SAASVELD ZATERDAG IN BAN VAN STRIJD OM TWENTE CUPS

Wie volgt Bas van de Aa op?

SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van het klassieke evenement in Saasveld.
 

De Albergenaar had zijn titel graag verdedigd, maar ontbreekt bij de altijd enerverende apotheose van het traditierijke circuit. “Heel jammer, want ik had heel graag gereden om te proberen de beker nog een jaartje te houden. Het zit er helaas niet in. Maar volgend jaar doe ik zeker weer mee.”

Drie grootste kanshebbers
Op papier zijn Peter Olthof, Lindy Stuivenberg en Koen Westendorp de grootste kanshebbers voor de ‘cup met de grote oren’, alleen al omdat ze in de Ankerhal twee paarden mogen starten in de klasse Z/ZZ. Alle drie zijn ze bovendien uitstekend in staat snelle tijden op de klokken te brengen. Olthof was twee jaar geleden al eens dicht bij succes, toen hij zijn toenmalige pupil Ellemijn Ensink verrassend met de winst aan de haal zag gaan en zelf met de tweede plek genoegen moest nemen. Olthof is ook de man, die samen met Bas van der Aa en Gijs Mosman hoofdsponsor EquiFirst binnenhaalde.

Lindy Stuivenberg toonde in de kwalificaties zoals vaker in het verleden een puike vorm en was bijvoorbeeld nog afgelopen dinsdag niet te kloppen met Zulanda. Koen Westendorp toonde eerder dit jaar al geregeld aan dat hij altijd kan meedoen om de prijzen.

Drie keer familie Morsink
Of gaat de hoofdprijs dit keer naar de familie Morsink, die met Claudia, Veronique en Gerben drie ijzers in het vuur heeft? Ook zij zullen moeten afrekenen met concurrenten als Jarno Hesselink, Sven Peters, Wesley Mulder, Hilde Woudstra en niet te vergeten Leonie Jonkers. De amazone leidt de dans in de strijd om de niet te versmaden Prix du Vainqueur, die in Saasveld voor het eerst wacht voor de combinatie die over alle vier wedstrijden samen het beste resultaat heeft geboekt.

Behalve in de topcategorie is er nog een aantal Twente Cups te verdelen, in de klassen L en M en bij de ponyruiters.

Programma Finales Twente Cup 2018
13.30 uur Klasse L
15.30 uur Klasse M
17.30 uur Pony's 
19.30 uur Klassen Z/ZZ

Foto's © www.fototrailer.nl (Bas van der Aa, boven) en © Willem Pfeiffer (Ellemijn Ensink en Peter Olthof)  

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)