanshebbers
Op papier zijn Peter Olthof, Lindy Stuivenberg en Koen Westendorp de grootste kanshebbers voor de ‘cup met de grote oren’, alleen al omdat ze in de Ankerhal twee paarden mogen starten in de klasse Z/ZZ. Alle drie zijn ze bovendien uitstekend in staat snelle tijden op de klokken te brengen. Olthof was twee jaar geleden al eens dicht bij succes, toen hij zijn toenmalige pupil Ellemijn Ensink verrassend met de winst aan de haal zag gaan en zelf met de tweede plek genoegen moest nemen. Olthof is ook de man, die samen met Bas van der Aa en Gijs Mosman hoofdsponsor EquiFirst binnenhaalde.

Lindy Stuivenberg toonde in de kwalificaties zoals vaker in het verleden een puike vorm en was bijvoorbeeld nog afgelopen dinsdag niet te kloppen met Zulanda. Koen Westendorp toonde eerder dit jaar al geregeld aan dat hij altijd kan meedoen om de prijzen.

Drie keer familie Morsink
Of gaat de hoofdprijs dit keer naar de familie Morsink, die met Claudia, Veronique en Gerben drie ijzers in het vuur heeft? Ook zij zullen moeten afrekenen met concurrenten als Jarno Hesselink, Sven Peters, Wesley Mulder, Hilde Woudstra en niet te vergeten Leonie Jonkers. De amazone leidt de dans in de strijd om de niet te versmaden Prix du Vainqueur, die in Saasveld voor het eerst wacht voor de combinatie die over alle vier wedstrijden samen het beste resultaat heeft geboekt.

Behalve in de topcategorie is er nog een aantal Twente Cups te verdelen, in de klassen L en M en bij de ponyruiters.

Programma Finales Twente Cup 2018
13.30 uur Klasse L
15.30 uur Klasse M
17.30 uur Pony's 
19.30 uur Klassen Z/ZZ

Foto's © www.fototrailer.nl (Bas van der Aa, boven) en © Willem Pfeiffer (Ellemijn Ensink en Peter Olthof)  

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)